وی تصریح کرد: در روزهای گرم سال بستنی بیش از هر ماده غذایی دیگری طرفدار دارد بنابراین ارائه اطلاعاتی که بتواند مصرفکننده را در این مورد آگاه کند، میتواند قدمی در جهت بهبود وضع تغذیه جامعه نیز باشد.
آذرپیرا با بیان اینکه بستنیها در دو گروه شیری و یخی عرضه میشود، خاطرنشان کرد: بستنیهای یخی از اسانس رنگهای خوراکی و شیرینکنندههایی مانند شکر تشکیل میشوند که هم در نوع کارخانهای و هم به صورت فلهای و سنتی وجود دارد.
بیشتر بخوانید: چرا بعد از خوردن آب یخ یا بستنی مغزمان یخ میزند؟
وی گفت: در فرآیند تولید بستنیهای یخی در کارخانه از رنگهای طبیعی که همگی رنگهای مجاز هستند، برای رنگ دادن به آن استفاده میشود بنابراین خطری مصرفکننده را تهدید نمیکند اما اگر بستنی یخی در اماکن غیرمجاز و غیربهداشتی و بدون نظارت وزارت بهداشت تهیه و توزیع شود ممکن است از رنگهای غیرمجاز و آسیبرسان به سلامت در آن بهکار رفته باشد.
آذر پیرا تأکید کرد: استفاده از رنگهای خوراکی غیرمجاز در تهیه این نوع از بستنیها در اماکن غیربهداشتی و غیرمجاز میتواند برای سلامت مضر باشد و باعث بروز عوارضی مانند آلرژی، تحریک دستگاه گوارشی، تهوع، اسهال، علائم پوستی مانند کهیر و بروز بیشفعالی در کودکان شود.
استفاده طولانیمدت از بستنی یخی غیرمجاز و ابتلا به اختلالات کبد
کارشناس نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه عنوان کرد: مصرف رنگهای مصنوعی و غیرمجاز در طولانیمدت با مسمویت کبد و کلیه و اختلال در عملکرد آنها همراه است.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه بستنیهای یخی شامل شکر، رنگ، آب و فاقد هر ماده مغذی دیگری است بنابراین زیادهروی در مصرف این نوع از بستنیها به علت شکر افزوده شده به آن میتواند خطر چاقی را به همراه داشته باشد.
آذر پیرا اضافه کرد: قند فراوان موجود در بستنیها محیط دهان را اسیدی میکند همچنین قند موجود در بستنی تا حدود دو ساعت بعد از مصرف نیز در دهان باقی میماند و در این صورت دندان آسیب خواهد دید.
ارزش غذایی بستنیهای شیری بیش از بستنیهای یخی است
وی تصریح کرد: در واقع بستنیهای یخی نوعی شربت رنگی یخزده است که در مقایسه با بستنیهای بر پایه شیر، ارزش غذایی چندانی نداشته و مصرف آنها به صورت مستمر و فراوان توصیه نمیشود.
آذر پیرا با اشاره به اینکه هر بستنی یخی حاوی 50-30 کیلوکالری است، خاطرنشان کرد: این محصولات فاقد گروه ویتامینهای B ، آهن، پتاسیم و کلسیم هستند که نبودشان کمکی به بهبود رشد و افزایش سلامتی افراد به ویژه کودکان نمیکند.
وی گفت: در صورت تمایل به مصرف اینگونه محصولات حتما باید از انواع پاستوریزه و بهداشتی آن که دارای علامت استاندارد و مجوز بهداشتی وزارت بهداشت هستند، استفاده کرد.
منبع:بهداشت نیوز
انتهای پیام/