عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر بیان کرد: یکی از مزایای تمام کارشناسیهای رشتههای فنی همچون سختی کار و سختی آزمایشگاه است که این حاصل نتیجه تلاشهای انجمنهای دانشجویی دانشگاه تهران بین سالهای 37 تا 42 بوده است.
اصانلو در مورد فعالیت در انجمن در کنار فعالیتهای متفرقه گفت: فعالیت دانشجویان در انجمنهای علمی به اندازه درس خواندن موثر است البته این فعالیتها برای مدیر و انسان موفق شدن کافی نیست بلکه باید تمام مسائل اقتصادی، اجتماعی و غیره نیز مطالعاتی داشته باشند.
وی در ادامه اظهار کرد: همانطور که میبینید تمام مدیران کشور دارای مدرک فوق لیسانس و دکترا هستند، اما متاسفانه همچنان دچار بحران و ضعف مدیریتی هستیم.
استاد مشاور اتحادیههای انجمنهای علمی و معدن کشور در مورد طرحهای پیشنهادی خود به انجمن گفت: توصیه میشود ابتدا به معرفی درست رشته معدن بپردازیم، بسیاری تصور میکنند که مهندسی معدن کار با ابزار در دل کویر است در حالی که تنها بخشی از آن این موارد را شامل میشود و مهندسی معدن یعنی طراحی کارخانه و طراحی ماشینآلات و غیره.
اصانلو در ادامه گفت: انتشار نشریههای علمی، برگزاری مسابقات علمی، ارتباط با صنعت و معرفیهای پتانسیلهای معدنی کشور از دیگر طرحهایی است که موجب پویایی انجمن میشود.
وی با اشاره به تولید ثروت توسط معدن گفت: وابستگی به نفت اشتباه و برای ما بسیار زیانآور بوده، هزینه کمتر استخراج نفت نسبت به معدن، دلیل روی آوردن به این ماده است، در کشور بالای 53 میلیارد تن مواد معدنی داریم که جزو معادن نشانهدار قرار میگیرند، در این بین میتوان با راهاندازی معادن مختلف شغل برای دانشآموختگان این رشته ایجاد کرد.
استاد مشاور اتحادیههای انجمنهای علمی و معدن کشور در مورد جذب سرمایه خارجی گفت: سرمایهگذار داخلی به تنهایی توان تزریق سرمایه به بخش معدن را ندارد و باید سرمایه خارجی را وارد این حوزه کنیم تا هم تکنولوژی افزایش یابد و هم زیرساختها.
عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر اظهار کرد: در 10 کشور دارای معدن که جزو کشورهای با درآمد متوسط و کم بودند بررسی انجام شد؛ به ازای هر یک نفر برای چهار نفر شغل ایجاد شده و 60 تا 90 درصد سرمایه خارجی توسط بخش معدن جذب شده است؛ همچنین بخشی از درآمد دولت به وسیله اخذ مالیات از معادن صورت گرفته است.
اصانلو در پایان در مورد معادن ایران گفت: بیش از 63 درصد معادن ما در مناطق کویری قرار دارند و در حال حاضر تمام معادن دارای امکاناتی چون آب، برق، دسترسی به راهآهن، درمانگاه، راههای مواصلاتی به شهرهای اطراف هستند که تمام اینها از درآمد بخش معدن همان منطقه ساخته شده است.
انتهای پیام/