سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اولین تقابل جدی اوباما با ترامپ پس از ۲۰ ماه

باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، پس از قریب به ۲۰ ماه حاشیه‌نشینی، برای اولین بار در حمایت از دموکرات‌ها با ذکر نام به انتقاد از عملکرد ترامپ پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، روز گذشته (جمعه) با حضور در دانشگاه ایلینوی (اینجا) پس از قریب به ۲۰ ماه حاشیه‌نشینی، برای اولین بار در حمایت از دموکرات‌ها به انتقاد صریح از عملکرد ترامپ و جمهوری‌خواهان پرداخت.

وی در اولین حمله انتخاباتی جدی به جانشین خود، با بیان اینکه مردم آمریکا دوران خطرناکی را سپری می‌کنند، جمهوری‌خواهان و شخصِ ترامپ را به تهدید دموکراسی، ایجاد انشقاق در جامعه و تضعیف اتحادهای بین‌المللی آمریکا متهم کرد. این نخستین باری بود که او نام ترامپ را پس از تحویل قدرت صریحاً به زبان می‌آورد.

اوباما در ادامه گفت بی‌تفاوتی رای‌دهندگان بیشتر از ترامپ و جمهوری‌خواهانی که در کنگره مستقر هستند، دموکراسی آمریکا را تهدید می‌کند و سپس خطاب به حامیان حزب دموکرات اضافه کرد: «در دو ماه باقیمانده تا انتخابات نوامبر، ما این فرصت را داریم که با رای خود جلوی سوءاستفاده بیشتر از قدرت را بگیریم.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا که از زمان ترک کاخ سفید در ژانویه 2017 خود را تا حدود زیادی از سیاست کنار کشیده بود، در این سخنرانی جمهوری‌خواهان را متهم کرد که تمایلی به نقد عملکرد و سیاست‌های ترامپ ندارند. اما او گفت که رای‌دهندگان آمریکایی در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره بجای آنها این کار را انجام خواهند داد.

او در بخش دیگری از سخنرانی‌اش در دانشگاه ایلینوی ابراز امیدواری کرد افرادی که در آمریکا انتخابات را بی‌اهمیت می‌دانستند در طول دو سال گذشته (اشاره به ریاست‌جمهوری ترامپ) به اشتباه بودن تصور خود پی برده باشند.

اوباما همچنین از اقدام ترامپ در مصادره کردن رشد اقتصادی آمریکا به نام خود نیز انتقاد کرد و گفت افزایش شاخص‌های اقتصادی در دولت جدید آمریکا حاصل سیاست‌هایی است که در دولت او پایه‌گذاری شد.

ترامپ طبق انتظار واکنش تحقیرآمیزی به اولین سخنرانی انتخاباتی اوباما داشت و خطاب به خبرنگاران گفت آن را از تلویزیون تماشا کرده اما پیش از پایان آن، خوابش برده است! او با لحنی طعنه‌آمیز ادامه داد: «سخنرانی امروز اوباما برای خوابیدن خیلی خوب بود!»


بیشتر بخوانید: احتمال برکناری ترامپ پس از انتخابات نوامبر چقدر است؟


انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره که قرار است در ششم نوامبر (15 آبان 97) برگزار شود، در فضای سیاسی آمریکا به رفراندومی درباره ترامپ تبدیل شده است. به همین دلیل، هر دو حزبِ دموکرات و جمهوری‌خواه به شدت در پی کشاندن حامیان خود به پای صندوق‌های رای هستند.

ترامپ روز پنجشنبه در جمع هواداران خود در مونتانا گفت جمهوری‌خواهان برای اینکه از استیضاح احتمالی او به دست دموکرات‌ها جلوگیری کنند، نیاز دارند که کنترل خود بر کنگره را حفظ کنند. او سپس خطاب به هواداران حزب جمهوری‌خواه گفت: «اگر من استیضاح شوم، مقصر شمایید! این تنها در صورتی ممکن است اتفاق بیفتد که شما پای صندوق رای نروید و به جمهوری‌خواهان رای ندهید.»

