سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در تیتر امشب مطرح شد؛

ضرورت اصلاح نظام مالیاتی/تنها نیمی از ظرفیت مالیاتی کشور، وصول می شود

کارشناس اقتصادی گفت: در کشور ما تنها 7 درصد تولید ناخالص داخلی ،مالیات اخذ می شود که نیمی از ظرفیت بالقوه مالیاتی است.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،کرد زنگنه کارشناس نظام مالیاتی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر در خصوص برآورد ظرفیت مالیاتی کشور گفت:ظرفیت بالقوه مالیاتی کشور را معمولا نسبت به تولید ناخالص ملی می سنجند، این عدد در کشور های پیشرفته به طور معمول 25 تا 30 درصد است .

وی ادامه داد:در کشور ما متاسفانه تنها 7درصد از میزان تولید ناخالص داخلی ، مالیات گرفته می شود و اگر ظرفیت مالیاتی بالقوه  را 15 درصد در نظر بگیریم در حال حاضر تنها نصف ظرفیت واقعی کشور، مالیات گرفته می شود.

کرد زنگنه گفت: یکی از موارد اصلی در مالیات اطلاعات مالیاتی است .در کشورهایی که سیستم دولت الکترونیک دارند و تمام اطلاعات بانکی، بیمه ها و بازرگانی را در سیستم مالیاتی ثبت کنند ،می توانند مالیات حقیقی را دریافت کنند .

وی افزود:در کشور ما چون هم نظام مالیاتی و هم دولت الکترونیک کامل نیست اطلاعات ناقص است بنابراین تبعیض مالیاتی و فرار مالیاتی وجود دارد که در این صورت مالیات حقیقی دریافت نمی شود. 

این کارشناس امور مالیاتی تصریح کرد: مالیات علاوه بر اصل درآمدزایی یک اصل سیاست مالی است که ما از این اصل کمتر در بودجه استفاده می کنیم. سیاست های پولی در بانک مرکزی اجرا می شود و سیاست های مالی در بودجه و مصارف کشور است.

وی تاکید کرد: مالیات در همه سیاست های انقباضی و انبساطی وسیله کار دولت هاست. اصل مالیات های برابر در دنیا رد شده است و گفته شده مالیات ها نباید افقی باشد باید عمودی باشد و هرکه درامد بیشتری  دارد باید مالیات بیشتری پرداخت کند.

کرد زنگنه  افزود: به طور کلی دو نوع مالیات شامل مالیات بر درآمد و مالیات بر ثروت وجود دارد. درآمد، حاصل رنج و زحمت است بنابراین نرخ مالیات بردرآمد باید کمتر از مالیات بر ثروت باشد. 

وی ادامه داد: مالیات بر مجموع درآمد نیاز به اطلاعات دارد که باید در سیستم طرح جامع مالیاتی ثبت شود. مثلا در حوزه املاک فقط 25 درصد املاک ثبت شده اند و به طور جامع برای هر شخص ثبت وجود ندارد که این کار نیاز به اصلاح سیستم کشور داریم.

کرد زنگنه با تاکید بر اینکه تنوع پایه های مالیاتی یک اصل است گفت:در برخی کشورها فقط 80 نوع پایه های مالیاتی زیست محیطی  دارند که در کشور ما هنوز این پایه ها کامل نیست بنابراین با تکمیل پایه های مالیاتی سیستم مالیاتی ما کامل خواهد شد. 

وی  افزود: مالیات باید سهل الوصول باشد و مالیات بر منازل مسکونی خالی دوبار تصویب شده ولی شناسایی خانه های خالی برای دولت خیلی هزینه بر است بنابراین تا زمانی که سیستم کارآمد نداشته باشیم بازهم به نتیجه نخواهیم رسید.

اخذ مالیات شکاف طبقاتی را کاهش می دهد

شقاقی کارشناس  اقتصادی در ادامه برنامه با اشاره به 3 هدف اصلی اخذ مالیات،  اظهار داشت:مالیات باز توزیع ثروت است و شکاف طبقاتی را کاهش می دهد.

وی ادامه داد:هدف دوم مالیات، افزایش درآمد های پایدار دولت است به گونه ای که  یکی از سیاست های اصلی ما قطع وابستگی به درآمدهای نفتی از طریق مالیات  است.

شقاقی افزود:همچنین مالیات یکی از مهمترین ابزارها برای مبارزه با سوداگری است.

وی ادامه داد: اکنون 430 میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی داریم ؛میانگین نسبت مالیات به تولید در دنیا 15 درصد است کشورهای توسعه یافته 36 درصد است که در کشور ما این رقم تنها 7 درصد است.

این کارشناس اقتصادی گفت:استفاده نکردن از ابزارهای مالیاتی باعث افزایش شکاف طبقاتی می شود.

شقاقی افزود: 85درصد سود سپرده ها نصیب 2.5درصد افراد جامعه می شود که سال گذشته این افراد مالیات نداده اند.

وی با بیان اینکه نظام مالیاتی کشور جامع نیست ، تصریح کرد: اکنون بیشترین مالیات را کارمندان پرداخت می کنند.

شقاقی تصریح کرد:اجرای نظام جامع مالیاتی، یک انقلاب مالی و شفافیت در اقتصاد می خواهد . با اجرای طرح جامع مالیاتی خیلی از مشکلات کشور مرتفع می شود.

این کارشناس اقتصادی افزود:چند سال از این طرح گذشته اما این طرح به نحو مطلوب اجرایی نشده است.

وی بیان کرد: با سامانه های هوشمند و آنلاین که بانک، بیمه، املاک، تامین اجتماعی و غیره را تحت پوشش قرار دهد می توانیم اجرای طرح جامع مالیاتی را کاربردی کنیم.

ضرورت ایجاد پایه های جدید مالیاتی

بر اساس این گزارش موسوی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ارتباط تلفنی تصریح کرد: کشور ما نیاز به ایجاد پایه های جدید در مالیات دارد. مالیات بردرآمد باید با هدف دریافت شود نه فقط برای اصلاح نظام مالیاتی

وی ادامه داد: پایه های جدید مالیاتی تصویب شده اما هنوز  عملیاتی نشده است. مثلا مالیات بر خانه های خالی تصویب شده ولی اجرا نشده است.

این نماینده مجلس گفت:طرح جامع مالیاتی پیشرفت خوبی داشته اما در ارائه اطلاعات هنوز مشکلاتی داریم. شبکه بانکی باید اطلاعات را در اختیار قرار دهد که هنوز این اطلاعات را ارائه نکرده است. 

وی افزود: این کار نیاز به عزم ملی دارد و هدف از اخذ مالیات باید به درستی تعریف شود. مجلس برای اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده ورود کرده است و دستگاه ها ملزم به ارائه اطلاعات شده اند. برخی دستگاه ها در این امر کوتاهی کرده اند و تاکنون به این الزام تمکین نکرده اند که در حال پیگیری است تا این اطلاعات به صورت نظام مند و منسجم در اختیار سازمان های امور مالیاتی قرار گیرد. 

موسوی افزود: یکی از راهکارهای هدایت نقدینگی به سمت تولید، اصلاح نظام مالیاتی است. اگر عایدی بر مسکن در کنار سایر عوامل مالیاتی دیده شود پایه های مالیاتی عملیاتی خواهد شد. شکست ما در پایه مالیاتی خانه های خالی به این دلیل بوده که از این کار غفلت شده که تاکنون انجام نشده است.

انتهای پیام/

 
 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.