محمدجواد ظریف که صبح دیروز میهمان برنامه حالا خورشید بود، در قسمتی از حرفهایش به کشتیهای صیادی چینی پرداخت. او گفت: «صیادی چینیها در دریای عمان براساس اجاره نیست بلکه به آنان اجازه صید داده شده و این در همه جای دنیا مرسوم است. این موضوعی تجاری است که من به آن ورود نمیکنم، اما بالاخره از موجودات زنده کف آب استفاده میشود.
بیشتر بخوانید:ماجرای حضور صیادان چینی در دریای عمان به کجا رسید؟
او در پاسخ به این سوال که آیا طرف چینی در ازای صیادی در دریای عمان به ما اجاره پرداخت میکند، گفت: «روشهای مختلفی است؛ یا ما شریک هستیم یا به آنان اجازه صید میدهند یا شرکتهای ایرانی از کارگران چینی استفاده میکنند. این به معنی اجارهدادن نیست، بلکه اجازه صید میدهند در قبال پول؛ در همه جای دنیا در جاهایی که خودشان نمیتوانند در سواحلشان صیادی کنند چنین اجازهای داده میشود.
او با رد اعطای امتیاز به «چین» گفت: «طرف مقابل، کشور نیست بلکه شرکت است که با آن معامله اقتصادی کردند نه اینکه به چین اجازه داده باشند که مثلا در مدت ١٠ سال از ٢٠٠ متر به پایینتر از عمق دریا برای او باشد. چنین کاری نکردهاند بلکه با شرکتی قرارداد بستهاند و گفتهاند میتواند بیاید و مثلا در محدوده انحصاری اقتصادی ایران صیادی کند.
شاهرخ رمضاننژاد، رئیس مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی هم با انتشار پستی در اینستاگرام به موضوع صیادی شناورهای چینی در آبهای ایران اشاره کرد. او در بخشی از پستش نوشت: «فانوس ماهیان گونه آبزی غیر خوراکی است که قبلا به دلایلی از جمله نداشتن تکنولوژی صید و... صید نمیشده، این گونه یکی از ذخایر دریایی دریای عمان است؛ بررسی مشترک ایران و فائو با کشتی تحقیقاتی فردوس مقادیر این گونه را ۲ میلیون و سیصد هزار تن تعیین کرده است.
شیلات ایران صید اینگونه را برای تأمین خوراک صنعتی آبزی پروری که هم اکنون ٤٧٠ هزار تن تولید میشود و در حال گسترش است، به اجرا درآورده است. همه کشتیها که از چینیها بهصورت نقد یا اجاره به شرط تملیک خریداری شدهاند، متعلق به ایرانیها و تحت مالکیت جمهوری اسلامی ایران ثبت شدهاند و بخشی از نیروهای متخصص و کارگران ماهر برای این صید نیز همچنان برای کشتیهای ایرانی کار میکنند.
درباره صنعت هوانوردی نیز در صورت خرید یا اجاره به شرط تملیک به همین منوال است. شاغلان صید فانوس ماهیان اعم از کسانی که در عرصه کشتی هستند و فعالیتهای مرتبط، ۱۰ هزار نفر بوده که فقط ۳درصد شاغل در عرصه که ۲هزار نفرند، خارجی و عمدتا چینی هستند.
شیلات هم در این مورد ساکت نبود. معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران به ایلنا گفت: «حتی یک شناور چینی در آبهای ایران حضور ندارد.» او هم مانند مسئولان وزارت جهاد کشاورزی به مسائل فنی موضوع و دلیل مشارکت شرکتهای خارجی در صید برخی از انواع ماهیها پرداخت.
منبع:روزنامه شهروند
انتهای پیام/