۱. در دسترس آنها باشید
کودکان در زمانی که حضور فعالانه و به موقع پدر و مادر خود را بخصوص در مواقعی که به آنها نیاز دارند، احساس نکنند، بیشتر به سمت فضای مجازی گرایش پیدا میکنند و در نتیجه احتمال بیشتری وجود دارد که به استفاده نادرست از اینترنت روی بیاورند.
۲. آگاهی از رمز عبور دستگاههای الکترونیکی آنها
والدین باید توجه داشته باشند که رمز عبور دستگاههای الکترونیکی کودکانشان را مدیریت کرده و حتما خود نیز از آن اطلاع داشته باشند. در غیر این صورت کودکان با علم به این مساله که والدین هیچگونه دسترسی به اطلاعات آنها ندارند، ممکن است سوءاستفاده کنند.
۳. کنترل و مدیریت محتوای جستوجو و ذخیرهشده
والدین باید از محتوا و اطلاعات ذخیره شده و همچنین تاریخچه جستوجوهای اینترنتی فرزندانشان آگاه باشند تا درصورت لزوم به آنها آموزشهای لازم را بدهند.
۴. رفتار دوستانه والدین با کودکان
پدر و مادرها در صورتی که با کودکان خود رفتار محبتآمیز و دوستانه داشته باشند، قادر خواهند بود بهراحتی محتوای مورد نظر خود و کودکشان را در فضای مجازی پیدا کنند و مخفی کاری نکنند.
۵. عدم تهیه موبایل شخصی در سنین پایین
بسیاری از پدر و مادرها سعی میکنند به منظور سهولت دسترسی فرزندان خود به اینترنت و تکنولوژی، برای آنها حتی در سنین پایین موبایل جداگانه و شخصی تهیه کنند که این امر میتواند به فعالیتهای آزادانه، بدون مرز و بدون کنترل آنها در فضای مجازی بیانجامد و درنهایت، آسیبهای اجتماعی و فرهنگی متعددی را برای آنها ایجاد کند.
۶. آموزش نحوه استفاده صحیح از فضای اینترنت
بر اساس تحقیقات و پژوهشهای انجام شده، والدین بسیاری از آموزش نحوه استفاده از اینترنت و دستگاههای الکترونیکی غفلت میورزند که این امر میتواند به افزایش امنیت و آسودگی خاطر آنها منجر شود.
با رعایت نکات بالا، والدین قادر خواهند بود همزمان با در اختیار قرار دادن دستگاههای الکترونیکی نظیر موبایل، تبلت و رایانه برای کودکان، خیال خود را از بابت نحوه استفاده کاربران از اینترنت و تکنولوژی آسوده ساخته و در عین حال، آنها را از فضای مجازی و فرصتهای موجود در اینترنت محروم نکنند.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/