** در این نشست، سلطانی فر،وزیر ورزش و جوانان با اشاره به اهمیت و جایگاه ویژه فوتبال در کشور اظهار داشت:ورزش یکی از ارزان ترین و در عین حال موثرترین ابزارها برای پر کردن اوقات فراغت جوانان است. رشته های مختلف ورزشی خصوصا فوتبال می توانند در این حوزه تاثیرگذار باشند. مجموع هزینه های صورت گرفته در فوتبال ما نسبت به بودجه کشور بسیار ناچیز است. با این وجود شاهدیم که چنین سرگرمی جذابی تا چه حد ارزان و در عین حال تاثیرگذار است. فراموش نکنیم که بخش اعظمی از همین هزینه های فوتبال هم از طریق منابع خصوصی ، حامیان مالی و درآمدزایی حاصل می شود.
از سوی دیگر طبق آمارها در حدود 50 میلیون نفر از مردم کشور ما هرکدام به نحوی به یکی از باشگاههای شهرهای مختلف کشور تعلق دارند. یعنی این میزان هزینه توانسته بخش قابل توجهی از اوقات فراغت 50 میلیون نفر از مردم کشور را با یک ابزار بسیار سالم و ارزان پر کند.در واقع بسیاری از مردم کشور با تیم های محبوب خودشان به نوعی زندگی می کنند.
وی در ادامه اظهار داشت:هدف ما در وزارت ورزش و جوانان ایجاد ثبات و آرامش برای توسعه ورزش در ابعاد مختلف است. امیدوارم با همدلی و هماهنگی همچنین اراده ای که در این جمع می بینم و با مشارکت همه دستگاهها شاهد اقدامات اجرایی و موثری باشیم که منجر به رفع مشکلات اساسی ورزشگاههای کشور شود.اگر همین جمع با همدلی و هم افزایی و اتحاد به دنبال حل مشکلات استادیوم ها باشند به نظر من عبور از این مشکلات دشوار نخواهد بود. در این بین باید توجه داشت که نقش رسانه ها نیز بسیار مهم و تاثیرگذار است.
** مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال نیز در بخش دیگری از این نشست با ارائه گزارشی از فعالیت ها و موفقیت های فوتبال در عرصه های قاره ای و جهانی گفت: ما از کلیه عوامل و دست اندرکاران دعوت کردیم تا جهت همفکری در این خصوص گرد هم بیاییم.
تاج با اشاره به موفقیت های فوتبال ایران گفت: فوتبال ما به طور کلی شرایط بسیار خوبی دارد ، در رشته های مختلف و در سطوح آقایان و بانوان به افتخارات بزرگی در سطح قاره ای و جهانی همچنین در رده های سنی مختلف دست یافته ایم. با این وجود ممکن است برخی بخواهند از طریق فضای ورزشگاهها به این حال و هوای دلنشین آسیب بزنند.
وی ادامه داد:به طور حتم جهت اصلاح شرایط موجود باید برنامه ریزی و تدبیر مناسب داشته باشیم. به همین منظور مصوباتی را امروز مد نظر داریم که درباره آنها بحث و گفت و گو خواهد شد. از جمله این موضوعات اقدامات پیشگیرانه فرهنگی است که قطعا و لاجرم بدون همکاری باشگاهها محقق نخواهد شد. همچنین باید به دنبال ارتقاء خدمات و امکانات رفاهی ورزشگاهها و اجرای برنامه های گوناگون برای تماشاگران پیش از مسابقات باشیم. وقتی تماشاگر با شرایط و امکانات مناسب وارد ورزشگاه می شود طبیعتا آرامش بیشتری خواهد داشت و بسیاری از مشکلات رفع می شود.
رئیس فدراسیون فوتبال اضافه کرد:ژاپنی ها در برنامه ای که برای سال ها و دههای آتی فوتبال کشورشان ترسیم کرده اند به دنبال رسیدن مجموع هوادارانشان به عدد 10 میلیون نفر هستند در حالی که همین امروز در کشور ما بیش از 50 میلیون فوتبال دوست داریم و این نشان دهنده میزان اهمیت و تاثیرگذاری ورزش فوتبال است. فراموش نکنیم که بر اساس آمار وزارت ارتباطات و فن آوری ارتباطات، در هنگام پخش بازی ایران و مراکش آمار کمترین میزان مصرف اینترنت در کشور به ثبت رسید. همچنین شادی مردم پس از پیروزی مقابل مراکش یکی از بزرگ ترین جشن های فراگیر تاریخ کشور بود که اینها میزان اهمیت و تاثیرگذاری فوتبال را به خوبی نشان می دهد. ما باید برای استفاده هدفمند از این ظرفیت برنامه ریزی درستی داشته باشیم. باید بازی های لیگ با حضور پرشور تماشاگران و با امنیت و آرامش کامل برگزار شود و برنامه ریزی و تدابیر مناسبی داشته باشیم که مانع از بروز هر مشکلی شود.
