سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تصرف ایلراه‌های عشایری در کهگیلویه و بویراحمد نگران کننده است

معاون توسعه و عمران امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: تصرف ایلره‌ها و میان‌بندهای عشایری در این استان نگران کننده بوده و باید تدبیری اندیشیده شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج بهمن آزادی گفت: تصرف ایلراه‌ها و میان بندهای عشایری سبب شده کوچ سنتی رها و عشایر به کوچ ماشینی روی آورند که به تبع آن کوچ زودرس را در پی دارد.

وی با تاکید بر اینکه خشکسالی مشکلاتی را برای جامعه عشایری در زمینه تامین علوفه و آب شرب بوجود اورده است، عنوان کرد: انتظار می‌رود مسئولان و متولیان امر در این زمینه چاره اندیشی کنند زیرا جامعه عشایری روزهای سختی را می‌گذرانند.

آزادی یکی دیگر از مشکلات و چالش‌های پیش روی عشایر را ضعف و عدم ثبات در بازار محصولات دامی و صنایع دستی دانست و ابراز کرد: عشایر در فروش محصولات تولیدی خود سردرگم هستند و باید در این زمینه چاره اندیشی شود.

معاون توسعه و عمران امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: بیش از 9 هزار کیلومتر جاده‌های درجه 3 عشایری به دلیل بارندگی‌ها به سرعت تخریب شده و باید بازگشایی این جاده‌ها در کمترین زمان ممکن انجام گیرد.

آزادی بیان کرد: سخت گذر و دور دست بودن مناطق عشایری از مراکز تامین انرژی و خدمات رسانی و همچنین عدم استقبال دستگاه‌ها و نهادها برای خدمات رسانی به جامعه عشایری از دیگر مشکلات پیش روی جامعه عشایری در استان است.

وی آمار جمعیت ییلاقی عشایر را رو به کاهش عنوان کرد و گفت: جمعیت جامعه عشایری در سال‌های 66، 77 و 87 به ترتیب 111 هزار و 768، 92 هزار و 951 و 70 هزار و 775 نفر بوده که در مجموع 935 هزار و 964 راس دام دارند و 7 هزار و 933 تن گوشت و 35 هزار و 408 تن شیر تولید می‌کنند.

آزادی از تدوین سند راهبردی عشایر کهگیلویه و بویرحمد خبر داد و افزود: طرح ساماندهی عشایر و اجرای ایستگاه پمپاژ و شبکه آب کشاورزی گرگو به منظور ساماندهی 64 خانوار عشایری و توسعه و اجرای باغات به مساحت 76 هکتار انجام شده است.

وی بیان کرد: اجرای ایستگاه پمپاژ و شبکه انتقال آب کشاورزی و توسعته باغات به حجم 110 هکتار در یک دوره 3 ساله در پشتکوه باشت به منظور ساماندهی 60 خانوار، تامین و شبکه انتقال آب ستنگان، آبرسانی گندم کش چیتاب، احداث جاده عشایری بابکان به نرماب، مورصفای دشتروم، کهنه آب کل غور و تنگ خشک در مجموع به طول 110 کیلومتر و حفر و تجهیز چاه و شبکه انتقال آب شرب کلک گچساران از جمله اقدامت انجام شده در حوزه عمران مناطق عشایری است.

آزادی تصریح کرد: اجرای پروژه ایستگاه پمپاژ و شبکه انتقال کشاورزی و توسعه اراضی آبی جبیب آباد، حفر و تجهیز چاه پشت کوه ملا طهماسب بهمئی، ایستگاه پمپاژ و شبکه آب طسوج، ایستگاه پمپاژ و شبکه آب مورزرد زیلایی، انتقال آب توگبری و احداث منبع ذخیره آب و ایجاد اقامتگاه‌های بوم گردی عشایر در شهرستان‌های کهگیلویه، بویراحمد و دنا نیز از دیگر فعالیت‌های انجام شده در مناطق عشایری استان است.

انتهای پیام/غ

ایجاد اقامتگاه‌های بوم گردی عشایر

برچسب ها: عشایر ، خشکسالی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.