سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سکته گرمایی چیست و چه خطراتی به همراه دارد؟

گرمازدگی به افزایش غیر طبیعی درجه حرارت بدن گفته می‌شود که ناشی از شکست مکانیسم‌های تنظیم دمای بدن برای مقابله با گرمای محیط است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ فاطمه دستغیب کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو‌ها و سموم دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بدن برای ثابت نگه داشتن دمای خود به دفع گرمای اضافی نیاز دارد، اما هرچه هوا گرمتر و مرطوب‌تر باشد، دفع گرما با مشکل بیشتری همراه است که این افزایش غیرطبیعی دمای بدن می‌تواند عواقبی را به دنبال داشته باشد.

وی با بیان اینکه مراحل گرمازدگی شامل خستگی گرمایی، گرمازدگی، سرگیجه ناگهانی پس از مدت زمان طولانی در معرض گرما، گرفتگی عضلات و سکته گرمایی است، افزود: سکته گرمایی شدیدترین نوع گرمازدگی است که به اقدام فوری پزشکی نیاز دارد.

دستغیب با تاکید بر اینکه در این حالت درجه حرارت بدن فرد امکان دارد تا ۴۰ درجه سانتیگراد یا بیش از آن افزایش یابد، ادامه داد: نشانه‌های گرمازدگی در مراحل مختلف می‌تواند از تهوع و استفراغ، سردرد و سرگیجه، عدم تعریق، پوست داغ خشک و قرمز، ضعف و گرفتگی عضله‌ها تا اختلال در هوشیاری، ضربان قلب و تنفس سریع و غش متفاوت باشد که در صورت ادامه یافتن می‌تواند به نارسایی بخش‌های مختلف بدن، کما و مرگ نیز منجر شود.

وی هشدار داد: نوزادان و کودکان، سالمندان، افراد چاق، کارگران و ورزشکاران در فضای باز، افراد با بیماری زمینه‌ای مانند بیماری‌های قلبی و فشارخون، مصرف دارو‌های خاص مانند دیورتک‌ها بیشتر در معرض ابتلا به گرمازدگی هستند.

این دکتر داروساز برای جلوگیری از گرمازدگی، توصیه کرد: تلاش کنید در ماه‌های گرم سال کمتر از خانه بیرون بروید و از فعالیت بیش از اندازه در گرما پرهیز کنید؛ در طول روز مقدار کافی مایعات بنوشید؛ لباس‌های روشن، گشاد و سبک بپوشید و از غذا‌های کم چرب و کم نمک استفاده کنید.

کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو‌ها و سموم معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، یادآور شد: اگر فردی در اطراف شما دچار گرمازدگی شد، او را به سرعت از گرما دور کرده و به محلی خنک منتقل کنید، لباس‌های فرد را سبک کرده، ملحفه خیس روی فرد انداخته و آب ولرم روی او بپاشید و با یک پارچه سرد و مرطوب، مچ دست، گردن، زیر بغل و یا کشاله ران او را خنک کنید.

او با اشاره به اینکه در صورت هوشیاری، فرد باید به دوش آب گرفتن، نوشیدن آب و مایعات خنک تشویق شود، گفت: اگر نشانه‌های گرمازدگی بهبود نیافت یا وخیم‌تر شد و یا احتمال سکته گرمایی وجود داشت، فرد باید به سرعت به نزدیک‌ترین مرکز درمانی منتقل شود.

مردم استان فارس در صورت داشتن هر گونه پرسش، می‌توانند با شماره تماس‌های ۱۹۰، ۱۴۹۰ و یا ۳۲۳۳۱۰۱۷ (۰۷۱) مرکز اطلاع رسانی دارو‌ها و سموم دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تماس بگیرند.
انتهای پیام/ر

نشانه‌های گرمازدگی را بشناسید

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.