سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گفتگوی خواندنی با جوان موفق کارآفرین لرستانی/ شغلم را با ۱۰ کندوی زنبور عسل شروع کردم+ تصاویر

میلاد میری جوان ۳۰ ساله لرستانی گفت: با ۴ میلیون تومان سرمایه و ۱۰ کندوی زنبور عسل کارم را شروع کردم که به لطف خدا امروز میزان سرمایه به ۲۰۰ میلیون تومان و تعداد کندو‌ها به ۶۰۰ رسیده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ میلاد میری جوان ۳۰ ساله لرستانی یک زنبوردار موفق است. عشق و علاقه او به کار زنبورداری سبب شد تا سال ۹۰ پس از اتمام خدمت سربازی با حداقل سرمایه‌ای که داشت به سراغ زنبورداری برود و با ۱۰ کندو در روستای هنام سلسله فعالیت شیرین خود را آغاز کند.

این زنبوردار لرستانی که علاقه عجیبی به کارش دارد دارای مدرک فوق دیپلم حسابداری است و به خاطر علاقه وافرش به زنبورداری پیش از شروع به این کار دست رد به سینه چندین شغل دولتی و شرکتی می‌زند تا بتوانند به آرزوی دیرینه خود که همان زنبورداری است، برسد.


بیشتر بخوانید:روایت خواندنی جوان کارآفرینی که میلیاردر شد 


با میلاد میری این زنبوردار موفق شهرستان سلسله هم صحبت می‌شویم تا از شیرینی و تلخی‌های شغل جذابش برایمان بگوید. وی که بعد از اعتقادات دینی و خانواده‌اش دو چیز دیگر را در زندگیش بسیار مهم می‌داند می‌گوید: زنبورداری و رشته ورزشی‌ام (کاراته در سبک کیوکوشین) را خیلی دوست دارم و تحت هر شرایطی حاضر نیستیم این دو را کنار بگذارم.

شروع زنبورداری با ۱۰ کندو

این زنبور دار لرستانی که نظم، سخت‌کوشی و افتادگی را نقطه اشتراک زنبورداری و ورزش می‌داند عنوان می‌کند: بعد از خدمت سربازی با ۴ میلیون تومان سرمایه و ۱۰ کندوی زنبور عسل کارم را شروع کردم که به لطف خدا امروز میزان سرمایه به ۲۰۰ میلیون تومان و تعداد کندو‌ها به ۶۰۰ رسیده است.

وی بیان می‌کند: پس از اتمام خدمت سربازی فرصت‌های شغلی دیگری در ادارات و شرکت‌های خصوصی برایم فراهم شد، اما چون علاقه زیادی به شغل زنبورداری داشتم تصمیم گرفتم به سراغ زنبورداری بروم.

این زنبوردار لرستانی تصریح می‌کند: برای کارم زحمت زیادی می‌کشم و شبانه‌روز کار می‌کنم، ولی با توجه به علاقه‌ای که به این موجود زیبا دارم حاضر نیستم شغلم را با هیچ شغل دیگری عوض کنم. او سپس از شراکت با رفیق‌اش (یاسر صارمی) سخن می‌گوید، شریکی که شش سال پا به پای او کار کرده تا کارشان رونق بیشتری بگیرد و دست‌گیر جوانان دیگری باشند.

اشتغال‌زایی برای جوانان بیکار روستا

میری می‌گوید: شش سال است که در کار زنبورداری با همکار و رفیق‌ام کار می‌کنم و خدا را شکر که توانستیم برای پنج نفر از اهالی روستای هنام و پرسک اشتغال‌زایی ایجاد کنیم.

وی که سالانه حدود هفت تن عسل طبیعی تولید دارد، عنوان می‌کند: تولید ما سالانه بین شش تا هفت تن است و درآمد آن در سال به ۱۰۰ تا ۱۱۰ میلیون تومان می‌رسد، اما باید گفت: بخش زیادی از این درآمد به جای اینکه به چرخه تولید بیاید صرف ملزومات زنبورداری می‌شود، اما خدا را شکر با وجود هزینه‌های زیاد و سختی کار راضی هستیم.

این زنبوردار لرستانی که عشق به زنبورداری در کلامش موج می‌زند، می‌گوید: یکی از نشانه‌های عظمت و بزرگی خداست و یکی از دلایلی که به سمت این موجود بسیار زیبا آمدم خارق العاده بودن آن است.

وی عنوان می‌کند: با زنبورداری همیشه در کنار طبیعت هستیم. شغل زنبورداری وقت‌گیر است و در کنار آن نمی‌شود شغل دیگری داشت، اما من لحظه‌ای از کارم احساس پشیمانی نمی‌کنم. زنبورداری شغلی است که می‌شود از ۱۰ کندو به چند هزار کندو رسید.

لزوم حمایت مسئولان برای رونق زنبورداری

میری بیان می‌کند: برای توسعه زنبورداری و اشتغال‌زایی بیشتر، نیازمند حمایت دولت هستیم تا بتوانیم این کار را پیشرفت دهیم. به افراد جویای کار و حتی کسانی که تحصیلات عالیه دارند نیز پیشنهاد می‌کنم به سمت شغل زنبورداری بیایند، چون شغل پاک، خوشنام و درآمدزایی است و جوانان می‌توانند در این شغل موفق شوند و صنعت زنبورداری کشورمان را رونق دهند.

