در خانه موزه آیت الله هاشمی رفسنجانی تصاویری از گاه شمار زندگی وی مشتمل بر دوران های مختلف زندگی نظیر دوران کودکی، دوران هجرت به قم، دوران مبارزات انقلاب اسلامی، دوران تثبیت انقلاب اسلامی و تشکیل شورای انقلاب، دوران مجلس شورای اسلامی، دوران دفاع مقدس، دوران سازندگی، دوران مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
معاون اول رئیس جمهور همچنین در حاشیه بازدید از این خانه موزه طی مصاحبه ای با خبرنگاران، از آیت الله هاشمی بعنوان یکی از شخصیت های بسیار بزرگ و تأثیرگذار در نیم قرن اخیر تاریخ ایران یاد کرد و گفت: آیت الله هاشمی رفسنجانی هم در دوران مبارزات انقلاب اسلامی کارهای بسیار بزرگ و مهمی انجام داد و هم در طول حیات جمهوری اسلامی ایران نقش ویژه ای در اتفاقات مختلف نظیر استقرار جمهوری اسلامی، جنگ، صلح، سازندگی و اصلاحات ایفا کرد.
وی با بیان اینکه آیت الله هاشمی رفسنجانی به معنای واقعی شناسنامه انقلاب اسلامی است، خاطر نشان کرد: اگر کسی بخواهد انقلاب اسلامی را بررسی کند، با بررسی شخصیت آقای هاشمی می تواند به ابعاد مختلف انقلاب اسلامی پی ببرد.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه خانه موزه ها یکی از کارهای بزرگی است که در گذشته انجام می شده، افزود: در این دوره به همت خاندان هاشمی، همسر فداکارش و فرزندان ایشان و با تصویب هیات وزیران این خانه موزه شکل گرفته است.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: تأسیس این خانه موزه مهم ترین کاری است که می توان از طریق آن میان نسل جوان و جامعه ایران با یکی از شخصیت های سیاسی، فرهنگی و انقلابی کشور ارتباط برقرار کرد.
وی خاطر نشان کرد: با کارهای خوبی که در این خانه موزه انجام شده و با استفاده از فناوری های نوین که در این خانه موزه بکار رفته، نسل جوان می تواند به ابعاد مختلف انقلاب و شخصیت آیت الله هاشمی رفسنجانی پی ببرد.
جهانگیری گفت: شخصیت هایی مانند آیت الله هاشمی رفسنجانی از سرمایه های نمادین این کشور هستند و بدون اتکا به سرمایه های نمادین توسعه کشور امکان پذیر نیست.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: امروز هم وقتی به ابعاد شخصیت آیت الله هاشمی رفسنجانی نگاه می کنیم می بینیم که ایشان همواره شخصیتی جامع نگر بود و در عین حال که به مطالعات قرآنی می اندیشید و در این زمینه فعالیت داشت، به توسعه ایران فکر می کرد و برنامه توسعه تدوین می نمود.
وی با بیان اینکه آیت الله هاشمی رفسنجانی نگرانی هایی جدی نسبت به آینده داشت و شخصیتی آینده نگر بود، گفت: ایشان همواره نگران انقلاب، مردم، نظام و کشور بود اما سیاست مداری بود که معتقد بود هیچ وقت بن بستی وجود ندارد.
جهانگیری بن بست شکنی را از مهم ترین ویژگی های آیت الله هاشمی رفسنجانی برشمرد و خاطر نشان کرد: آیت الله هاشمی رفسنجانی نه برای نظام و نه برای مردم و نه برای خودش بن بست قائل نبود و در سخت ترین شرایط هم وقتی به او مراجعه می شد، برای مشکلات راه حل و راهکار ارائه می کرد.
وی افزود: امروز هم کشور می تواند با همین روش آیت الله هاشمی رفسنجانی از بسیاری از تنگناهایی که با آن مواجه است، عبور کند.
معاون اول رئیس جمهور اظهار کرد: یکی از مسائل در خصوص آیت الله هاشمی رفسنجانی که انسان را دچار رنج و افسوس می کند، مظلومیت ایشان است. آیت الله هاشمی رفسنجانی هیچگاه برای خودش گله و شکایت نکرد البته آنجا که لازم بود بخاطر مردم گلایه می کرد و می نالید و هشدار می داد.
جهانگیری ادامه داد: امروز هم متاسفانه پس از گذشت دو سال از ارتحال آیت الله هاشمی رفسنجانی همچنان این مظلومیت برای او وجود دارد که امیدوارم به همت دوست داران انقلاب و دوست داران هاشمی بتوانیم مظلومیت را از چهره او و از این کشور برطرف کنیم.
انتهای پیام /