به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مغز ما بخش قابل توجهی از اطلاعات مورد نیاز را از طریق چشم ها دریافت می کند، به طوری که چشم های ما نیمی از تمام این اطلاعات را تأمین می کنند. بنابراین مراقبت از چشم ها به منزله ی حفظ یکی از منابع اطلاعاتی مهم مغز خواهد بود. با چند روش ساده از بینایی خود مراقبت و آن را تقویت کنید.
۱- لوازم آرایشی تان را چک کنید
لوازم آرایشی یکی از مکان های انباشت میکروب ها هستند که این مسأله می تواند باعث عفونت های چشمی شود. هر سه ماه یک بار لوازم آرایشی چشم ها مثل ریمل را دور بیندازید. اگر دلتان نمی آید لوازم آرایشی ناتمام و اغلب گران قیمت خود را دور بیندازید، قبل از استفاده آن ها را بو کنید. ریمل فاسد شده بوی بسیار بدی دارد.
بیشتربخوانید : بیماری های چشمی را جدی بگیریم
۲- مواد غذایی زرد و نارنجی بخورید
مواد غذایی زرد و نارنجی را حتما در رژیم غذایی خود بگنجانید. زرده ی تخم مرغ و بسیاری از سبزیجات زرد یا نارنجی، مثل هویج و کدو حلوایی، سرشار از زیگزانتین و لوتئین هستند. این مواد مغذی ضروری از چشم ها در برابر بیماری تباهی لکه ی زرد محافظت می کنند که شایع ترین علت کوری در افراد مسن است. سبزیجاتی که رنگ سبز تیره دارند مثل کلم کیل، کلم، سبزیجات بهاری، اسفناج، کاهو، کلم بروکلی و کدوی سبز هم اثر مشابهی دارند.
۳- کودک تان را بیرون ببرید
زندگی در فضاهای بسته تأثیر منفی ای بر بینایی کودکان دارد و منجر به بالا رفتن ریسک نزدیک بینی در آن ها می شود. بازی در فضای بیرون به طور منظم باعث می شود کودکان از مزایای دور بینی بهره مند شوند و بیشتر در معرض نور طبیعی قرار بگیرند. طبق تحقیقات، هر یک ساعتی که کودکان به طور منظم در فضای آزاد بگذرانند، ریسک نزدیک بینی در آن ها به میزان ۲ درصد کاهش می یابد.
۴- آزمایش آب سیاه بدهید
بیماری چشمی آب سیاه عمده دلیل کوری در افراد است و در اثر بالا رفتن فشار درون چشم ها به وجود می آید. تشخیص زود هنگام این بیماری بینایی شما را حفظ خواهد کرد چون داروهایی که برایتان تجویز می شود از آسیب حتمی به عصب بینایی جلوگیری می کند. پزشکان توصیه می کنند افراد بالای ۴۰ سالی که خویشاوند نزدیکی مبتلا به آب سیاه، دیابت و نزدیک بینی دارند، هر ۲ سال یک بار آزمایش بدهند.
۵- استراحت کنید
کار طولانی مدت با کامپیوتر در زیر نور مصنوعی، احتمال نزدیک بین شدن را بالا می برد. گهگاه به خودتان استراحت دهید. از کامپیوتر دور شوید و گشتی در محل کارتان بزنید تا هم چشم ها و هم پاهایتان را ورزش دهید. در صورت امکان، گاهی کامپیوتر را کنار بگذارید و سراغ کار دیگری بروید تا زمان کار با کامپیوتر کمتر شود. سعی کنید در زمان ناهار از محل کارتان بیرون بروید. برای یادآوری زمان استراحت می توانید ساعت گوشی تان را برای هر ۳۰ دقیقه تنظیم کنید. دست کم ۳۰ ثانیه از کامپیوتر خود دور شوید. این کار به جلوگیری از خستگی چشم ها و استنوپیا (فشار چشم) کمک می کند.
۶- لازم نیست به کودک تان تذکر دهید
شاید شما هم دائما به کودک تان درباره ی عواقب شوم نزدیک نشستن به تلویزیون هشدار می دهید اما این کار در حقیقت هیچ آسیب دراز مدتی ندارد. بدترین تأثیر آن خستگی چشم ها یا فشار آمدن به آن ها به طور موقت است که ممکن است تمرکز کردن را کمی برایشان دشوار کند اما این مسأله با استراحت کردن رفع می شود. با این حال، برای حفظ سلامتی چشم های کودک تان بهتر است به جای تماشای تلویزیون، او را برای بازی بیرون ببرید.