دموکرات‌ها برای اینکه کنترل کنگره را از جمهوری‌خواهان پس بگیرند، باید در انتخابات نوامبر 23 کرسی به تعداد کرسی‌های فعلی خود در مجلس نمایندگان و دو کرسی نیز به کرسی‌های خود در مجلس سنا اضافه کنند. اما حتی اگر در یکی از این دو مجلس نیز اکثریت را در دست بگیرند، می‌توانند تحقق برنامه‌های ترامپ را با مانع مواجه کنند.

دفتر باراک اوباما پنجشنبه گذشته اعلام کرد وی پس از یکسال و نیم دوری از سیاست، از 8 سپتامبر (17 شهریور) در حمایت از نامزدهای دموکرات رسما وارد عرصه مبارزات انتخاباتی کنگره خواهد شد.

تحلیلگران سیاسی آمریکا رقابت انتخاباتی دشواری را در ماه نوامبر برای هر دو حزبِ دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا پیش‌بینی می‌کنند. به همین دلیل است که اوباما تصمیم گرفته پس از ماه‌ها حاشیه‌نشینی، راسا با برگزاری تورهای تبلیغاتی در سراسر آمریکا، به حمایت از نامزدهای دموکراتِ هر ایالت بپردازد.

طبق اعلام دفتر باراک اوباما، او از امروز (شنبه) فعالیت انتخاباتی خود را از کالیفرنیای جنوبی کلید خواهد زد. هفت دموکرات در این ایالت برای انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره نامزد هستند و اگر دموکرات‌ها می‌خواهند در این انتخابات 23 کرسی موردنیاز را برای تسلط بر مجلس نمایندگان از چنگ جمهوری‌خواهان خارج کنند، پیروزی این 7 نامزد در کالیفرنیای جنوبی اهمیت فوق‌العاده‌ای برای آنان خواهد داشت.

این 7 دموکرات از حوزه‌هایی نامزد شده‌اند که هم‌اکنون در کنگره دارای نماینده جمهوری‌خواه هستند اما آنچه باعث امیدواری آنها شده این است که تمام این 7 حوزه در انتخابات ریاست‌جمهوری 2016 آمریکا به هیلاری کلینتون، رقیب دموکرات دونالد ترامپ، رای دادند.

استراتژیست‌های آمریکایی حتی استراتژیست‌های جمهوری‌خواه معتقدند اوباما می‌تواند با حضور و سخنرانی در ایالت‌ها و حوزه‌هایی که خودش در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری 2008 و 2012 رای بالایی در آنها به دست آورد، باعث تقویت جایگاه نامزدهای دموکرات و افزایش احتمال پیروزی آنها در انتخابات نوامبر شود؛ هرچند او زمانی که رئیس‌جمهور آمریکا بود نتوانست مانع شکست انتخاباتی دموکرات‌ها شود و آنها در سال‌های 2010 و 2014 به ترتیب کنترل مجلس نمایندگان و مجلس سنا را به جمهوری‌خواهان واگذار کردند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۵۱ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
این نظراتی که دادید اصلا چه ربطی به این متن داره؟
کیوان
۱۱:۳۶ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
باید امریکارو زیر پا له کنیم
ناشناس
۰۲:۵۶ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
مرگ بر آمریکای جنایتکار
کلرز
۲۳:۳۸ ۱۷ شهريور ۱۳۹۷
سگ زرد برادر شغاله
وحید 47
۱۹:۴۰ ۱۷ شهريور ۱۳۹۷
آنها ئیکه سنگ آمریکا به سینه می زنند حداقل سیاسی کاری را از آنها یاد بگیرنند
وحید 47
۱۹:۴۰ ۱۷ شهريور ۱۳۹۷
آنها ئیکه سنگ آمریکا به سینه می زنند حداقل سیاسی کاری را از آنها یاد بگیرنند
ناشناس
۱۶:۰۵ ۱۷ شهريور ۱۳۹۷
در عراق و سوریه جنگ داره میشه
علی
۲۲:۳۸ ۱۷ شهريور ۱۳۹۷
چی میگی تو؟ تو همه صفحات سیاسی اومدی نوشتی در عراق و سوریه جنگ داره میشه، فازت چیه؟
ناشناس
۱۲:۵۹ ۱۷ شهريور ۱۳۹۷
لعنت برهردوتاشون دولت مردان امریکا