به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ جلسه محاکمه ۱۹ متهم به توزیع ارز آزاد و خارج از سیستم قانونی، در شعبه دوم دادگاه ویژه به صورت علنی به ریاست حجت الاسلام و المسلمین سید احمد زرگر آغاز شد.
حجت الاسلام و المسلمین سید احمد زرگر رئیس دادگاه در ابتدای جلسه با اشاره به افرادی که در پی نابسمانیهای ارزی دستگیر شده بودند، اظهار داشت: این جلسه در رابطه با توزیع غیرمجاز ارز با شگردهای خاصی که از سوی این افراد انجام شده بود، تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه تعداد متهمان 19 نفر است، افزود: ارزش ریالی فعالیت متهمان که باعث شد نظام ارزی کشور لطمه ببیند، در مجموع 2 هزار و 500 میلیارد تومان است.
حجت الاسلام و المسلمین زرگر خطاب به 19 متهم حاضر در جلسه، گفت: هر کدام از شما که فعالیت داشتید نمیدانستید که افراد دیگری هم فعالیت میکنند. این مجموعه که شما برای آنها کار میکردید در مجموع 2 هزار و 500 میلیارد تومان ارز به کشور لطمه زد.
وی تصریح کرد: شما فکر میکردید فقط یک کارت گرفتید، اما وقتی که این مجموعه جمع شد، در مجموع به نظام لطمه زد.
حجت الاسلام و المسلمین زرگر با بیان اینکه این حرکت برای مردم مشکلات زیادی به وجود آورد و دشمن را شاد کرد، ادامه داد: چون ما در یک جنگ اقتصادی هستیم و دشمن هم این را اعلام کرده، آنها از حرکت شما شاد شدند.
وی افزود: امیدوارم خدا توفیق دهد که با رعایت عدل و انصاف و در نظر گرفتن خساراتی که فعالیت شما به کشور وارد کرده، این پرونده را به نتیجه برسانیم و برای آن حکم صادر کنیم.
در ادامه توسط نماینده دادستان کیفر خواست برای 19 متهم حاضر در جلسه قرائت شد.
نماینده دادستان با اشاره به اینکه پرونده متهمانی که شرکای جرم هستند در دادسرا مفتوح است، گفت: تحقیقات مقدماتی در مرحله پایانی است و به زودی نسبت به این پرونده اظهار نظر میشود.
وی افزود: کیفر خواست مربوط به این 19 متهم شامل عدله اثبات شده جرم و مستندات دقیق است.
حجت الاسلام و المسلمین زرگر با بیان اینکه نوسانات ارزی اخیر تأثیر زیادی در اقتصاد کشور و همچنین کاهش ارزش پول ملی داشته است، گفت: اگرچه تحریمهای خارجی به خاطر تبلیغات توانستهاند در ایجاد ناامنی روانی مؤثر واقع شوند، اما این عوامل از ابتدای انقلاب بودهاند و در حال حاضر عدهای سودجو موجب ایجاد جو روانی شدهاند که برای کسب سود با سوءاستفاده از خلاء قانونی و ضعف نظارتی تأثیر زیادی بر افزایش قیمت ارز از طریق عدم توزیع درست آن داشتهاند.
نماینده دادستان خاطرنشان کرد: اگر چه سیاستهای نادرست در بروز آشفتگی امروز نقش داشته است، اما فعالیت برخی افراد هم موجب شده تا امکان استفاده از منابع ارزی فراهم نشود.
وی با تأکید بر اینکه این اقدامات از طریق مبادلات کلان و معاملات سوری با استفاده از کارتهای ملی افراد مختلف با هم دستی صرافیها انجام شده است، گفت: این اقدامات سبب شده تا ارز واقعی به دست نیازمندان نرسد و به جای اینکه ارز صرف خرید دارو شود، در گاو صندوق افراد خاص نگهداری شود.
حجت الاسلام و المسلمین زرگر تصریح کرد: فعالیتهای این افراد موجب شده که به ارز به عنوان یک کالای سودآور نگاه کنند و با خرید انبوه آن موجب افزایش قیمت آن شوند.
وی افزود: اخلال در نظام ارزی به فعالیت یک شخص ختم نمیشود و افراد متعددی در این نقش فعال بودهاند و اگر چه نقش همه به یک میزان نبود، اما عملکرد هر یک موجب اخلال در نظام ارزی کشور شده است.
حجت الاسلام و المسلمین زرگر در ادامه اسامی هر یک از متهمان را به همراه مبالغی که با سوءاستفاده از کارتهای ملی افراد دیگر و همکاری صرافیها به شکل سوری خرید و فروش کرده بودند، به شرح زیر قرائت کرد.
1 - ولی صدفی متولد سال 1346، متهم به اخلال در نظام ارزی از طریق سوءاستفاده از کارتهای ملی افراد دیگر و خرید و فروش به شکل صوری به مبلغ 50 میلیون دلار.
2 - علیرضا حسن زاده متولد سال 1370، متهم به اخلال در نظام ارزی از طریق سوءاستفاده از کارتهای ملی افراد دیگر و خرید و فروش به شکل صوری به مبلغ 50 میلیون دلار.
3 - علیرضا نوئینی متولد سال 1348، متهم به اخلال در نظام ارزی از طریق سوءاستفاده از کارتهای ملی افراد دیگر و خرید و فروش به شکل صوری به مبلغ 22 میلیون دلار.
4 - محمد راستگو متولد 1353 متهم به اخلال در نظام ارزی از طریق سوءاستفاده از کارتهای ملی افراد دیگر و خرید و فروش به شکل سوری به مبلغ 17 میلیون دلار
5 - نوید فرشید ترکمانی متولد 1371، متهم به اخلال در نظام ارزی از طریق سوءاستفاده از کارتهای ملی افراد دیگر و خرید و فروش به شکل صوری به مبلغ 15 میلیون دلار.
