سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان پاسخ داده شد؛

تفاوت کودک بیش فعال با سایر کودکان چیست؟

یک روانشناس گفت: بیش فعالی یک بیماری است و نباید این برچسب را برای کودکان به کار برد.

سمیه بابایی روانشناس و روان درمانگر در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص تفاوت بین کودک بازیگوش و بیش فعال اظهار کرد: بیش فعالی یک بیماری است و نباید این برچسب را برای کودک به کار برد و هنگامی که می‌گوییم کودک بیش فعال است، پیش فرض را بر آن می‌گیریم که یک بیماری در کودک وجود دارد و ممکن است خانواده‌ها از این برچسب برای کودک خود استفاده کنند.

این روانشناس تاکید کرد: باید استفاده از برچسب بیش فعالی را تا حد ممکن محدود کنیم و تشخیص آن را بر عهده یک متخصص کودک بگذاریم.

وی با اشاره به اینکه برچسب بیش فعالی می‌تواند به کودک آسیب بزند، افزود:متخصصان، خانواده و معلمان نباید از برچسب بیش فعالی برای کودکان استفاده کنند، زیرا ممکن است این برچسب برای کودکان خطرات جدی را به همراه داشته باشد.

بابایی در ادامه بیان کرد: باید آگاهی‌های لازم در این باره به خانواده‌ها و آموزش و پرورش داده شود تا به راحتی بر کودکان برچسب زده نشود، زیرا ممکن است کودک در آینده بر اساس این برچسب برای خود هویت سازی کند.

او تصریح کرد: اگر کودکی دارای این اختلال است، توصیه می‌شود از این برچسب برای او استفاده نشود و تشخیص اینکه کودک بازیگوش یا بیش فعال است بر عهده متخصص و روانشناس کودک است.


بیشتر بخوانید: کودکان چگونه مسئولیت پذیر می شوند؟ 


بابایی درباره نشانه‌های کودک بیش فعال گفت: به طور معمول  آن چیزی که بین بازیگوشی و بیش فعالی تفاوت ایجاد می‌کند میزان آن است و اگر بیش فعالی بیش از حد باشد، به دارو درمانی نیاز پیدا می‌کند؛ به طور معمول کودکی که برای تمرکز مشکل دارد و نمی‌تواند خود را در محیط خانواده یا مدرسه سازگار کند و به همین دلیل به او بیش فعال می‌گویند.

وی با بیان اینکه برای تمایز قائل شدن بین کودک بازیگوش و بیش فعال تنها به نظر روانشناس و متخصص کودک احتیاج است، تصریح کرد: باید میان کودک بیش فعال با کودکی که مضطرب و بازیگوش است، تفاوت قائل شد.

انتهای پیام/

برچسب ها: خانواده ، کودکان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.