وی ادامه داد: ظرفیتهای خوبی در کشور از نظر نیروی انسانی و مواد اولیه وجود دارد، اما باید برنامهریزی و نگاه به داخل در مدیریت در کشور حاکم باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در شرایطی که امکان استفاده از واردات فراهم بود، برخی از کارخانهها سعی میکردند که واردات انجام بدهند، اما پس از سختی مجبور به خرید از داخل میشوند، برخی تصور میکنند که سختی، فشار غیرقابل تحمل برای مردم به وجود میآورد، اما اگر یک کشور اتحاد داشته باشد و درگیریهای داخلی در آن کاهش پیدا کند، از همه این سختیها عبور میکند.
لاریجانی شرایط کنونی کشورمان را سخت دانست و تصریح کرد: تلاطمهای ارزی موجب شده است که قدرت تصمیمگیری در بخش تولید کاهش یابد، به همین دلیل در مجلس اعتقاد داشتیم که نظام ارزی کشور نمیتواند تک نرخی باشد و در نهایت بازار متشکل ارزی به وجود آمد.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در مسأله هستهای داهیانه عمل کرد و مذاکراتی که در این زمینه انجام شد با هدف داشتن دانش هستهای و کاهش فشارهای اقتصادی بود، این مسأله محقق شد و زمینه برای مراودات بانکی به وجود آمد، گرچه که اجازه ورود برخی از بانکهای بزرگ دنیا به این مراودات داده نشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: باید از فرصت برجام بیشتر استفاده میشد و به تولید داخلی تکیه بیشتری میکردیم، ترامپ با خروج از برجام بدعهدی کرد و کشورهای اروپایی پس از آن ضمن تاکید بر حق ایران بر برجام از کشورمان خواستند که از برجام خارج نشوند، ایران این درخواست را رد نکرد تا فشار اقتصادی جدیدی به مردم وارد نشود.
لاریجانی با اشاره به مذاکرات ایران با اروپا اظهار کرد: اروپاییها قولهایی در زمینههای بانکی و اقتصادی به کشورمان دادند، اما نباید سرنوشت کشور را معطل این حرفها کنیم.
وی ادامه داد: بسیاری از مقررات در زمینه سرمایهگذاری اضافی است و باید روند سرمایهگذاری در کشورمان تسهیل شود، نیازمند بازنگری جدید در زمینه قوانین و مقررات در این خصوص هستیم تا قوانین زائد از بین برود، باید قوانین دست و پاگیر را از جلوی صنعتگران حتی به صورت موقت برداریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: باید سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی افزایش یابد، سود بالای تسهیلات در نظام بانکی نشانه بیماری این سیستم است و یکی از چالشهای مهم کشور، مسأله بانکها است و در صورت حل این چالش، فضای برای کسب و کار فراهم میشود.
علی لاریجانی عصر امروز در حاشیه بازدید از شرکت فولاد غرب آسیا در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به ویژگیهای این شرکت اظهار کرد: زنجیرههای تولید در این شرکت به وجود آمده و حتی برای پساب فاضلاب در آن پیشبینیهای لازم شده است تا مشکل زیست محیطی به وجود نیاید و از این پساب دوباره استفاده شود، این کار سنجیده بود.
وی ادامه داد: باید برای توسعه شرکت فولاد غرب آسیا کمکهای لازم را انجام داد، این شرکت نمونه ای از اقتصاد مقاومتی است و جوانان زیادی در آن مشغول به کار شدند که با روحیه خوبی در حال ابتکار هستند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: باید تولید شرکت فولاد غرب آسیا مورد توجه شرکتهای داخلی قرار بگیرد و این شرکت دارای ظرفیتهای خوبی برای توسعه است.
لاریجانی با اشاره به وضعیت اقتصادی ایران اظهار کرد: کشورمان اکنون دچار نوسان در زمینه نرخ ارز است و تغییر نرخ ارز مشکلات زیادی را برای تولیدکنندگان به وجود آورد و برای حل این مشکل، بازار ثانویه برای تبادل ارز بین صادرکنندگان و واردکنندگان ایجاد شد، قیمت ارز در این بازار دستوری نیست و علاوه بر بخش پتروشیمی بخشهایی همچون فولاد و مس باید ارز خودشان را در آن عرضه کنند.
وی ادامه داد: در شرایطی که اشتغال یکی از مشکلات کشور است، باید به بخش تولید توجه و سرمایه در گردش مورد نیاز واحدهای تولیدی تامین شود، وضعیت کنونی میتواند یک دوره گذار مطلوب باشد و نباید تنها به صورت منفی به آن نگاه کرد، این دوره میتواند فرصتی را برای سرمایه گذاری داخلی و ایجاد اشتغال به وجود آورد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: برخی از پروژههای دولتی نیمه تمام را مصوب کردیم که با قیمت متناسب در اختیار مردم قرار بگیرد و تا 10 سال هم از معافیت مالیاتی برخوردار باشد، تشویقهای دیگر هم در این زمینه در نظر گرفتیم تا شاهد ایجاد اشتغال با واگذاری پروژههای دولتی نیمه تمام به مردم باشیم.
وی اضافه کرد: دوره ای که به زعم دیگران، دوره فشار است، میتواند به دوره ای برای بازسازی درونی بخش اقتصاد کشور تبدیل شود تا تاب آوری این بخش بالا برود.
انتهای پیام/پ