سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وقتی «سکته» چشمانتان را هدف می‌گیرد

جراح متخصص چشم و فوق تخصص جراحی پلاستیک ترمیمی چشم درباره بروز سکته چشمی توضیح داد.

محمد طاهر رجبی جراح متخصص چشم و فوق تخصص جراحی پلاستیک ترمیمی چشم در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره عارضه‌ای به نام سکته چشمی شناخته می‌شود بیان کرد: ۲ دسته اصلی برای این اختلال در نظر گرفته‌اند که دسته اول اختلالات شریانی‌اند و در آن‌ها عمل خونرسانی به چشم دچار مشکل می شود  که اغلب به صورت ناگهانی و در طول شب اتفاق می‌افتد؛ این اختلال افت ناگهانی دید و حتی نابینایی ناگهانی را در پی دارد و معمولا رنگ شبکیه چشم را سفید رنگ می‌کند؛ اختلالات شریانی ۲ نوع دارند که یا شریان مرکزی شبکیه چشم یا یگی از شاخه‌ها بسته می‌شود.

وی با تاکید به اینکه کاهش شدید دید نشانه اصلی بروز این عارضه به خصوص در هنگام بسته شدن شریان مرکزی است، ادامه داد: گاهی فقط یکی از عروق کوچک که آن‌را شریان شاخه‌ای می‌نامند بسته می‌شود؛ این نوع انسداد منجر به از بین رفتن یکی از قسمت‌های شبکیه و ایجاد لکه سیاه رنگ در زاویه دید می‌شود.

رجبی اظهار کرد: دسته دوم از این اختلالات مربوط به انسداد رگ‌های وریدی یا رگ‌های خروجی خون از چشم است؛ این دسته هم علائمی مشابه با دسته قبل دارد، اما تخلیه نشدن خون ورودی از چشم منجر به قرمزی و مشکل در شبکیه چشم می‌شود.

این جراح متخصص چشم با تاکید به احتمال بیشتر بروز این عارضه در سنین بالا به ویژه  در آقایان تصریح کرد: وجود برخی بیمار‌های زمینه‌ای از جمله دیابت، مشکلات عروقی، فشار خون و کلسترول بالا از عوامل تاثیر گذار بر سکته چشمی هستند.

وی با اشاره به نوع دیگری از انسداد شریان‌های خون رسانی بیان کرد: شایع‌ترین علت بروز سکته چشمی به خصوص در افراد مبتلا به دیابت و فشار خون مسدود شدن راه‌های خون‌رسانی به عصب‌های پشت چشم است؛ این اختلال معمولا افت دیدی شدید، اما برگشت پذیر را برای بیمار به دنبال دارد.

رجبی با تاکید بر اهمیت درمان به موقع در این بیماری گفت: معمولا برای درمان اختلالات شریانی تنها ۹۰ دقیقه وقت داریم، معمولا با تجویز دارو‌های فشار و دیگر روش‌های درمانی اقدام به پایین آوردن فشار داخل چشمی می‌کنیم، اما در بعضی مواقع حتی ممکن است ناچار به تخلیه مایع از خود چشم باشیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.