وی با اشاره به عدم مشخص بودن علل برخی از خونریزیها، افزود: دلایلی متعدد از جمله التهاب بینی، آلرژی، سینوزیت، خشکی داخل بینی و غیره در بروز این مشکل موثر است، در این بین وجود تومورهای خوشخیم و بدخیم، برخی از سرطانها و بیماریهای انعقادی خون از جمله مهمترین بیماریهایی است که منجر به این عارضه می شوند، همچنین بیماری فشار خون و آرتریوسکلروز که به معنای کاهش حالت ارتجاعی و شکننده شدن عروق است، در سنین بالا میتواند منجر به ایجاد این بیماری شود.
این متخصص گوش، حلق و بینی با تاکید بر افزایش حساسیت رگهای بینی بر اثر ضربه، ادامه داد: گاهی در بزرگسالان استفاده از رقیق کنندههایی مثل آسپیرین، این عارضه را تشدید میکند و معمولا قطع دورهای دارو و انجام اقدامات لازم مشکل را برطرف خواهد کرد.
پورحاجی غلامی گفت: معمولا در کودکان استفاده از روشهای محتاطانه مانند استفاده از قطره یا پماد یا در نهایت سوزاندن و تامپون (استفاده از تکنیک فیتیله گذاری) کفایت میکند.
وی با تاکید به اهمیت مراجعه به پزشک در صورت مشاهده علائم خطرناک، تصریح کرد: بسیاری افراد هنگام خون دماغ شدن سر خود را به سمت بالا میگیرند که تنها باعث جمع شدن این خون در حلق و آزار فرد شده و کمکی به درمان او نمیکند؛ بهترین کار استفاده از قطرههای نفازولین، اکسیمتازولین یا انواع مشابه آن است، به این صورت که باید پنبه آغشته به این مواد را بین ۵ تا ۱۰ دقیقه روی بینی نگه داشت.
این متخصص گوش، حلق و بینی یادآوری کرد: پس از انجام آزمایشات لازم و تعیین علت بروز این عارضه، نوع درمان مشخص میشود؛ گاهی انجام اقدامات محتاطانه کفایت میکند، اما گاهی مجبور به بستن رگ آن قسمت و حتی مجبور به بستن رگ گردن میشویم.
انتهای پیام/