سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هانت: اروپا رفاه و صلح خود را مدیون آمریکاست!

در حالی که روابط میان آمریکا و اروپا دچار تنش شده است، وزیر خارجه انگلیس در اظهاراتی عجیب گفت قاره سبز باید به دلیل امنیت و رفاه خود قدردان آمریکا باشد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از راشا تودی، جرمی هانت، وزیر خارجه انگلیس، گفت اروپا باید برای صلح و رفاه خود قدردان آمریکا باشد. وی همچنین خواستار همبستگی اروپا و آمریکا درباره سیاست ایران و تعرفه‌‎های گمرکی شد.

هانت روز پنجشنبه برای شرکت در وزرای خارجه اتحادیه اروپا وارد وین، پایتخت اتریش شد. وی گفت در این نشست نه تنها برکسیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا)، بلکه روابط اروپا و آمریکا «با جزئیات بسیار بالا» به بحث گذاشته خواهد شد.

هانت افزود: «در انگلیس، ما معتقدیم اروپا به صلح و رفاه اقتصادی بی‌سابقه‌ای رسیده است زیرا دوستی و روابط مستحکمی بین اروپا و آمریکا برقرار بوده است.»

وی درباره اختلافات کنونی اتحادیه اروپا و آمریکا گفت: «البته مواردی پیش می‌آید که در آن با یکدیگر اختلاف نظر داریم. اما من تصور می‌کنم اکنون زمانی است که باید تمام موارد اشتراک خود با آمریکا را به یاد آوریم و اطمینان حاصل کنیم شراکت مستحکم بین اروپا و آمریکا را ادامه خواهیم داد.»

در حالی که لندن خود را به عنوان یکی از بزرگترین متحدان آمریکا در اروپا تثبیت می‌کند، تلاش هانت برای آشتی دادن قاره سبز و آمریکا غافلگیرکننده نیست. با وجود این، بعید به نظر می‌رسد همتایان اروپایی او، به پیشنهاد او عمل کنند؛ زیرا اکنون بسیاری در اتحادیه اروپا بر این باورند که زمان آن رسیده است تا اروپا بدون کمک آمریکا، حفاظت از خود و دستیابی به رفاه را بیاموزد.

روز دوشنبه، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، گفت اروپا «دیگر نمی‌تواند در حفاظت از خود به آمریکا تکیه کند.»

وی افزود اتحادیه اروپا «باید مسئولیت حصول اطمینان درباره حق حاکمیت خود را بپذیرد.»

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان، نیز درباره اهمیت «بازبینی در روابط اروپا و آمریکا» صحبت کرده و گفته‌های پیشین آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، را تکرار کرده است.

روابط میان اروپا و آمریکا به تازگی و پس از تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، مبنی بر آغاز جنگی تجاری علیه اتحادیه اروپا در چند ماه گذشته به تیرگی گرایید. ترامپ با این تصمیم خود، بر واردات آلومینیوم و فولاد از اتحادیه اروپا تعرفه‌های گمرکی وضع کرد. برلین، پاریس و دیگر کشورهای اروپایی همچنین نسبت به درخواست ترامپ مبنی بر اختصاص بودجه دفاعی برابر با 4 درصد از تولید ناخالص داخلی خود ابراز نارضایتی می‌کنند.

توافق هسته‌ای ایران شکاف دیگری در روابط اروپا و آمریکا ایجاد کرده است. آمریکا در ماه مِه و علی‌رغم درخواست‌ها از جانب مرکل و مکرون، از برجام خارج شد. دولت ترامپ تحریم‌های اقتصادی علیه تهران را بار دیگر اجرا و شرکت‌های اروپایی فعال در ایران را تهدید به تحریم کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.