وی پایتخت ورنی کشور را شهرستان اهر برشمرد و گفت: ورنی یکی از محصولات منحصر به فرد و دست بافت جامعه عشایری و روستایی منطقه ارسباران و شهرستان اهر میباشد که در بافت آن از تخیلات بافنده استفاده شده است.
وی همچنین از اعطای تسهیلات برای ورنیبافان نیز خبر داد و افزود: فرمانداری شهرستان اهر آمادگی دارد با همراهی کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری تسهیلات کم بهره لازم را در اختیار ورنیبافان این شهرستان قرار دهد.
به آفرین معاون صنایع دستی وهنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی نیز گفت: ۲۵درصد صادرات صنایع دستی استان آذربایجان شرقی مربوط به ورنی است.
وی گفت: ۱۵درصد فعالان صنایع دستی استان آذربایجان شرقی، ورنی بافان هستند.
وی افزود:۸۰ رشته صنایع دستی در استان آذربایجان شرقی وجود دارد و طبق بانک اطلاعاتی، ۱۱هزار نفر فعال در صنایع دستی وجود دارد.
معاون صنایع دستی وهنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجانشرقی، گفت: از ۲۶ نشان کسب شده مرغوبیت صنایع دستی، ۵ نشان مربوط به ورنی است.
وی گفت: در شهرستان اهر نیز در روستاهای کردلر، قلندر و شله بران برای ۱۰۰نفر کلاسهای آموزش ورنی بافی تشکیل شده است.
به آفرین گفت: در هشتمین جشنواره ملی ورنی در شهرستان اهر، هنرمندان صنایع دستی استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، زنجان، کرمانشاه، گیلان، مرکزی و همدان شرکت کرده اند که تا ۱۵ شهریورماه این جشنواره ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/ش