اگرچه به ندرت فشار خون بالا با علائم قابل توجهی همراه است، این عارضه میتواند عامل بروز مشکلات جدی دیگر از جمله سکته مغزی و قلبی باشد.
به گفته کارشناسان از آنجاییکه بالا رفتن فشار خون به طور فزایندهای شایع شده، اهمیت دارد چرایی ابتلا و کنترل آن مورد بررسی بیشتر قرار گیرد. تاکنون فاکتورهای خطرزای بسیاری از قبیل افزایش سن، سابقه خانوادگی، رژیم غذایی ناسالم، افزایش وزن، مصرف دخانیات و مصرف مواد الکلی که در بالا رفتن فشار خون موثر هستند، شناخته شدهاند.
هر چند، محققان انگلیسی در جدیدترین مطالعه خود فاکتور خطرزای دیگری را به این لیست اضافه کردهاند و آن "دمای محیط خانه" است.
بیشتر بخوانید:
در این بررسی محققان به ارزیابی اطلاعات ۴۶۵۹ فرد ۱۶ ساله و بالاتر پرداختند. همچنین این افراد به پرسشهایی در مورد سبک زندگی پاسخ دادند. در عین حال فشار خون این افراد و دمای محیط خانهشان تحت کنترل قرار گرفت.
متخصصان مشاهده کردند که به ازای هر یک درجه سانتیگراد کاهش دما، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک به ترتیب ۰.۴۸ و ۰.۴۵ افزایش پیدا میکند. همچنین در افرادی که در خانههایی با دمای بسیار خنک زندگی میکنند متوسط فشار خون سیستولیک و دیاستولیک به ترتیب ۱۲۶.۶۴ و ۷۴.۵۲ میلیمتر جیوه بوده است. در حالی که این ارقام در افرادی که در خانههایی با دمای بالاتر زندگی میکردهاند به ترتیب ۱۲۱.۱۲ و ۷۰.۵۱ میلیمتر جیوه بوده است.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/