بیشتر بخوانید:هرگز با این اهداف اشتباه ازدواج نکنید!
مسلما با این همه بدبینی و برداشت بد نسبت به همسر نمیتوان روابط را اصلاح کرد بلکه باید سعی کرد اشتباهات قبلی را اصلاح کرده و درصدد ترمیم روابط زناشویی خود باشید:
بهتر است که حتماً در این زمینه با همسر خود صحبت کنید. گفتگو اولین ابزار میسر برای به حداقل رساندن کژفهمی در ازدواج و سوءتفاهم است. اگر زن و شوهر در وضعیت گشوده و بی پرده (البته با رعایت احترام) با یکدیگر صحبت کنند احتمال اینکه یک نفر بدون آگاهی طرف مقابل تغییر کند و یا رفتار نادرستش را اصلاح کند، وجود نخواهد داشت و طرفین از آنچه دیگری را خشنود یا ناخشنود میسازد بیشتر مطلع بوده و اگر همسر او از امری ناراحت و ناراضی باشد متوجه این قضیه میشود. (این اصل به شما کمک شایانی خواهد کرد.
در مورد خواستهها و نیازهای خود با همسرتان صحبت کنید و در ضمن خواستهها و نیازهای ایشان را هم در نظر بگیرید) سعی کنید بیاموزید در مورد مسائل و مشکلات خود با هم صحبت کنید نه اینکه با دادوفریاد حرفهای خود را عنوان کنید.
در ضمن در ادامه به این مطالب توجه کنید:
یکی از منابع بسیار بااهمیت رضایت مندی در ازدواج عبارت است از پاداشهایی که طرفین به یکدیگر میدهند. این پاداشها عبارت اند از:
1- مصاحبت و دوستی، برخورداری از یک شنونده (چه زن و چه مرد) بافهم و درک میتواند به اندازه گستردهای از الطاف جزئی مانند بوسیدن و ... موثر باشد.
2- برای همسرتان یک هم بازی باشید، در بازیهایی مانند والیبال، دویدن و پیاده روی
3- تحسین و تمجید نیز میتواند بسیار پاداش دهنده باشد و باعث حفظ روابط شود. مثلا شوهر همواره از ظاهر و لباس پوشیدن همسرش، از خانه داری و همچنین غذایی که پخته تعریف و تمجید کند. یا زن از محبتها و توجههایی که همسرش به او میکند و یا از طرز لباس پوشیدن و...
4-یاد بگیرید که برای خواستههای هم احترام قایل شده و برای شناخت یکدیگر تلاش کنید. حساسیتهای یکدیگر را شناخته و بر روی آنها انگشت نگذارید.در ضمن زن و شوهرهای شادکام درازای پاداشهایی که از یکدیگر دریافت میکنند به همدیگر پاداش داده و در مقابل، رفتار تنبیه کننده طرف مقابل را نادیده میگیرند. آنها در رفتارهای خوب تقابل داشته و در برابر رفتارهای بد لجبازی و مقابله به مثل ندارند.
۵- ادراک درست و دقیق: زن و شوهرهای موفق اصولاً شناخت دقیقی از یکدیگر دارند و در این راه تلاش زیادی میکنند مثلا میدانند که همسرشان را چه چیزی عصبانی و ناراحت میکند و یا با چه چیزی بیشتر شاد میشوند، چه هدیهای را دوست دارد، تفریحات و موضوعات مورد علاقه اش چیست و از چه چیزی بیزار است؛ بنابراین مطابق با میل و سلیقه همسر خود رفتار کرده و تا جایی که امکان دارد موجبات ناراحتی او را فراهم نمیکنند.
۶- مهارتهای مسئله گشایی: بین دو نفر همیشه اختلاف پیش میآید و شیوه اداره و حل کردن آنها در شادکامی یا عدم رضایت آنها نقش بسیاری خواهد داشت. مثلا زوجین شادکام به محض اینکه مشکلی برایشان پیش آمد در مورد آن با هم به گفتگو میپردازند. همچنین زوجین شادکام در زمان اختلاف به جای پرخاشگری، به ابراز وجود میپردازند. مثلا احساس و ناراحتی خود را از مشکل پیش آمده مطرح میکنند نه اینکه طرف مقابل را تهدید یا تحقیر کنند. همچنین زوجین شادکام در هنگام مشکل به مصالحه میپردازند نه اینکه یکی متهم و دیگری برنده شود.
۷- برنامهای منظم برای گردش و تفریح و سینما و پارک رفتن با همسرتان داشته باشید. هرچند وقت یکبار بدون هیچ دلیلی برای ایشان هدیههای کوچک یا یک شاخه گل بخرید.
۸- در ابتدا این اقدامات را از جانب خودتان شروع کنید مطمئن باشید که با پشتکار و مداومت شما کم کم همسرتان هم متوجه تلاش شما برای تغییر شرایط میشوند و ایشان هم دست به کار میشوند.
۹- توصیه اکید دارم که شما به اتفاق همسرتان برای مشاوره زناشویی اقدام کنید البته بعد از اینکه توانستید تا حدی روابط خود را با ایشان اصلاح کنید تا بتوانید ایشان را راضی کنید.
منبع:تبیان
انتهای پیام/