سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تصویری جالب از سحابی سیاره ای ثبت شد

تلسکوپ فضایی هابل تصویری از سحابی سیاره‌ای را ثبت کرد این سحابی‌ بیشتر اوقات شکلی عجیب و نامتقارن دارند که هنوز توضیحی برای آن وجود ندارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تلسکوپ فضایی هابل تصویری از سحابی سیاره‌ای NGC ۳۹۱۸ثبت کرده که شبیه چشمی در آسمان است. این ابر زیبا و رنگی از گاز‌های مختلف در صورت فلکی Centaurus قرار دارد که حدود ۴۹۰۰ سال نوری با زمین فاصله دارد.

در این تصویر، کره چشم نیز در حقیقت بقایای درحال مرگ یک ستاره سرخ عظیم است. این رویداد بخشی از آن چیزی است که روزی برای خورشید اتفاق می‌افتد. طی مرحله متلاطم پایانی و قبل از آنکه این شی آسمانی به شکل یک ستاره کوتوله سفید تبدیل شود، ابر‌های عظیم گازی از سطح آن بیرون می‌آیند. اشعه‌های شدید مافوق بنفش از بقایای یک ستاره سبب می‌شوند گاز‌های اطراف بدرخشند.


بیشتر بخوانید:تصویری تماشایی از تغییر فصل در سیاره سرخ 


ناسا در این باره می‌گوید: سحابی‌های سیاره‌ای رنگارنگ و خارق العاده یکی از جالب‌ترین مناظر در آسمان هستند. سحابی‌های سیاره‌ای بیشتر اوقات شکلی عجیب و نامتقارن دارند که هنوز توضیحی برای آن وجود ندارد.

شکل چشم مانند سحابی سیاره‌ای NGC ۳۹۱۸ شبیه بقیه نیست و بیشتر به نظر می‌رسد در نتیجه دو فرایند جداگانه خروج گاز به وجود آمده است.

جت‌های قدرتمند گاز از انتهای این ساختار عظیم بیرون می‌آیند که تصور می‌شود باسرعت ۳۵۰ هزار کیلومتر در ساعت از ستاره فاصله می‌گیرند.

باتوجه به استاندارد‌های رویداد‌های ستاره شناختی، سحابی‌های سیاره‌ای مانند NGC ۳۹۱۸ عمر کوتاهی دارند و تنها ده‌ها هزار سال زنده می‌مانند.

منبع:مهر

انتهای پیام/

تصویر هابل از سحابی سیاره ای شبیه چشم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.