6 - علیرضا پرونده متولد 1354، متهم به اخلال در نظام ارزی از طریق سوءاستفاده از کارتهای ملی افراد دیگر و خرید و فروش به شکل صوری به مبلغ 15 میلیون دلار.
7 - مجتبی نوروزی متهم به اخلال در نظام ارزی از طریق سوءاستفاده از کارتهای ملی افراد دیگر و خرید و فروش به شکل صوری به مبلغ 11 میلیون دلار.
8 - نوید ظهرهوند متولد 1370، متهم به اخلال در نظام ارزی از طریق سوءاستفاده از کارتهای ملی افراد دیگر و خرید و فروش به شکل صوری به مبلغ 10 میلیون دلار
9 - محمد هاشمی متولد 1350، متهم به اخلال در نظام ارزی از طریق سوءاستفاده از کارتهای ملی افراد دیگر و خرید و فروش به شکل صوری به مبلغ 10 میلیون دلار.
10 - رحمت میرزایی متهم به اخلال در نظام ارزی از طریق سوءاستفاده از کارتهای ملی افراد دیگر و خرید و فروش به شکل صوری به مبلغ 8 میلیون و 516 هزار دلار.
11 - محمد رحیمی متهم به اخلال در نظام ارزی از طریق سوءاستفاده از کارتهای ملی افراد دیگر و خرید و فروش به شکل صوری به مبلغ 8 میلیون دلار.
12 - حمید خسروی متهم به اخلال در نظام ارزی از طریق سوءاستفاده از کارتهای ملی افراد دیگر و خرید و فروش به شکل صوری به مبلغ 7 میلیون و 229 هزار دلار.
13 - محبوب کاظمی متهم به اخلال در نظام ارزی از طریق سوءاستفاده از کارتهای ملی افراد دیگر و خرید و فروش به شکل صوری به مبلغ 1 میلیون دلار.
14 - مهدی علیپور متولد 1369، متهم به اخلال در نظام ارزی از طریق سوءاستفاده از کارتهای ملی افراد دیگر و خرید و فروش به شکل صوری به مبلغ 4 میلیون و 670 دلار.
15 - سعید کاظمی متولد 1365، متهم به اخلال در نظام ارزی از طریق سوءاستفاده از کارتهای ملی افراد دیگر و خرید و فروش به شکل صوری به مبلغ 5 میلیون دلار
16 - شاهین بنی جمالی متولد 1366، متهم به اخلال در نظام ارزی از طریق سوءاستفاده از کارتهای ملی افراد دیگر و خرید و فروش به شکل صوری به مبلغ 4 میلیون و 829 دلار.
17 - غلامرضا حقیقت پژوه متولد 1344، متهم به اخلال در نظام ارزی از طریق سوءاستفاده از کارتهای ملی افراد دیگر و خرید و فروش به شکل صوری به مبلغ 4 میلیون و 450 هزار دلار.
18 - احمد طاهری متولد 1369، متهم به اخلال در نظام ارزی از طریق سوءاستفاده از کارتهای ملی افراد دیگر و خرید و فروش به شکل صوری به مبلغ 4 میلیون و 444 هزار و 271 دلار.
19 - نریمان آرزووند متولد 1370، متهم به اخلال در نظام ارزی از طریق سوءاستفاده از کارتهای ملی افراد دیگر و خرید و فروش به شکل صوری به مبلغ 3 میلیون دلار.
نماینده دادستان در ادامه با بیان اینکه این افراد از کارتهای ملی افراد ضعیف استفاده میکردند و مبلغ ناچیزی را به آنها میدادند، گفت: متهمان حاضر به عنوان فعالان توزیع غیرقانونی ارز با گرفتن کارتهای ملی افراد مختلف با صرافیها همکاری میکردند و به صورت صوری اقدام به خرید ارز میکردند که این مبالغ صرفا با اقرار متهمان به دست آمده و در جایی ثبت نشده است.
وی افزود: گزارش بانک مرکزی متضمن این است که یک هزار و 286 خریدار ارز از سامانه سنا اقدام به خرید ارز کردهاند و گزارش ناجا هم متضمن اسامی متهمان است.
نماینده دادستان گفت: گزارش وزارت اطلاعات متضمن این است که افرادی کارتهای ملی خود را در اختیار متهمان گذاشته بودند و گزارش مرجع انتظامی نیز متضمن استفاده متهمان از کارتهای ملی دیگران است.
وی افزود: اظهارات متهمان نشان میدهد که نام بردگان فاقد مجوز لازم برای فروش ارز در سطح عمده بودهاند، در حالی که فعالیت در این زمینه بدون مجوز بانک مرکزی ممنوع است.
نماینده دادستان با بیان اینکه نام بردگان اعلام کردند که کارت ملی افراد دیگری را در اختیار داشتند و با همکاری صرافیها به خرید و فروش صوری ارز اقدام میکردند، گفت: اظهارات متهمان نشان میدهد که آنها با علم به کار خود و با گرفتن اوراق هویتی افراد و دادن آن به صرافیها اقدام به خرید و فروش ارز میکردند.
وی با بیان اینکه اخلال در نظام پولی از طریق قاچاق عمده ارز و یا توزیع عمده آن جرم است، گفت: بر همین اساس درخواست تعقیب کیفری متهمان و صدور حکم را دارم.
قاضی دادگاه در پایان جلسه گفت: به زودی دادگاه هر یک از متهمان پرونده جداگانه برگزار میشود و این جلسه تنها برای اطلاع متهمان و وکلا از کیفر خواست برگزار شد.
انتهای پیام/