سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون وزیر صنعت پیشنهاد داد؛

دریافت عوارض از صادرکنندگان فرش برای رونق تبلیغات

خسرو تاج گفت: منابع مالی برای تبلیغات فرش را می‌توان با دریافت ۱ تا ۲ درصد عوارض از صادرکنندگان فرش دستباف تامین کرد.

 به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مجتبی خسروتاج در دیدار با اعضای اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف در حاشیه بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی فرش دستباف گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری باید به موضوع بازاریابی و تبلیغات فرش دستباف پرداخت چراکه بازار ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون دلاری فرش دستباف در آمریکا که پیش روی ایران باز بوده است، اکنون متوقف شده و باید حضور در بازارهای دیگر را جایگزین کرد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: نباید اجازه داد که تولید و صادرات فرش دستباف ایرانی دچار وقفه شد، این در حالی است که باید بازاریابی در مناطق جدید را در دستور کار قرار داد؛ البته ذی نفعان اصلی نیز باید در نحوه اجرا و تهیه محتوای مناسب برای فرش دستباف ایرانی مشارکت کنند.

وی تصریح کرد: اگر قرار است که کار تبلیغاتی شکل گرفته و کمپینی در بعد تجارت بازاریابی در مورد یک کالا صورت گیرد، باید با مشارکت ذی نفعان همراه باشد تا بتوان بهترین بهره‌برداری را صورت داد، پس برای تامین منابع مالی مورد نیاز این موضوع نیز باید کار مشارکتی را با دولت و فعالان اقتصادی انجام داد.

به گفته خسروتاج، اگر قرار است که در این کار مشارکت همه همکاران و ذی نفعان صنعت را داشت، می توانیم یک تا دو درصد از صادرکنندگان فرش را دریافت کرد و معادل آن نیز از سوی دولت تامین کنیم و در نهایت در قالب یک لایحه در مجلس، بتوانیم منابع مالی مورد نیاز را برای تبلیغات فرش دستباف ایرانی فراهم کنیم.

وی اظهار داشت: اگر مشارکت را نداریم و در این اقدام همه مشارکت نمی‌کنند، با کمک نمایندگان مجلس و فراکسیون فرش دستباف که فراکسیون جامعی است، طرحی تهیه کرده و در قالب آن اعلام کنیم که عوارض از صادرات فرش دریافت شده و معادل آن نیز در بودجه سالانه از سوی دولت دریافت کنیم و برای فرش دستباف ایرانی در بازارهای جهانی تبلیغات لازم را صورت دهیم.

خسروتاج گفت: پیش بینی ما این است که قیمت فرش دستباف در سالهای پیش رو افزایش یابد که این می تواند برای بافندگان و تولیدکنندگان و صادرکنندگان مفید واقع شود، بنابراین باید بر روی اعتلای جایگاه فرش دستباف ایرانی کار کرد.

وی با اشاره به نگرانی برخی صادرکنندگان فرش دستباف در حوزه فرش‌های مرجوعی گفت: هر کالایی که بخواهد وارد کشور شود باید حقوق و عوارض گمرکی پرداخت شود، این در حالی است که فرش های صادراتی ممکن است برگشت داده شود، پس نباید حقوق و عوارض گمرکی پرداخت شود، این در حالی است که گمرک می گوید که باید پروانه صادراتی نیز موجود باشد، در غیر این صورت باید برای واردات مجدد حقوق و عوارض گمرکی را بپردازد. پس می توان با تشکیل یک کارگروه، صلاحیت فرش های مرجوعی نیز تایید شده و کار کارشناسی لازم بر روی آن صورت گیرد.

همچنین در این نشست، احمد کریمی اصفهانی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف ایران گفت: باید پل ارتباطی بین ذی نفعان فرش دستباف با دولت فراهم کرد تا بتوان مسائل و مشکلات را به بهترین شکل حل و فصل کرد.

وی اظهار کرد: مهمترین موضوع پیش روی فرش دستباف ایران، تبلیغات است، این در حالی است که رئیس مجلس شورای اسلامی به دنبال آن است که بر روی مساله فرش دستباف و تبلیغات آن در بازارهای جهانی کار کنند. این در حالی است که برای اهمیت موضوع، یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برای صنعت فرش اختصاص داده‌اند.

کریمی اصفهانی گفت: وزیر سابق صنعت نیز قرار را بر این گذاشته بود که در تبلیغات فرش دستباف نه درصد را دولت بگذارد و یک درصد صادرکنندگان تامین کنند؛ اما از نظر ما این کار شدنی نیست، این در حالی است که از سه درصد تا ۵ درصد جوایز صادراتی در نظر گرفته شده است، اما اعتقاد ما این بوده است که این جوایز فقط به صادرکنندگان داده نشود، بلکه به تبلیغات فرش دستباف اختصاص یابد.

وی اظهار داشت: موضوع دیگری که مشکلات بسیاری را پیش روی صنعت فرش دستباف ایران ایجاد کرده است، مجلس معضل فرش های مرجوعی را حل و فصل کند. این در حالی است که از قبل این موضوع، حدود ۲۰۰ میلیون دلار یعنی ۵۰ درصد صادرات فرش ایران، ترکیه از قبل این کار، درآمد ارزی برای خود ایجاد کرده است؛ این در حالی است که اشتغال زیادی نیز ایجاد شده است. بنابراین ارز فرش باید توجیه کنیم.

کریمی اصفهانی با بیان اینکه ترکیه بدون هیچ قید و بندی، بازگشت فرش های مرجوعی را به داخل کشور خود آزاد کرده است، گفت: سرویس فرش دستباف ایران، علاوه بر اینکه ارز کشور را خارج می‌کند، اشتغال را هم برای سایر کشورها ایجاد کرده است. در این راستا پیشنهاد این است که فرش های مرجوعی باید بدون مشکل عبور و مرور کند، این قاچاق را افزایش نمی‌دهد و ما این موضوع را تعهد می دهیم.

وی اظهار داشت: فرش های مرجوعی می توانند در گرده صادرات قرار گیرد، چراکه یا مجدد به بازارهای دیگر صادر می شود، یا اینکه تعمیر شده و به بازارهای جدید ارسال می‌شود، البته اگر در محموله مرجوعی فرش دستباف یک عدد فرش خارجی پیدا شد، دولت می تواند آن محموله را به نفع خود مصادره نماید.

کریمی اصفهانی به مساله مالیات فرش دستباف نیز اشاره کرد و گفت: اگر دولت قرار باشد بر چیزی پافشاری کند که باید در مقابل دریافت درآمد محدود، هزینه سنگین‌تری را دریافت کند، کار پیش نخواهد رفت، این در حالی است که رقبای ما در هنر-صنعت فرش دستباف در دنیا، تسهیلات بسیاری را ایجاد کرده اند؛ در حالیکه اگر موانع کوچک برطرف نشود، ضرر خواهیم کرد.

این مقام صنفی خاطرنشان کرد: با درآمد محدودی که دارایی فرش بافان دارد، دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را از کار بیکار کنیم. پس با هر زبانی که می توانید در هیات دولت این مساله را طرح و حل و فصل کنیم.

کریمی اصفهانی گفت: به هیچ عنوان نمی توان تولید را رونق داد ولی معضلات صادرات را حل و فصل نکرد؛ این در حالی است که صادرکنندگان نیز باید مورد حمایت قرار گیرند. البته بحث تعهد ارزی نیز باید رفع و رجوع کرد.

انتهای پیام/

فرش های مرجوعی می توانند در گرده صادرات قرار گیرد

برچسب ها: صنعت ، صادرات
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.