آزمایش های بالینی این سیستم نشان می دهد می تواند بیماران مبتلا به دیابتی را که مستعد رتینوپاتی هستند در مراحل اولیه با هزینه کمتر شناسایی کند. سپس این افراد تحت درمان قرار می گیرند. این سیستم کم حجم با استفاده از دوربین های رباتیک قادر به تصویربرداری باکیفیت از شبکیه بیمار است و در عرض 20 ثانیه رتینوپاتی را تشخیص می دهد. دقت این سیستم به اندازه پزشک متخصص است.
به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، در حال حاضر بیش از 29 میلیون نفر در آمریکا به دیابت (نوع 1 و 2) مبتلا هستند و دیابت، علت اصلی نابینایی در بیماران مبتلا به دیابت بین سنین 20 تا 74 محسوب می شود. در بیماری رتینوپاتی، رگ های خونی غیر طبیعی جدیدی روی پرده شبکیه رشد می کنند و باعث کاهش بینایی یا نابینایی کامل می شوند.
در واقع در این عارضه با آسیب رگ های خونی، جریان خون کافی در اختیار سلول های عصبی شبکیه قرار نمی گیرد و کمبود اکسیژن منجر به مرگ این سلول ها می شود. در این حالت بدن سعی می کند تا با رشد رگ های خونی جدید، این مشکل را حل کند و از طرفی بیماری دیابت باعث می شود رشد عروق خونی به درستی انجام نگیرد و خونریزی کند و به شبکیه آسیب بزند. این آسیب منجر به رشد بافت اسکار در شبکیه می شود و بیمار به مرور زمان بینایی خود را از دست می دهد.
نتایج این مطالعه در نشریه Nature Digital Medicine منتشر شده است.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/