طوفانهای اخیری که در سیستان و بلوچستان اتفاق میافتد، به بادهای 120 روزه مشهور هستند که تا حد زیادی قابل مدیریت نیستند. این واقعه به علت توپوگرافی دشت زابل است كه ارتفاعات پلنگان در غرب و ارتفاعات بابائی در شمال شرق اين دشت واقع شده و منشأ اين بادها بر اثر اختلاف فشار بين ارتفاعات شمالی افغانستان و دشت نااميد تقويت میگردد. وزش این بادها از اوایل اردیبهشت آغاز و تا شهریور و برخی سالها تا مهر ادامه دارد كه به دليل مدت وزش به نام بادهای 120 روزه مشهور است. حداكثر سرعت باد در تيرماه تا 100 كيلومتر در ساعت میرسد و در بعضی از منابع برای حداكثر سرعت اين باد ارقام بالاتری نيز ذكر شده است. این باد در زابل به لوار مشهور است.
با این حال، مسئولان زابل اقداماتی برای مقابله با طوفان شن در منطقه زابل انجام دادهاند. بر اساس گفتههای معاون عمرانی استانداری سیستان و بلوچستان، تعداد زیادی ماسک در سطح شهرهای محل وقوع طوفان شن میان مردم تقسیم شده و دستگاههای خدمترسان مانند اورژانس، راهداری و مجموعههایی از این دست در شرایط فعلی در پستهای خود حاضر هستند تا به مردم خدمت رسانی کنند.
کودکان شهر زابل در هوای پر از گردوغبار این شهر در حال بازی هستند، در حالی که آنها به دلیل حساس بودن مجاری تنفسی خود نباید در این هوا باشند. هوشنگ ناظری، فرماندار زابل که برای توضیح شرایط این شهر در جلوی دوربین رسانه ملی قرار گرفته بود، اشکهایش اجازه ادامه صحبت به او را نداد.
در ادامه میتوانید ویدئوی مصاحبه فرماندار زابل را مشاهده کنید که وی در آن برای بچههایی اشک میریزد که گردوخاک امانشان را بریده است.
انتهای پیام/
چ میشه کرد