سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اولین واکنش رحیم پورازغدی به ماجرای فیضیه قم +فیلم

رحیم پورازغدی،کارشناس مذهبی، درباره حاشیه های ایجاد شده پیرامون یکی از سخنرانی های خود درمدرسه فیضیه، واکنش نشان داد.

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ چند روز پیش رحیم‌پور ازغدی، عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی، در مدرسه فیضیه قم به سخنرانی پرداخت که سخنانش با واکنش بسیاری رو به رو شد. وی در سخنرانی چند روز پیش خود درمدرسه فیضیه چنین گفته بود: "فقه بی‌ربط با زندگی، زندگی بی‌ربط با فقه، درس خارج‌هایی که به جای تئوریزه حکومت و تمدن دینی، عملا فقه سکولار می‌سازند، فقه فردی، عبادی طهارت و نجاست. اما درباره اقتصاد، سیاست، بانک و روابط بین‌الملل حرفی ندارند.

سکولاریسم همین است. همه می‌گویند سکولاریسم در دانشگاه است، بگذارید بگویم ریشه سکولاریسم در حوزه است. سکولاریسم یعنی تفکیک دین از حکومت، دولت و تمدن. تفکیک نظری وقتی است که حرفی ندارید. ۵ درس خارج نه، یک درس خارج در قم، مشهد، نجف و اصفهان دارید که پرسش‌هایش را از بیرون بگیرد و همین الان در مسائل حکومتی بیاید بر اساس آنها ادله را پیدا کند و بحث کند. یعنی از ذهن نیاید به عین، از عین بیاید به ذهن. چندتا هستند؟

هنر نیست هی طهارت، نجاست و طواف بگویند، هزار بار گفته شده و برای هزار و یکم هم می‌گویند. به قول مطهری می‌گوید اجتهاد تکرار حرف‌های مکرر نیست. جواب مسائل حل شده نیست اجتهاد یعنی جواب مسائل حل نشده. مسائل حل نشده را جواب بده، مسائل حل شده را که همه بلدند جواب بدهند.

شنیدم ۷۰۰-۸۰۰ رساله می‌خواهند در قم بدهند، ما اصلا ۷۰۰ تا مرجع می‌خواهیم؟ این جور که کارخانه انبوه تولید مرجع تقلید شروع شده کاری نیست. کسی ۴ شرح و حاشیه بخواند و همان را بگوید مرجع می‌شود؟ حساسیت سر مسائل جزیی درجه ۶، عدم حساسیت درباره مسائل درجه یک.

۴ سوال جدی در حوزه فقه اداری، فقه حکومتی، فقه روابط بین‌الملل، فقه اقتصادی، فقه بانکی مطرح می‌شود، اغلب این‌هایی که می‌خواهند رساله بدهند هیچی برای گفتن ندارند. یک علت این که بگویند جمهوری اسلامی ناکارآمد است، سیستمش درست نیست برای این بی‌سوادی‌هاست. سوادهای به‌درد نخور. بی‌سوادی حوزه.

الان ۱۰۰ مسئله مطرح می‌کنم در یک درس خارج فقه به این‌ها نمی‌پردازند، در حالی که ۸۰ مسئله از ۱۰۰ مسئله جزء مسائل اصلی جامعه ماست. علت آن است که اکثر اینها اصلا جواب ندارند. اصلا نمی‌دانند مظان پاسخ‌گویی به این مسائل در کدام بخش قرآن و حدیث است".

سخنرانی وی در مدرسه فیضیه،  واکنش برخی چهره ها را برانگیخت. رحیم پور در تازه‌ترین سخنرانی خود، در سوال مطرح شده از سوی یکی از مخاطبان حاضر درجلسه، درباره این واکنش ها اظهار نظر کرد:

"ما این حرف هایی که در حوزه گفتیم، تمامش حرف امام و شهید مطهری درباره حوزه بود. این سکولاریسم در حوزه عین جمله رهبری است. بحث اون روز یه چیزی دیگری بود، بعد یه چیز دیگر شد. من اظهار نظری الان نمیکنم، فیلم کامل سخنرانی در مدرسه فیضی را قرار بود به طور کامل درفضای مجازی بگذارند. من خواهش میکنم کامل اون فیلم را ببینید، حرف های اساسی در همان فیلم است. دشمنان دراین موقعیت قصد سوء استفاده دارند."

درادامه می‌توانید فبلم این واکنش را ببینید:


بیشتر بخوانید: رحیم پور ازغدی:قوه قضاييه بايد ضربه اصلی را به مفسدان وارد کند


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۲۱ ۰۴ شهريور ۱۳۹۷
افرین به شما آقای ازغندی
ناشناس
۱۸:۱۰ ۰۴ شهريور ۱۳۹۷
درست گفتن
ایرانی
۱۵:۵۶ ۰۴ شهريور ۱۳۹۷
آقای رحیم پور کاملا درست گفته ،حالا تو این میون به بعضی ها برمی خوره باید دلیل بیاورند که سکولار نیستند؟
علی
۱۵:۰۱ ۰۴ شهريور ۱۳۹۷
آقای ازغدی شما دانشمند خوبی هستید و باعث افتخار اما هر حرفی را نباید هر جا گفت شاید بعضی ازشنوندگان نتوانند خوب تحلیل کنند و سوء بر داشت شود کاش این مسائل را جمع خصوصی تر می گفتید ولازم نبود عموم بدانند
ناشناس
۱۲:۵۸ ۰۴ شهريور ۱۳۹۷
دمت گرم آقای ازغدی
واقعا پر محتوا و پرمغز سخنرانی می کنند ایشان