وی بیان می‌کند: متاسفانه در بین جوانان کشورمان فرهنگ کار به صورت مطلوب وجود ندارد و اغلب فکر می‌کنند که شغل‌های اداری و فانتزی می‌تواند جای شغل‌های آزاد را بگیرد و شاید کمتر کسی فکر کند که با ۳۰ یا ۴۰ کندو می‌شود بیش‌تر یا به اندازه یک کارمند اداری درآمد داشت.

این زنبوردار لرستانی تصریح می‌کند: بسیاری از مردم از ما می‌پرسند که واقعا شغل زنبورداری درآمد دارد؟ که در پاسخ آن‌ها می‌گویم آری شغل زنبورداری درآمد دارد، اما در کنار درآمد، سختی‌های خودش را نیز دارد.

عسل لرستان یکی از مرغوب‌ترین عسل‌های ایران

وی می‌گوید: اگر جوانان بیکار کشور و حتی استان و شهرستان الشتر به جای بیکاری به شغل زنبورداری روی آورند در این زمینه می‌توانیم به صورت حرفه‌ای کار کنیم و حتی این ظرفیت را داریم که بتوانیم یکی از قطب‌های تولید عسل دنیا باشیم.

میری خاطرنشان می‌کند: زنبورداری شغل سختی است، اما می‌توان با داشتن سرمایه، نیروی کار و اساتید کاردان راحت شروع به کار کرد و صنعت زنبوداری استان و شهرستان را به سمتی برد که در جهان حرفی برای گفتن داشته باشد و یکی از قطب‌های مثبت تولید عسل و صادرات باشد.

این زنبوردار لرستانی در کنار شیرینی‌های زنبورداری از تلخی‌های کارش می‌گوید، تلخی‌هایی که گاهی کامشان را تلخ می‌کند. وی می‌گوید: تاکنون مسئولان هیچ حمایتی از بنده و همکارانم نداشته‌اند و اکثر زنبوردارن دارند با سرمایه شخصی یا وام‌هایی با سود بالا کار خود انجام می‌دهند بنابراین از مسئولان درخواست دارم که به وضعیت زنبورداران رسیدگی کنند، چون زنبورداری ظرفیت تولید عسل بالایی دارد.

نبود بیمه دغدغه زنبورداران

میری که نبود بیمه را یکی از دغدغه‌های زنبورداران می‌داند، عنوان می‌کند: یکی از مشکلات ما زنبورداران این است که زحمت می‌کشیم، ولی بیمه نیستیم بنابراین از مسئولان انتظار می‌رود در این زمینه زنبورداران را حمایت کنند تا تحت پوشش بیمه قرار گیرند. او سپس از نبود بازار فروش عسل در لرستان می‌‎گوید، بازاری که اگر باشد سود دسترنجشان نصیب دلال نمی‌شود و با دلگرمی بیشتری به سراغ کارشان می‌روند.

این زنبوردار لرستانی عنوان می‌کند: ما در استان لرستان تقریبا هیچ بازاری برای فروش عسل نداریم، مگر در استان‌های دیگر که آن هم عسل با قیمتی خیلی پایین به فروش می‌رسد و برای زنبوردار صرف ندارد و بیشتر سودش نصیب دلال می‌شود.

وی بیان می‌کند: عسل منطقه پرسک و هنام شهرستان سلسله یکی از عسل‌های بسیار مرغوب است که سال گذشته در کنگره ترکیه رتبه سوم جهان را به دست آورد، اما با تمام کیفیتی که عسل این منطقه دارد، زنبور دار مشکل فروش و بازاریابی دارد درصورتی که عسل این منطقه که طبیعت بکری دارد می‌تواند در استان به فروش برسد.

‌میری تصریح می‌کند: باید گفت: این دلال است عسل را با پایین‌ترین قیمت از زنبوردار می‌خرد و با قیمت بالا به فروش می‌رساند و این در حالیست که زنبوردار باید با بالاترین قیمت ملزومات زنبورداری را بخرد و استفاده کند که با توجه به این شرایط از مسئولان تقاضا داریم برای عسلی که با کیفیت تولید می‌شود بازار ایجاد و وارد چرخه صادرات کنند تا حداقل گوشه‌ای از زحمات زنبورداران را جبران کنند.

وی یکی دیگر از مشکلات زنبورداران را "تهیه دارو" می‌داند و می‌گوید: در بحث زنبور عسل در کشور با کیفیت‌ترین دارو تولید می‌شود، اما چون در داخل کشور عرضه نمی‌شود ما مجبوریم دارو‌های بی‌کیفیت سایر کشور‌ها را استفاده کنیم که انتظار می‌رود بحث تهیه دارو را که یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های زنبورداران است را برطرف کنند.

با توجه به طبیعت بکر لرستان این ظرفیت در استان وجود دارد تا صنعت زنبورداری رونق بیشتری بگیرد، اما این امر مسیر نمی‌شود مگر اینکه مسئولان برای رفع مشکلات زنبورداران آستین‌های همت خود را بالا زنند تا علاقه‌مندان و جوانان بیکار بیشتری از قِبَل این حرفه شیرین کام شوند.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/

روایتی از جوان کارآفرینی که از ۱۰ کندوی عسل به ۶۰۰ کندو رسید

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.