وی ادامه داد: متأسفانه با وجود فرصتهای طلایی در حوزه صادرات و بالا رفتن قیمت ارز، هیچ اتفاقی در بحث صادرات محصولات باغی کشورمان رخ نداده، صادرات ما بین 5 تا 5 میلیون و 500 میلیارد دلار است که باید با توجه به افزایش قیمت ارز، این رقم به 3 برابر برسد.
پاپی زاده تأکید کرد: قیمت ارز بر روی دیگر مسائل کشورمان اثر منفی دارد، اما بر روی صادرات ما تأثیر مثبتی گذاشته و میتوان از این موقعیت استفاده کرد، اما به دلیل آماده نبودن زیرساختها و همچنین عدم فعالیت رایزنهای بازرگانی ارتباطات دو جانبه و استفاده از فرصت برای صادرات محصولات باغی از دست رفته است.
عضو کمیسیون کشاورزی افزود: ما همچنین مشکلاتی را در بحث حمل و نقل زمینی و هوایی داریم که باید توسعه پیدا کنند؛ تفاوت قیمت محصولات کشاورزی بین ایران و کشورهای خارجی بین 5 تا 10 دلار است که میتواند برای ایران ارز آوری داشته باشد.
وی گفت: میتوان نزدیک به 10 میلیارد دلار برای کشور صادرات جدید داشته باشیم، اما به دلیل غیر فعال بودن رایزنهای بازرگانی در کشور هدف و بیاطلاعی آنها از کنسرسیومها این تجارتها میان کشور ما با دیگر کشورها شکل نگرفته است.
پاپی زاده تصریح کرد: به طور مثال حمل و نقل زمینی برای صادرات محصولات کشاورزی بیان ایران و مسکو 10 تا 15 روز است، اما ترکیه این مسافت را 12 ساعته میرود بر این اساس محصولات ما در بازار روسیه به عنوان درجه 2 و محصولات ترکیه به عنوان درجه 1 به فروش میرود.
انتهای پیام/