وی افزود: در پنج ماهه گذشته بعد از خارج شدن آمریکا از برجام، خیلی پیامها گرفتیم که قاچاق از کجا وارد کشور میشود. در واقع شرایط اقتصادی کشور باعث شد که متوجه شویم قاچاق از چه نواحی انجام میشود.
مویدی با بیان اینکه در عرصه مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیشتر رویکرد مبارزهای داشتیم تا پیشگیری، گفت: امام (ره) در سال ۱۳۸۱ فرمان تشکیل ستاد مبارزه با قاچاق کالا را دادند؛ در سال ۱۳۹۲ بین دولت و مجلس در راستای تحقق منویات ایشان هماهنگی ایجاد شد و در سال ۱۳۹۴ قانون خاصی در این حوزه تدوین شد که رویکرد پیشگیرانه دارد.
وی یادآور شد: راهاندازی بیش از ۳۰ سامانه مبارزه با مواد مخدر بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه کردیم. امسال نیز کالاهایی را که چندین سال در انبار بودند، تعیین تکلیف کردیم و ۱۱۱۰ شعبه ویژه کالا و ارز تشکیل دادیم.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در رابطه با نقش مسئولین و آقازادهها در قاچاق کالا و ارز توضیح داد: افرادی در این خصوص دست داشتند و ما این موضوع را رد نمیکنیم، ولی امروز در حوزه اقتصاد پنهان وضعیت بهتری نسبت به گذشته داریم.
وی بیان کرد: امروز همه دستگاههای نظام در حوزه مبارزه با کالاهای قاچاق متحد است و در بحث قاچاق بین همه قوا هماهنگی و عزم وجود دارد؛ به طوریکه بیش از ۲۰ دستگاه در این حوزه سهم دارند.
مویدی تعلل برخی کشورها در بحث ترانزیت کالا را علت قاچاق کالا در ایران دانست و گفت: متاسفانه مبادی غیررسمی همیشه تهدیدی برای ما بوده است؛ هرچند در مبادی رسمی نیز شاهد قاچاق هستیم.
وی با بیان اینکه امسال شاهد کاهش قاچاق کالا به داخل کشور بودیم افزود: از طرفی خروج کالای قاچاق از کشور افزایش یافته است.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پایان یادآور شد: هجمه مافیای قاچاق در کشور ما به لحاظ اینکه منابع خوبی داریم زیاد است و نمونه آن قاچاق زالو، سم عقرب و نظایر آن بوده که تهدیدی برای منابع ملی ماست.
انتهای پیام/