بر اساس اعلام سازمان ملی آمار ترکیه، شاخص قیمت کالاهای مصرفی در ترکیه در ماه اوت نسبت به ماه ژوییه دو ممیز سه دهم درصد و در مقیاس سالانه یعنی نسبت به همین ماه در سال گذشته ۱۷ ممیز ۹ دهم درصد افزایش یافته است. بخشهای حمل و نقل، محصولات غذایی و مسکن بیشترین افزایش قیمت را در این یک ماه داشته اند.
لیر ترکیه نیز که در ماههای اخیر در مقابل دلار آمریکا و دیگر ارزهای معتبر جهان به شدت افت کرده است در روز دوشنبه دو درصد دیگر از ارزش خود را از دست داد. به طوری که اکنون هر شش ممیز ۶۰ صدم درصد لیر در مقابل یک دلار آمریکا داد و ستد میشود.
لیر ترکیه از اوایل امسال تاکنون بیش از ۴۰ درصد از ارزش خود را از دست داده و روند سقوط آن در ماههای اخیر به علت افزایش تنش میان آنکارا و واشنگتن و اعمال مجازاتهای اقتصادی متقابل شدت بیشتری به خود گرفته است. بانک مرکزی ترکیه اعلام کرده است برای جلوگیری از این روند تدابیری را به اجرا میگذارد. از جمله این اقدامات افزایش نرخ سود بانکی است که رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور این کشور به شدت مخالف آن است. اردوغان میخواهد کشورش به هر قیمتی رشد اقتصادی داشته باشد.
افزایش سود بانکی در این شرایط از آنجا مهم تلقی میشود که روند افزایش تورم را متوقف میکند و نقدیندگی موجود در بازار را کاهش میدهد. اما اقدام بانکی برای کاهش نقدینگی موجود در بازار، خطر کاهش رشد اقتصادی را در پی دارد.
انتهای پیام/