وی به 221 اثر تاریخی، فرهنگی و جاذبه گردشگری تویسرکان اشاره کرد و افزود: که 67 اثر همچون کاروانسرای فرسفج، بازار تاریخی، 7 حمام تاریخی، 5 خانه قدیمی و قنات چاه اسماعیل که به دوره صفویان بازمیگردد از جمله آثاری است که به ثبت ملی رسیده است.
مدیر اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان تویسرکان با اشاره به اینکه آرامگاه حیقوق نبی(ع) از مناطق هدف گردشگری مذهبی متعلق به دوره سلجوقیان در تویسرکان است، یادآور شد: حضرت حبقوق نبی(ع) بر اساس مستندات تاریخی بیش از 600 سال قبل از میلاد حضرت مسیح(ع) میزیسته که این خود گواهی مستند بر اثبات وجود تاریخ و تمدن کهن تویسرکان بیش از دو هزار و 600 سال پیش است.
الوندی ادامه داد: تویسرکان به لحاظ تعداد آثار پس از همدان و ملایر رتبه سوم را از آن خود کرده است و به لحاظ اهمیت و ظرفیت بالای آثار پس از همدان قرار دارد به گونهای که قدیمیترین بازار تاریخی استان که به دوره صفویه برمی گردد، در شهرستان تویسرکان واقع شده است.
وی با بیان اینکه صنایع دستی شهرستان در رشتههایی چون منبت، سفال، گلیم، چرم و سازههای سنتی و سنگ است، خاطرنشان کرد: در مجموع 5 هزار و 700 کارگاه صنایعدستی در تویسرکان وجود دارد که از این تعداد 4 هزار و 741 کارگاه ویژه صنعت منبت است.
مدیر اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان تویسرکان اضافه کرد: امامزاده اسماعیل و ابراهیم، خانه مسعودی، خانه اقتداری، مدرسه شیخ علیخان زنگنه، کاروانسرای شاه عباسی و پلهای تاریخی از جمله مناطق گردشگری این شهرستان است.
الوندی گفت: بازار سرپوشیده دوران صفویه، مناطق نمونه گردشگری، منطقه محافظتشده خانگرمز و روستاهای هدف گردشگری شامل گشانی، اَشتران و کُهنوش از دیگر جاذبههای طبیعی، تاریخی و گردشگری تویسرکان است.
وی به طرحهای اشتغالزا در حوزه میراث فرهنگی شهرستان اشاره کرد و گفت: 116 طرح در حوزه اشتغال روستایی و اشتغال پایدار با اعتباری افزون بر 8 میلیارد و 400 میلیون تومان از جمله برنامههای این مجموعه است که برای 272 نفر در سطح شهرستان اشتغالزایی داشته است.
مدیر اداره میراث فرهنگی شهرستان تویسرکان عنوان کرد: در حوزه کسبوکار و مشاغل خُرد و خانگی نیز 37 طرح با مبلغی افزون بر 265 میلیون تومان اجرا شده که 37 نفر از بانوان در این حوزه مشغول به کار شدهاند.
انتهای پیام/ب