رینالدو ویلا، مهندس طراح این کپسول گفت: ایده کپسولی که بتواند فعالیتهای لرزهای را شناسایی کرده و از افراد در برابر زلزله محافظت کند، هشت سال پیش در دانشگاه مستقل ملی مکزیک مطرح شد.
این محقق دانشگاه ملی مکزیک گفت: در ابتدا آزمایش مجازی این کپسول روی بیش از 2 هزار شکل هندسی صورت گرفت و ما در نهایت شکل تخم پرنده را برای آن انتخاب کردیم. از آن به بعد با کمک گرفتن از محققان دیرینه شناس به بررسی انواع اشکال تخم پرنده پرداختیم، تا در نهایت شکل تخم ولاسیرپتر، نوعی دایناسور کوچک که 75 میلیون سال پیش بر روی زمین زندگی میکرد، انتخاب شد که در تمامی جهات کاملا متقارن و محدب است.
بنا به گفته مهندس طراح کپسول K107 دیگر مزیت مدل تخم دایناسوری این است که اندازه آن را میتوان افزایش داد و در عین حال حالت متقارن آن حفظ شود. دانشمندان یک کپسول با ارتفاع یک متر را برای کودکان و یک مدل با ارتفاع 2.10 متر را برای بزرگسالان طراحی کردند. این محقق دانشگاه مکزیک تاکید کرد این کپسول به نحوی طراحی شده که یک نفر به راحتی در درون آن جای میگیرد و فضای داخل آن بسیار راحت است.
بنا به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، این کپسول با مواد با قدرت بالا ساخته شده و به سیستم هشدار زلزله متصل است تا بازماندگان را از جزئیات لرزه مطلع سازد. همچنین اگر این کپسول نجات در زیر آوار گیر بیفتد، اکسیژن، آب و غذای کافی برای 30 روز در آن وجود دارد. این کپسول همچنین مجهز به نوعی سیستم موقعیت یاب مکانی است در نتیجه نیروهای امداد می توانند آن را یافته و افراد را نجات دهند. پوسته این کپسول به نوعی لایه لایه بوده و هر لایه در مقابل نوعی از ضربه از جمله تنش، خم شدن و برش مقاوم است. بنابراین می توان گفت که این کپسول در مقابل هر نوع فاجعه طبیعی از جمله زلزله، سیل، سونامی و رانش زمین مقاوم است.
طرح کپسول K107 در سال 2017 در دفتر مرکزی آژانس فضایی ایتالیا ارائه شد. تیم طراح کپسول نجات حق ثبت آن را دریافت کرده و تقاضا برای این کپسول در کشورهای مکزیک، آمریکا، کانادا و شیلی افزایش یافته است.
انتهای پیام/
سلام!دستشون دردنکنه چیزخوبی ساختند!ولی کجای خونه باید بذارنش!که نه مزاحم رفت و آمد باشه و هم در دسترس!بعد خونه اگه مثل خونه های الان شهرها و روستاهای کشورما باشه تا بخوای بری توش خونه روسرت آوارشده!