در ادامه این نشست، بخش ها و ارگان های مرتبط و همچنین مدیران برخی از باشگاهها و نمایندگان ادارات کل ورزش و جوانان دیدگاههای خود را درباره مشکلات و نواقص موجود همچنین طرح های پیشنهادی بیان کردند و مصوبات مورد نظر با اعلام دیدگاههای موافقان و مخالفان به تصویب رسید.
** مشاور فرهنگی،اجتماعی و بازی جوانمردانه فدراسیون فوتبال از اتخاذ تدابیر تاثیرگذاری به منظور بهبود شرایط فرهنگی ورزشگاههای کشور خبر داد.
غلامحسین زمان آبادی با اشاره به برگزاری نشست ایمنی و امنیت ورزشگاهها با حضور مقام عالی وزارت ورزش و جوانان ، نمایندگان دستگاههای مربوطه و مدیران ورزش و فوتبال کشور در خصوص ضرورت برگزاری چنین جلساتی اظهار داشت: مسائل فرهنگی فوتبال کشور همواره در فدراسیون فوتبال مورد توجه جدی قرار گرفته و با توجه به برخی اتفاقات اخیر لازم بود با حضور مسئولین و نمایندگان کلیه دستگاههای کشور نشستی برگزار شود. خوشبختانه در این جلسه شاهد حضور وزیر محترم ورزش و جوانان و جمع گسترده ای از مدیران در حوزه های مختلف بودیم همچنین مصوبات مهمی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت که امیدواریم راهگشا و تاثیرگذار باشد.
وی در ادامه گفت:موضوعات فرهنگی باید به شکل عملیاتی و اجرایی با جدیت دنبال شود تا به نتیجه برسد. لازمه رسیدن به نتیجه مطلوب، جدیت در عمل و اجرای برنامه ها است. در همین زمینه تدابیر خوبی اتخاذ شده و برنامه های مناسبی طراحی شده که می تواند بسیار اثر بخش باشد. از آن جمله موضوع فعال سازی جایگاههای ویژه فرهنگی مورد توجه قرار گرفته و می خواهیم سه جایگاه 5،6 و 7 در ورزشگاه آزادی به عنوان جایگاههای نمونه فرهنگی به شکل آزمایشی در همین فصل معرفی شوند. هماهنگی های لازم در این خصوص انجام شده و مقرر شده در حاشیه برگزاری مسابقات فوتبال تور فرهنگی تعریف شود که فضای متفاوتی برای تماشاگران ایجاد می کند. با همکاری و مساعدت نیروی انتظامی تماشاگرانی که از طریق این تورها به ورزشگاه می آیند در شرایط بسیار مطلوب و با پذیرایی مناسب از بهترین و کوتاه ترین مسیر ممکن وارد ورزشگاه می شوند و در جایگاه ویژه ای استقرار پیدا می کنند. همچنین برنامه های فرهنگی برای این عزیزان در نظر گرفته می شود که می تواند در تغییر فضای ورزشگاهها موثر باشد.
زمان آبادی اضافه کرد:یکی از موضوعاتی که در این جلسه مورد بحث قرار گرفت تامین خوراک فرهنگی مناسب برای تماشاگران بود. ما حتی برای اعتراض تماشاگر نیز شعار مناسب طراحی کرده ایم زیرا اعتقاد داریم باید به حق تماشاگر برای اعتراض هم احترام گذاشت اما با هدایت صحیح مانع از بروز ناهنجاری ها شد. از جمله موارد دیگری که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت و به عنوان یکی از مصوبات ابلاغ شد مسئله ساماندهی مشوقین یا سرلیدرهای باشگاهها است که لازم است نسبت به دریافت مجوزهای لازم اقدام کنند. امیدوارم در این موضوع بیش از هر نگاهی همچنان با نگاه فرهنگی و پیشگیرانه حرکت کنیم تا با اصلاح فضای ورزشگاهها به نتیجه دلخواه خودمان برسیم و اقشار مختلف بتوانند با آرامش خیال در ورزشگاهها با فضایی مطلوب حضور پیدا کنند.
انتهای پیام/