به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ؛ سید محمد بطحایی شامگاه پنجشنبه در نکوداشت «محمدرضا حافظی» خیر مدرسه ساز با اشاره به اینکه از همه کسانی که در تشکیل این جلسه مشارکت کردند به ویژه استاندار لرستان و آقای بروجردی نماینده مردم بروجرد سپاسگذارم، اظهار داشت: یادی میکنم از آقای گودرزی نماینده دیگر شهرستان بروجرد که در سوگ پدر بزرگوار خود عزادار هستند، آرزوی علو درجات را برای آن پدر بزرگوار داریم و امیدواریم با سرور و سالار شهیدان محشور باشند.
وی با بیان اینکه در میان همه عواملی که دست به دست هم میدهد تا یک آموزش و پرورش با کیفیت را بسازیم، نیروی انسانی حرف اول را میزند، تصریح کرد: مهمترین عاملی که میتواند یک نظام آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت پیشرفته را در جامعه بسازد، نیروی انسانی است.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: چنانچه بتوانیم معلمینی شایسته و علاقمند و با انگیزه در نظام آموزش و پرورش داشته باشیم، بسیاری از کاستیهای دیگر را این معلم شایسته و حرفهای و علاقمند به کار میتواند پوشش بدهد.
بطحایی با تاکید بر اینکه برای اینکه یک آموزش و پرورش پیشرفته داشته باشیم نیاز به عوامل مختلفی داریم که باید دست به دست هم دهند و تعلیم و تربیت در خور مردم ایران اسلامی در جامعه برپا کنند، افزود: یکی از مهمترین عوامل نیز فضای آموزشی است؛ فضاهای آموزشی یعنی آنجایی که دانش آموزان باید برنامههای آموزشی و پرورشی را طی کنند.
وی با اشاره به اینکه اگر کاستیها و نقایصی در نظام آموزش و پرورش داریم، بخشی از آن به فضای آموزشی و پرورشی برمی گردد، ادامه داد: وقتی به گذشته کشور نگاه میکنیم مدارسی مثل مدرسه امام خمینی (ره) که به همت مرد عزیزی به نام «محمدرضا حافظی» مجددا چراغهای آن روشن شده، کم نداریم. اتفاقا بسیاری از کسانی که توانسته اند در تاریخ کشور ما منشا اثر باشند از همین مدارس بیورن آمده اند.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه باید همبستگی بسیار معنی دار و مثبتی بین فضای آموزش با میزان توسعه یافتگی و تاثیر گذاری در دانش تعریف کنیم، تصریح کرد: اگر امروز آموزش و پرورش نقایصی دارد و در جهاتی مورد انتقاد خود ما قرار میگیرد بخشی از آن برمی گردد به نقایصی که در فضای آموزشی و پرورشی داریم.
بطحایی یادآور شد: تا چند روز دیگر ۱۴ میلیون و ۷ هزار و ۷۳۶ دانش آموز در سراسر کشور در کلاسهای درس مشغول به تحصیل میشوند، این عدد ۶ درصد رشد را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
وی با تاکید بر اینکه دانش آموزان ما تا چند روز دیگر در کلاسهای درس ۱۰۵ هزار مدرسه مشغول به تحصیل میشوند، افزود: در مهرماه سال تحصیلی پیش رو، حدود ۸ هزار کلاس به کلاسهای درس کشور اضافه میشود و تا پایان سال ۹۷ این تعداد به حدود ۱۰ هزار میرسد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه سهم خیرین مدرسه ساز در این تعداد از کلاسها تقریبا به اندازه سهم دولت است، سهمی بسیار قابل توجه را خیرین در تاسیس و راه اندازی کلاسها داشتند، گفت: به عنوان نماینده دولت دست تک تک آنها را میبوسم، سپاسگذاری میکنم از تمام کسانی که بدون نام و نشان، تبلیغات و عکس و تصویری دارند بسیار گمنام در گوشه و کنار کشور تاریخ و آینده ایران را میسازند.
بطحایی با بیان اینکه کماکان فضاهای آموزشی ما با مشکلات بسیار عدیدهای مواجه است، دولتها به دلایل مضایغ اعتباری نتوانسته اند آنگونه که باید به این مهم توجه کنند، تصریح کرد: سرانه فضای آموزشی کشور حدود ۵ مترمربع است، به ازای هر دانش آموز ۵ مترمربع فضای آموزشی توانسته ایم در اختیار دانش آموزان بگذاریم که حد استاندارد این مولفه ۸ مترمربع است.
وی با تاکید بر اینکه در برخی استانها این میزان به حدود ۳ مترمربع کاهش مییابد، افزود: سرانه فضاهای آموزشی فقط در یکی از استانها در سطح قابل قبول است و این استان بیشترین سهم خیرین را نیز دارد، مدارس امروز ما به شدت نیازمند کمک است؛ اگر نتوانیم مدارسی شاد و بانشاط در اختیار بچهها قرار دهیم حتما افرادی مثل آیت الله بروجردی بیرون نخواهد آمد، فرهیختگان تاثیرگذار بیرون نخواهند آمد.
ساختمانهای چند مرتبهای در کنار مدارس اجازه نمیدهد دانش آموزان دختر از حیاط کوچک مدرسه برای بازی و فعالیت ورزشی استفاده کنند
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه این مراسم تکریم از «محمدرضا حافظی» به عنوان یک فرد نیست، تکریم از جریانی است که آینده این نظام و کشور را میتواند نجات دهد، به شدت نیازمند کمک شما خیرین هستیم، اظهار داشت: امیدواریم روزی برسد که دولتها بتوانند فضای آموزشی مورد نیاز را در اختیار دانش آموزان قرار دهند.
بطحایی با بیان اینکه متاسفانه در بروجرد سرانه فضای ورزشی حتی از میانگین استان هم کمتر است، علی رغم تلاشی که صورت گرفته و با عنایت سازمان برنامه و بودجه و نمایندگان، توجه ویژهای به حوزه ورزش میشود، اما همچنان فاصله با آنچه که نیاز است زیاد است، به ویژه در بخش دختران به شدت با مشکل مواجه هستیم، تصریح کرد: در مراکز استانها میبینیم ساختمانهای چند مرتبهای در کنار مدارس ما سر به فلک کشیده و اجازه نمیدهد از حیاط کوچک مدرسه، دختر خانمها برای بازی و فعالیتهای تربیت بدنی استفاده کنند.
وی با تاکید بر اینکه بچههای امروز که در سنین ۱۲ و ۱۳ سالگی هستند مادران آینده هستند، در فضایی پرورش مییابند که در کوچه و خیابان امکان فعالیت برای آنها نیست، برای پسرها هم نیست، به ویژه در شهرهای بزرگ، برای دختر خانمها به طریق اولی این امکان نیست، نیازمند گسترش فضاهای ورزشی هستیم، افزود: تربیت بدنی تنها پرورش جسم بچهها نیست، پرورش روحیه و قدرت تحمل آنها و حس امید به آینده و صبوری در برابر شرایط سخت است، تحمل شرایط زندگی است
انتهای پیام/پ