سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بالاترین میزان تولید دانه‌های روغنی کشور در دشت مغان استحصال می‌شود

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: بالاترین میزان تولید دانه‌های روغنی در سطح کشور در دشت مغان استحصال می‌شود.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل،حسین کربلایی خیاوی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل صبح امروز در بازدید از آزمایشگاه دانه‌های روغنی و مزارع تولیدی سویا در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان اظهار داشت: کشت دانه‌های روغنی کلزا و سویا در کشور هدف اصلی وزارت جهاد کشاورزی است که در این راستا سطح زیر کشت دانه‌های روغنی سویا در شهرستان پارس‌آباد 10 درصد افزایش یافته و بالاترین میزان تولید دانه‌های روغنی در سطح کشور در دشت مغان استحصال می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بیان کرد: سیاست وزارت جهاد کشاورزی، افزایش کاشت دانه‌های روغنی برای بالا بردن امنیت غذایی کشور و برطرف کردن نیاز کشور است و نیل به خودکفایی در این محصول از اولویت‌های مهم وزارت جهاد کشاورزی است.

وی تصریح کرد: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بنا به اهمیت خودکفایی در زمینه روغن خوراکی علاوه بر اجرای پروژه‌های تحقیقاتی در این خصوص و برای افزایش راندمان تولید و جنبه‌های کیفی محصولات، تولید بذور دانه‌های روغنی از جمله سویا را در دستور کار خود قرار داده است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: همه ساله این مرکز سطحی از اراضی زراعی خود در شمال استان را به منظور تکثیر هسته‌های اولیه بذری ارقام مختلف دانه‌های روغنی از جمله سویا اختصاص می‌دهد و در سال زراعی جاری 95 هکتار سویا در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان کشت شده است.

وی با بیان اینکه به جز خودکفایی در تولید روغن مورد نیاز کشور، برای پایداری غلات در استان نیز نیاز مبرم به رعایت تناوب زراعی با کشت دانه‌های روغنی است، گفت: وابستگی بیش از 90 درصدی به خارج کشور در تامین دانه‌های روغنی اهمیت کشت آن را در اجرای سیاست‌‌های اقتصاد مقاومتی روشن می‌کند که در این ارتباط دانه روغنی سویا از نقش و اهمیت بسزایی برخوردار است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: استان اردبیل با تولید بیش از 50 درصد کل دانه‌های روغنی کشور در سال 96 مقام نخست تولید را به خود اختصاص داد و امیدواریم با افزایش سالانه سطح کشت همراه با توجه به مسائل به‌زراعی و رعایت الگوی کشت تولید این محصول در سال‌های آتی افزایش یابد و شاهد خودکفایی در تولید دانه‌های روغنی باشیم. 

انتهای پیام/ ع

کشت دانه های روغنی در استان اردبیل

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.