۷- از محافظ چشم استفاده کنید
بسیاری از ما تنها در زمان شنا از عینک های محافظ استفاده می کنیم، اما در مواقع دیگری هم خطر آسیب به چشم ها وجود دارد. اگر تراشه های چوب، گرد و غبار و دیگر ذرات کوچک وارد چشم ها شوند، ممکن است قرنیه ی چشم ها خراش بردارد. محققان معتقدند ۹۰ درصد از آسیب های چشمی با استفاده از محافظ های چشم قابل پیشگیری هستند. در زمان دوچرخه سواری، انجام کارهای دستی (به ویژه سنباده زدن و اره کردن) و حتی باغبانی (ساقه های بامبو، شاخه های کوچک و خارها می توانند آسیبی جدی به چشم ها وارد کنند) از عینک های محافظ چشم استفاده کنید.
۸- چهل دقیقه پیاده روی کنید
اگر به بیماری چشمی آب سیاه مبتلا هستید یا در گروه پر خطر قرار دارید (مثلا خویشاوند نزدیکی دارید که دچار این بیماری است)، تناسب اندام می تواند نشانه های این بیماری را کاهش دهد. پژوهشی ۲۰ ساله نشان داده است آن دسته از افراد مبتلا به آب سیاه که ۴ بار در هفته به مدت ۴۰ دقیقه پیاده روی سریع می کردند، فشار درون چشمی آن ها به حدی کم شد که توانستند مصرف دارو را کنار بگذارند.
۹- سیگار را ترک کنید
سیگار کشیدن برای چشم ها هم مضر است. پژوهش ها نشان می دهد مصرف سیگار همان نقشی که در بروز سرطان ریه دارد را در ابتلا به بیماری تباهی لکه ی زرد هم دارد. در حقیقت شواهد نشان می دهد احتمال کوری بر اثر تباهی لکه ی زرد در افراد سیگاری ۴ برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری است. به علاوه، این خطر تا ۱۰ سال بعد از ترک سیگار وجود خواهد داشت.
۱۰- کولر ماشین تان را تنظیم کنید
دریچه های کولر ماشین تان را به گونه ای تنظیم کنید که به جای چشم ها، به سمت پاهایتان باد بزنند. کارشناسان هشدار می دهند که هوای خشکی که از کولر ماشین تولید می شود رطوبت چشم ها را از بین می برد، در نتیجه چشم ها اذیت می شوند و خطر عفونت های چشمی و حتی زخم شدن چشم ها بالا می رود. این مسأله در مورد سیستم تهویه هوای هواپیماها، قطارها و حتی دفاتر اداری هم صدق می کند. به محل نشستن تان توجه داشته باشید و در صورت امکان دریچه ها را به درستی تنظیم کنید.
۱۱- ماهی بخورید
طبق تحقیقات، خوردن ماهی های چرب به جلوگیری از بروز سندروم خشکی چشم کمک می کند. این بیماری در میان افراد مسن شایع است و زمانی به وجود می آید که چشم ها اشک کافی تولید نمی کنند یا اشک ها خیلی زود تبخیر می شوند. نتیجه ی آن خارش و قرمز شدن چشم ها است که تا حدودی دردناک است. اگر علاقه ای به خوردن ماهی های چرب ندارید می توانید از مکمل های دارویی استفاده کنید.
۱۲- عینک آفتابی های قوس دار بزنید
عینک آقتابی هایی که قوس زیادی دارند بهترین محافظ برای چشم ها در برابر صدمات پرتوهای فرابنفش نور خورشید هستند. علاوه بر این، محققان می گویند استفاده از چنین عینک هایی در روزهای ابری هم برای سلامت چشم ها مفید است. علت این مسأله هنوز مشخص نیست اما فرضیه ی مطرح شده در این مورد بیان می کند این نوع عینک ها از چشم ها در برابر آلودگی ها و همینطور خشکی ناشی از وزش باد محافظت می کنند. در زمان انتخاب عینک به این نکات توجه داشته باشید: عینک هایی را انتخاب کنید که ۹۹ تا ۱۰۰ درصد پرتوهای فرابنفش را جذب کنند. اگر لنز عینک پلاریزه است (که به کاهش شدت نور کمک می کند)، مطمئن شوید که لنز خاصیت حفاظت در برابر پرتوهای فرابنفش را هم دارد. به دنبال لنزهای بزرگ باشید چون جلوی بخش عمده ای از نور را می گیرند. عینک های قوس دار بهترین انتخاب هستند.
۱۳- ارتفاع مانیتور را کم کنید
خطر بروز خشکی چشم در زمان کار با کامپیوتر را با کم کردن ارتفاع مانتیتور تا زیر ارتفاع نگاه تان، کاهش دهید. این کار باعث می شود زمانی که به مانیتور نگاه می کنید چشم هایتان کاملا باز نمانند، در نتیجه تبخیر اشک چشم ها به حداقل می رسد.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/