سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سایه رسوایی کشیش‌ها بر کلیسا‌های کاتولیک/ چرا متوقف کردن سوء استفاده جنسی کلیسا دشوار است؟

آمار‌ها و روایت‌های تکان‌دهنده گزارش دادستانی پنسیلوانیا باعث شده بود تا کشیش‌های زیادی نسبت به رسوایی رخ داده واکنش دهند از مردم عذرخواهی کنند و حتی برخی از مقام خود استعفا بدهند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هفته گذشته بود که هیئت منصفه ایالت پنسیلوانیا در آمریکا طی گزارشی پرده از رسوایی جنسی ۳۰۰ کشیش در این ایالت و مخفی نگه داشتن آن از سوی مقامات کلیسا برداشت، اما این تنها رسوایی برای کلیسای کاتولیک به شما نمی‌رود چرا که در طول چند ماه اخیر موارد زیادی از این قبیل منتشر شده است.

فته گذشته بود که هیئت منصفه ایالت پنسیلوانیا در آمریکا طی گزارشی پرده از رسوایی جنسی ۳۰۰ کشیش در این ایالت و مخفی نگه داشتن آن از سوی مقامات کلیسا برداشت، اما این تنها رسوایی برای کلیسای کاتولیک به شمار نمی‌رود چرا که در طول چند ماه اخیر موارد زیادی از این قبیل منتشر شده است.

هفته گذشته مقامات قضایی ایالت پنسیلوانیا گزارشی از سوء استفاده جنسی در کلیسا‌های این ایالت منتشر کردند. در این گزارش برآورد شده که بیش از ۳۰۰ کشیش در سراسر این ایالت دست‌کم ۱۰۰۰ کودک را مورد سوء استفاده جنسی قرار داده‌اند.

این گزارش نشان می‌دهد که این تجاوز‌های جنسی از ده‌ها سال پیش در کلیسای کاتولیک روی داده و به دلیل آنکه بسیاری از پرونده‌های مربوط به شکایت قربانیان از سوی کلیسا از میان رفته تعداد واقعی قربانیان بسیار بیشتر ۱۰۰۰ موردی است که اعلام شده است.


بیشتر بخوانید:رسوایی‌های جنسی مرتبط با کلیسای کاتولیک 


پنهان‌کاری کلیسا

هیئت منصفه ایالت پنسیلوانیا در بیانیه خود همچنین به تلاش نظام‌مند مقامات کلیسا برای مخفی نگه‌داشتن این آزار‌های جنسی اشاره کرده و می‌گوید مقامات کلیسا چشم خود را بر روی این موضوع بسته و در برخی موارد این کشیش‌ها را ارتقاء رتبه می‌دادند که این امر دسترسی آن‌ها به قربانیان بیشتر را نیز فراهم می‌کرد.

بخش قابل توجهی از محتوای این گزارش بر اساس اسناد آرشیو محرمانه اسقف‌های اعظم پنسیلوانیا تهیه شده است و در میان اسناد، دست‌نوشته‌های کشیش‌هایی دیده می‌شود که به آزار‌های جنسی کودکان اعتراف کرده‌اند.

با این وجود اطلاعات منتشر شده نشان می‌دهد که در این مدت کلیسای کاتولیک سعی می‌کرده این مسائل را پنهان کند. حتی بسیاری از این ۳۰۱ نفر بدون هیچ پیگردی از کار خود استعفا دادند و به آن‌ها انجام کار‌های دیگری پیشنهاد شد.

در این باره در گزارش آمده است: به دلیل پنهان‌کاری انجام شده، تقریبا تمام موارد آزار کشف شده، آنقدر قدیمی هستند که نمی‌توان آن‌ها را مورد پیگرد قرار داد.

البته کشیش‌ها تنها منبع دسترسی به اطلاعات نبودند و در گزارش دادستانی درباره نحوه دسترسی به اطلاعات آزار و اذیت جنسی کودکان از سوی کشیش‌ها آمده است: ۲۳ نفر از اعضای هیئت منصفه که شامل افراد کاتولیک هم می‌شدند حدود ۲ سال با هم کار کردند تا اسناد تحویل داده شده توسط ۶ اسقف را تنظیم کنند، ده‌ها کشیش هم پیش از انتشار گزارش آمدند و نسبت به کار‌هایی که کرده بودند اعتراف کردند.

موضوع دیگری که در گزارش مقامات قضایی به آن اشاره شده عدم امکان تعقیب قضایی این کشیش‌هاست؛ در این گزارش آمده است که بسیاری از این کشیش‌ها از دنیا رفته، اخراج و یا بازنشسته شده‌اند و در تمامی موارد مهلت قانونی برای اعلام جرم علیه متهمان به پایان رسیده است.

پایگاه خبری «وایس» در گزارشی به این موضوع پرداخته و می‌نویسد: گزارش تکان دهنده مقامات قضایی ایالت پنسیلوانیا آخرین مورد در این زمینه نخواهد بود و بخشی از این موضوع به دلیل لابی‌گری گسترده‌ای است که در این زمینه وجود دارد.

در گزارش وایس آمده است: این خبر کمتر از یک انفجار نبود هرچند که مردم آمریکا دست‌کم از سال ۲۰۰۲ که بوستون گلوب از تجاوز جنسی به کودکان و تلاش نظام‌مند برای مخفی کردن آن پرده برداشت این قبیل اخبار را بسیار شنیده‌اند.

