بررسی عملکرد حوزه فاضلاب شهری حکایت از آن دارد که از ابتدای دولت یازدهم تا پایان سال گذشته 14 تصفیهخانه فاضلاب شهری در کشور ساخته شده که سهم دولت دوازدهم پنج تصفیهخانه بوده است که با این روند تعداد تصفیه خانههای شهری به 138 مورد رسیده است. همچنین در ابتدای انقلاب سهم آب بدون درآمد شهری 27 درصد بوده که این رقم تا پایان سال گذشته به 24.8 درصد کاهش یافته است.
در اوایل انقلاب حدود 8.5 درصد از جمعیت کشور تحت پوشش فاضلاب شهری بودند که این رقم در ابتدای دولت یازدهم به حدود 40.48 درصد، در ابتدای دولت دوازدهم به 45.1 و تا پایان سال گذشته به 48.9 درصد رسیده است.
در حال حاضر مشترکان فاضلاب شهری در کشور در حالی از 280 هزار فقره ابتدای انقلاب به هفت میلیون و 167 هزار فقره رسیده که سهم دولت تدبیر و امید از این رقم حدود یک میلیون و 710 هزار مورد بوده که حدود نیمی از این رقم هم مربوط به یک سال اخیر بوده است.
دو هزار و 800 کیلومتر شبکه جمع آوری و انتقال فاضلاب اوایل انقلاب در حالی به 62 هزار و 755 کیلومتر رسیده است که بیش از 11 هزار کیلومتر آن مربوط به دولت تدبیر و امید بوده است و از همین رقم نیز بیش از نیمی از آن ( شش هزار و 300 کیلومتر) مربوط به دولت دوازدهم بوده است.
بیشتر بخوانید: تعداد مشترکان آب شهری از ۱۶ میلیون خانوار عبور کرد
چهار تصفیهخانه فاضلاب شهری تا ابتدای دولت یازدهم به 150 و تا ابتدای دولت دوازدهم به 171 واحد رسیده است که از ابتدای دولت دوازدهم تا پایان سال گذشته نیز 23 تصفیهخانه به واحدهای پیشین اضافه شده است تا جمع تصفیه خانههای فاضلاب شهری به 194 واحد برسد.
ظرفیت اسمی تصفیه خانههای فاضلاب شهری در مدار در ابتدای انقلاب 96 مترمکعب در شبانه روز بوده است که این رقم در ابتدای دولت یازدهم به سه میلیون و 802 هزار مترمکعب و تا ابتدای تیرماه سال جاری به 10 میلیون و 363 هزار مترمکعب در شبانه روز رسیده است که بیش از 6میلیون و 200 هزار مترمکعب آن مربوط به یک سال اخیر و به تعبیری بیش از نیمی از ظرفیت کل تصفیه خانههای فاضلاب شهری در مدار کشور طی یک سال اخیر ایجاد شده است.
انتهای پیام/