فرحی افزود: در سال ۱۳۹۶ قانونی تحت عنوان اشتغال و توسعه و اشتغال روستایی برای در روستاها و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت مصوب شد و به عنوان یکی از راهکارهای اصلی دولت برای حفظ و تثبیت اشتغال در روستاها با نگاه فقرزدایی و توسعه تولید و اشتغال به مرحله اجرا درآمد. از این رو منابع مشترکی از صندوق توسعه ملی و سه بانک در نظر گرفته شد تا بتوانیم در این زمینه تخصیص دهیم؛ به طوری که حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان برآورد شد که ۶۰۰۰ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی و ۶۰۰۰ میلیارد تومان دیگر از منابع سه بانک خواهد بود که یکی از آنها پستبانک است.
وی در ادامه به بخش دیگری از خدمات این بانک در مناطق محروم و کمبرخوردار با توجه به اعطای تسهیلات ویژه از محل منابع صندوق توسعه ملی اشاره کرد و گفت: بر اساس تفاهمنامه منعقد شده بین این بانک، صندوق توسعه ملی و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری و در راستای اجرای قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار مناطق روستایی و عشایری، اقداماتی برای تامین مالی چند طرح انجام شده است که از جمله آنها میتوان به سه مورد اشاره کرد؛ ۲۹۸۹ طرح با اعتباری بالغ بر ۲۳۰ میلیارد تومان در قالب سرمایه در گردش طرحهای آب و کشاورزی، ۲۳۹۸ طرح با اعطای حدود ۱۵۰ میلیارد تومان در قابل طرحهای ایجادی آب و کشاورزی و همچنین ۲۲ طرح با اعتباری بیش از ۳۶ میلیارد تومان در قالب طرحهای صنایع تبدیلی و تکمیلی و ۳۶ طرح با اعتباری معادل ۵۰ میلیارد تومان در قالب سرمایه در گردش بخش صنعت.
مدیرعامل پست بانک در رابطه با سرویس دهی حواله های ارزی بین المللی اتحادیه جهانی پست (IFS ) تصریح کرد: پست بانک تنها بانکی است که سرویسدهی در حوالههای ارزی بینالمللی خرد (IFS) را در کشور انجام میدهد و سقف روزانه مبلغ حوالههای بینالمللی این بانک برای قطر ۲۰۰۰ دلار، رومانی ۵۵۰ یورو، اوگاندا ۲۰۰۰یورو، ایران به اوکراین 1000 یورو و اوکراین به ایران حدود ۵۰۰ یورو است.
صدور کارت اعتباری برای روستاییان
فرحی همچنین از تفاهمنامه پستبانک برای اشتغالزایی و تامین مالی سخن گفت و افزود: انعقاد تفاهمنامه بین این بانک و سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در راستای پرداخت هزار فقره تسهیلات ۷۵ میلیون تومانی و ۱۲ هزار فقره ۲۵ میلیون تومانی جهت تحقق اهداف دولت در حوزه نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شهری و به منظور مشارکت در نوسازی تاکسیها و ونهای فرسوده انجام شده است. همچنین تفاهمنامهای با معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری برای صدور ۱۰۰ هزار فقره یاراکارت روستایی تا سقف پنج میلیون تومان و معرفی این بانک به عنوان بانک عامل در طرحهای معاونت مناطق محروم روستایی امضا شد.
وی همچنین به نحوه فعالیت باجههای بانکی اشاره کرد و افزود: حدود ۸۰۰۰ باجه بانکی در کشور داریم که از سال گذشته بانک مرکزی با صدور مجوز فعالیت آنها موافقت کرده است.
بسته جدید ارزی میتواند سبب کاهش فشار بر بازار ارز شود
فرحی درباره جلسهای که رییس کل بانک مرکزی کمتر از یک ماه پیش در روز معارفه خود با مدیران عامل بانکها برگزار کرد، گفت: در این جلسه مباحث ارزی، تامین مالی به ویژه SME ها برای ایجاد تولید و اشتغال، انضباط مالی، کنترل نقدینگی و هدایت آن به سمت بازارهای سرمایه و تولید مورد توجه قرار گرفت؛ در عین حال که بر ایجاد ثبات اقتصادی و اطمینان برای فعالان بازار که مطمین باشند که دولت، بانک مرکزی و مجموعه بانکها به تعهدات خود پایبند بوده و زمینههای ایجاد ثبات اقتصادی را فراهم خواهند کنند، تاکید شد.
مدیرعامل پست بانک همچنین با مثبت ارزیابی کردن بسته جدید ارزیکه اخیرا از سوی بانک مرکزی به مرحله اجرا درآمده است، گفت: یکی از مهمترین ویژگیهای این بسته این است که همه مسایل از کالاهای اساسی گرفته تا سایر کالاها و نیازها تعیین تکلیف شده است؛ به طوری که وجهه قانونی گرفته و هر کسی با هر نیازی میداند که محل تامین ارز آن کجاست؛ بنابراین این بسته با توجه به اینکه نیازی را در ابهام قرار نداده، میتواند موجب کاهش فشار بر بازار ارز شود.
وی جریان فعالیت صرافیها را نیز از دیگر ویژگیهای بسته ارزی عنوان کرد و افزود: به هر حال صرافیها از بازیگران اصلی بازار ارز هستند که برای مدتی کنار گذاشته شده بودند و اکنون میتوانند به بازار برگردند که خود سینگال مثبتی به بازار ارز میدهد و فشارها را کم میکند.
مردم بدون نگرانی سپرده ارزی خود را به بانکها ببرند
مدیرعامل پست بانک همچنین به جریان سپردهگیری ارزی در بانکها اشاره کرد و گفت: با توجه به این که در بسته جدید ارزی سپرده گیری ارز تضمین شده است، مردم می توانند ارز خود را به بانکها آورده و با سرمایهگذاری از سود ارزی برخوردار شوند و مطمین باشند که برگشت منابع به آنها حتما ارزی است نه ریالی.
فرحی در مورد موضوع ارز دیجیتال تصریح کرد : ارز دیجیتال غیرمتمرکز است؛ به گونهای که پرداخت یا دریافتهایی که انجام میشود مربوط به تایید تمامی معاملهگران حاضر در شبکه خواهد بود و وابسته به محل خاصی از جمله بانک مرکزی نیست.
مدیر عامل پست بانک ادامه داد: مطالعات زیادی در رابطه با ارزهای دیجیتال از سال گذشته در این بانک و سایر مراجع شروع شد و بخش زیادی از تحقیقات و اقدامات انجام شده در کشور مورد مطالعه قرار گرفته و اکنون در حال تدوین سندی با محوریت وزارت ارتباطات هستیم که بتوان بستر و تکنولوژی بلاکچین و کاربردها و چارچوبهای ناظر بر آن را مشخص کرده و به تصویب مراجع قانونی برسانیم تا بر مبنای آن از کاربردهای بلاکچین که یکی از آنها ارزهای دیجیتال است استفاده کرد.
انتهای پیام/