به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ برای بهبود وضعیت اشتغال در کشورهای مختلف همواره دولتمردان و سیاستگذاران اقتصادی در تلاش بوده اند تا بهترین راهکارها با کمترین هزینه را طراحی و در جامعه پیاده کنند که در کشورما نیز به برکت وجود رهبر انقلاب اسلامی در سالهای گفتمان و سیاست اقتصادی،
اقتصاد مقاومتی که مبتنی بر ایجاد اشتغال بوده مطرح شده است.
تاکید اقتصاد مقاومتی بر استفاده از همه ظرفیتهای کشور است و این مهم در سالهای اخیر مورد توجه بسیاری قرار گرفته است.
استان گلستان هم که از استانهای شمالی کشور و در عین حال دارای شهرهای کمتر توسعه یافته است در سالهای اخیر برای اجرای اقتصاد مقاومتی خیز گرفته و مسئولان تلاش میکنند.
علاوه بر مسئولان افراد غیراجرایی هم در اجرای فرامین رهبری دست به کار شده اند تا از همه انچه در شهر یا روستای خود دارند برای ارتقای وضعیت اشتغال بهره بگیرند.
از جمله این افراد امام جمعه اهل سنت روستای خواجه نفس در شهرستان محروم گمیشان است که با طرحی ابتکاری و گوش فرا دادن به فرامین رهبری از ظرفیتهای پنهان مسجد روستا برای ایجاد شغل استفاده کرده است.
حالا این ابتکار حاج آخوند حنفی موجب شده است، تعداد زیادی از مردم روستا از جمله جوانان، زنان و حتی صیادان غیرمجاز داری شغل شوند.
سری به این روستا زدم و دیدم که مردمان این روستای ترکمن نشین چطور با همکاری و همدلی موانع اشتغال را از سر راه برداشتند.
حاج آخوند حنفی
امام جمعه خواجه نفس در گفتگو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
گرگان؛ گفت: تعداد زیادی از جوانان و پدر و مادرهای آنها برای مشورت و ایجاد اشتغال پیش من میآمدند و از بیکاری جوان هایشان گلهمند بودند.
حاج آخوند افزود: امامان جمعه هر سال با رهبر معظم انقلاب ملاقات دارند که در این ملاقاتها هر بار آقا از دغدغه هایش برایمان میگوید و برای ما چراغی را روشن میکند.
وی گفت: دغدغه آقا بیکاری جوانان و آرامش و آسایش مردم بود، یادم است از اول انقلاب تاکنون مسجد علاوه بر عبادت یک پایگاه برای همکاری و همفکری بوده است و من نیز تصمیم گرفتم تا از ظرفیتهای مسجد برای ایجاد اشتغال در روستا استفاده کنم.
حاج آخوند حنفی گفت: با کمک ۸۰ نفر از مردم روستا یک تعاونی در مسجد ایجاد کردیم و هر نفر به اندازه وسعمان مقداری پول در این تعاونی گذاشته و برای شروع کار به جوانانی که مشکل داشتند کمک کردیم.
وی افزود: سپس در طبقه پایین مسجد یک کارگاه خیاطی ایجاد کردیم و تعدادی از خانمهای روستا که خیاطی و سوزن دوزی و دیگر هنرها را یاد داشتند به دیگران آموزش داده و بعد از اینکه کاملا آموزش دیدند در کارگاه خیاطی مشغول به کار شدند و از این طریق تعداد زیادی از بانوان روستا هم کمک خرجی خانواده هایشان شدند.
با یکی از بانوان درباره کارش صحبت کردم او گفت: قبلا همیشه در خانه و بیکار بودم، اما از وقتی در کلاسهای خیاطی شرکت کردم هم یک حرفهای یاد گرفتم و از بیکاری در آمدم و هم اینکه الان یک کمک خرج برای خانواده ام شدم.
یکی دیگر از خانمها میگفت: الان به صورت دوشیفت در کارگاه خیاطی کار میکنیم و برای فرم مدارس سفارش زیادی گرفتیم و خدارو شکر میکنم که مشغول هستم و درآمد خوبی هم از این راه دارم.
حاج آخوند حنفی امام جمعه خواجه نفس گفت: در مسجد برای دانش آموزانی که توان رفتن به کلاسهای کمک تحصیلی را در شهر ندارند کلاسهایی برگزار میکنیم و دانش آموزان زیادی در این کلاسها شرکت کردند.
با یکی از جوانهای روستا که پرورش مرغ داشت صحبت کردم و گفت: بعد از سربازی به مسجد رفتم و با حاج آخوند برای کار مشورت کردم و او وامی به من داد و پیشنهاد کرد که مرغ محلی پرورش دهیم و من هم بسم الله گفتم و کار را شروع کردم.
او گفت: الان حدود ۲ هزار مرغ پرورش دادم و هزار تای آنها را فروخته ام و تعدادی را برای تخم گذاری نگه داشته ام.
امام جمعه خواجه نفس گفت: برخی مردان روستا که روزی از صیادان غیر مجاز بودند و سالانه برخی حتی جانشان را در این راه از دست میدادند را جمع کردم و جلسات زیادی برایشان گذاشتم تا راضیشان کنم که دست به کاری جدید بزنیم که دیگر این خطرات را نداشته باشد.
او ادامه داد: با آنها همکاری کردیم و پرورش ماهی در قفس را شروع کردیم و با این کار حالا همه آنها راضی و در فکرگسترش این کار هستند.
سقلی معاون آبزی پروری شیلات گلستان گفت: با ایجاد این تعاونی بیش از ۷۰ نفر از صیادان مشغول به پرورش ماهی در قفس هستند و مجوزهای لازم را گرفته و الان این کار را در دریا آغاز کرده اند و بسیار هم راضی بوده اند.
وی ادامه داد: آنها بچه ماهیهای ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرمی را در این قفسها ریخته و پرورش داده اند و نتیجه کارشان هم رضایت بخش بوده است.
با چند نفر از صیادان نیز هم صحبت شدم و آنها از دورانی که صیاد غیر مجاز بودند گفتند: در آن زمان کارمان بسیار پر استرس بود گاهی اوقات هر چقدر هزینه میکردیم، اما نمیتوانستیم حتی پول هزینه هایمان را جبران کنیم و همیشه بدهکار بودیم و گاهی نیز برخی جان خودشان را در این راه از دست میدادند، اما حالا هم درآمدمان بیشتر شده و هم امنیت داریم.
در پایان سفر یک روزه ام به روستای خواجه نفس به این نتیجه رسیدم که کار اهالی و امام جمعه روستا مصداق همان ضرب المثل معروف است که به جای ماهی باید ماهیگیری را آموخت و چه بسیار فرصتهایی که میتوان از آن برای ماهیگیری بهره برد.
گزارش از فاطمه حبیبی
انتهای پیام / ا