وایس در ادامه می‌نویسد: جزئیات ارائه شده در این گزارش ۹۰۰ صفحه‌ای مستند بسیار ناخوشایند است، اما موضوع ناخوشایندتر این است که این گزارش گویای این حیقیت است که برآورد‌های ارائه شده قبلی درباره آمار قربانیان این تجاوز‌های جنسی احتمالا بسیار محافظه‌کارانه بوده است.

بحران آزار جنسی در کلیسا و گسترش انتقادات

در حالی که بسیاری از مقام‌های کلیسا تصور می‌کردند بحران آزار جنسی در این نهاد محوری کاتولیک‌ها نزدیک به دو دهه است که پایان یافته، اما افشای رخداد‌های مشابه در کلیسا‌های نقاط مختلف جهان از شیلی گرفته تا استرالیا، موجب شده تا مسئله آزار جنسی کودکان در کلیسا بار دیگر در معرض توجهات قرار گیرد.

نمونه‌های تازه آزار جنسی در کلیسا، عملکرد پاپ «فرانسیس» رهبر کاتولیک‌های جهان را نیز زیر سوال برده است. در روز‌های نخست انتخاب وی به عنوان پاپ، یکی از وعده‌های او مبارزه با پدیده شایع آزار جنسی کودکان در کلیسا بود.

رسوایی جنسی در کلیسای کاتولیک استرالیا

ماه می «فیلیپ ویلسون» اسقف کلیسای «اَدِلاید» در استرالیا به دلیل پنهان‌کاری درباره جنایت غیراخلاقی یکی از کشیش‌ها علیه کودکان، مجرم شناخته شده بود.

فیلیپ ویلسون محکوم است که جرم قابل تعقیبی که از سوی یک کشیش دیگر به نام «جیمز فلتچر» انجام گرفته بود را مخفی نگه داشته است.

این اسقف استرالیایی ۶۷ ساله بالاترین مقام کلیسای کاتولیک در جهان است که تاکنون با چنین اتهامی مواجه شده و جرم وی مجازات ۲ سال زندان در پی خواهد داشت.

فلتچر کشیش استرالیایی، در سال ۲۰۰۴ به دلیل ۹ مورد تجاوز به کودکان روانه زندان شد و در سال ۲۰۰۶ در زندان جان باخت.

رسوایی اخلاقی در مورد برخی کشیش‌های استرالیایی در سال‌های اخیر یکی از سوژه‌های اصلی رسانه‌های این کشور بوده است.

در یکسال اخیر چند جلسه دادگاه کاردینال جرج پل، اسقف سابق ملبورن استرالیا و خزانه دار پیشین واتیکان در مورد جرایم مرتبط با تجاوز جنسی علیه کودکان در شهر ملبورن نیز برگزار شده است.

پل، خزانه دار واتیکان عالی‌ترین مقام روحانی کلیسای کاتولیک بوده که متهم به رسوایی اخلاقی در سال‌های اخیر شده است.

رسوایی سوء استفاده جنسی این کاردینال ۷۶ ساله استرالیایی که از مقامات ارشد واتیکان بوده در رسانه‌های استرالیا وکشور‌های جنوب شرق آسیا بسیار خبر ساز بوده است.

این کاردینال پس از مواجه شدن با این اتهامات از مقام خود به عنوان خزانه دار واتیکان کناره گیری کرد و درعین حال تاکنون تمام اتهامات علیه خود را رد کرده است.

واکنش واتیکان به رسوایی جنسی

آمار‌ها و روایت‌های تکان‌دهنده گزارش دادستانی پنسیلوانیا باعث شده بود تا کشیش‌های زیادی نسبت به رسوایی رخ داده واکنش دهند از مردم عذرخواهی کنند و حتی برخی از مقام خود استعفا بدهند.

پنج شنبه شب گذشته، در اولین واکنش به گزارش تکان دهنده دادستانی پنسیلوانیا درباره آزار جنسی کودکان از سوی صد‌ها کشیش کاتولیک این ایالت، واتیکان هم «شرم» و «اندوه» خود را در این خصوص اعلام کرد.

۴۸ساعت پس از افشای این رسوایی، واتیکان به آن واکنش نشان داد؛ گرگ بورکه، سخنگوی واتیکان گفت: ما می‌توانیم احساس خود را درباره این جنایت وحشتناک با دو کلمه بیان کنیم «شرم» و «اندوه». واتیکان این گزارش قضات پنسیلوانیا را بسیار جدی می‌گیرد و به صراحت آزار جنسی کودکان را محکوم می‌کند.

البته این نخستین باری نیست که این اتفاق در آمریکا رخ داده است؛ سال ۲۰۰۲ هم گزارش منتشر شده در روزنامه بوستون گلوب از وقوع یک رسوایی جنسی توسط کلیسا در آمریکا خبر داده بود. آن‌ها در گزارش خود اعلام کرده بودند که در ۱۰ سال قبل آن ۷۰ کشیش چندین کودک را مورد آزار و اذیت جنسی قرار داده‌اند.

منبع:میزان

انتهای پیام/

 مخفی کاری‎هایی کشیش های که در نهایت عیان شد

برچسب ها: آمریکا ، خواندنی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.