در گزارش این انستیتو گفته شده است: همه دستگاههای شبیه ساز که نوین سازی میشوند قبلا در این انستیتو طراحی شده اند.
شرکت روسی درباره نوسازی شبیه ساز نیروگاه هستهای بوشهر گفته است، مجموعه رایانهای اصلی شبیه ساز این نیروگاه نوسازی میشود، سخت افزار جدید برای این رایانه تهیه میشود و برنامه پشتیبانی رایانهای ویژه آن نصب خواهد شد.
بر اساس قرارداد، قرار است که نوسازی این دستگاه شبیه ساز نیروگاه هستهای بوشهر تا اواخر تابستان سال ۲۰۱۹ به پایان برسد.انتظار میرود اقدامات بعدی برای پشتیبانی فنی و نوین سازی تجهیزات و برنامه رایانهای نیروگاه اتمی بوشهر تا پنج سال ادامه یابد.
نخستین واحد نیروگاه اتمی بوشهر که با مشارکت روسیه ساخته شده است با توان تولید هزار مگاوات، شهریور سال ۹۰ به شبکه سراسری برق متصل شد. از آن زمان تا اوایل مرداد امسال، این نیروگاه بیش از ۳۰ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کرده است.
ساخت واحد دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر نیز ۲۰ شهریور ۹۵ و عملیات گودبرداری محل ساخت راکتور واحد دوم نیروگاه ۹ آبان ۹۶ آغاز شد.این دو واحد نیز مانند واحد نخست با مشارکت روسیه ساخته میشوند.
واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر هرکدام ظرفیت تولید هزار و ۵۷ مگاوات برق دارند و هزینه ساخت این دو واحد نیروگاهی ۱۰ میلیارد دلار اعلام شده است.
قرار است دستکم ۳۰ درصد تجهیزات این دو واحد در داخل ساخته شود و روسها گفتهاند آمادگی دارند تا آنجا که امکان داشته باشد از توان شرکتهای ایرانی استفاده کنند.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران هفته گذشته در حاشیه حضورش در نماز عید سعید قربان، در مصاحبهای گفته بود، روند تکمیل واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر جلوتر از برنامه پیش میرود.
به گفته علی اکبر صالحی، دو سال بعد از راه اندازی نیروگاه دوم، نیروگاه سوم نیز وارد مدار میشود.
انتهای پیام/ب