سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یادداشت/ حسین شریعتمداری

کمی هم آمریکایی باشید!

اگر قانون «تعارض منافع» درآمریکا در ایران به اجرا در می‌آمد، آیا بخش قابل توجهی از ناهنجاری‌های اقتصادی فرصت بروز پیدا می‌کرد؟! پاسخ بدون کمترین تردیدی منفی است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان در یادداشتی با عنوان کمی هم آمریکایی باشید! با اشاره به قانون«تعارض منافع» درآمریکا و الزام پایبندی مقامات این کشور به آن (تنها ترامپ به آن عمل کرده است) با وضعیت اقتصادی کشورمان و فعالیت اقتصادی و منفعت طلبی برخی مسؤولان کشورمان به جای خدمت، نوشت:

۱- «برای احترام به مردم آمریکا و برای آن که مطمئن باشند هرگز منافع شخصی خود را به منافع کشورم ترجیح نمی‌دهم، بعد از انتخاب به عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا، مزرعه بادام‌زمینی خود را که ارثیه پدری و میراث خانوادگی بود فروختم.این اقدام را بر اساس یک سنت جاری در آمریکا که به قانون تبدیل شده است انجام دادم.


بیشتر بخوانید: مجلس که سفارت انگلیس نیست!


قانون«تعارض منافع -CONFLICT OF INTEREST- که به رؤسای جمهور و مقامات عالی‌رتبه آمریکا اجازه نمی‌دهد همزمان با مسئولیت در دولت، به کارهای تجاری و یا هر شغل درآمدزای دیگری اشتغال داشته باشند» بخشی از یادداشت جیمی کارتر، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا است که در آن با گلایه‌ای توأم با تعجب پرسیده است چرا ترامپ به این قانون تن نداده و کماکان به فعالیت تجاری خود ادامه می‌دهد! ‬

رکس‌ تیلرسون، وزیر امور خارجه سابق آمریکا نیز که قبل از انتصاب به این مقام دولتی، مدیریت اَبر شرکت نفتی«آکسون موبیل» را برعهده داشت همزمان با پیشنهاد دونالد ترامپ برای تصدی این پست، کلیه روابط تجاری خود با آکسون موبیل را قطع کرد.

این شرکت نفتی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد «با رکس تیلرسون، مدیر کل سابق آکسون موبیل و نامزد پیشنهادی ترامپ برای وزارت خارجه آمریکا توافق شده است تا در صورت تائید نامزدی وی از سوی کنگره آمریکا، تمامی روابط مالی و تجاری او با آکسون موبیل قطع شود». در این اطلاعیه آمده بود «قطع روابط مالی و تجاری تیلرسون به منظور پیشگیری از تداخل احتمالی منافع او با منافع ملی صورت گرفته است». گفتنی است قرار بود تیلرسون بیش از ۶۰۰ هزار سهمی را که در مالکیت خود داشت بفروشد و از ۴ میلیون دلار پاداش نقدی نیز محروم شود.

اینکه مقامات آمریکایی در عمل تا چه‌ اندازه به قانون«تعارض منافع» پایبند هستند، موضوع این نوشته نیست ولی آنچه اهمیت دارد اینکه قانون یاد شده در سیستم حقوقی آمریکا وجود دارد و مقامات آمریکایی ملزم به رعایت آن هستند.

ماهیت استکباری حاکمیت در آمریکا نیز از اهمیت اجرای این قانون نمی‌کاهد، چرا که قانون تعارض منافع یکی از لوازم ضروری و نیاز حیاتی برای تداوم حاکمیت است و ضرورت آن برای نظام‌های حکومتی عدالت‌خواه و استکباری یکسان است! دقیقا مانند بنزین که برای حرکت خودرو ضروری است و فرقی نمی‌کند که از این خودرو برای کمک به محرومان و خدمت به خلق خدا بهره می‌گیرند و یا آن را در راهی ناصواب به کار گرفته و برای سرقت و جنایت از آن استفاده می‌کنند!

۲- اکنون تصور کنید که اگر همین قانون در جمهوری اسلامی به اجرا در می‌آمد و مراکز اطلاعاتی و نظارتی بر اجرای دقیق آن نظارت می‌کردند، آیا بخش قابل توجهی از ناهنجاری‌های اقتصادی فرصت بروز پیدا می‌کرد؟! پاسخ بدون کمترین تردیدی منفی است.

وقتی فلان وزیر صاحب ده‌ها شرکت خصوصی است، و یا فلان مسئول در دولت و یا سایر مراکز نظام در کنار مسئولیت خود به این یا آن کار تجاری مشغول است و با بهره‌گیری از «رانت موقعیت شغلی» و «رانت اطلاعاتی» در کار واردات و صادرات فعال است و... چگونه می‌توان انتظار بهبود شرایط را داشت؟!

یکی با دستکاری سایت وزارت صنعت، هزاران دستگاه خودروی لوکس وارد می‌کند، دیگری در بانک مرکزی 160 میلیون دلار و 51 میلیون یورو به فردی که هنوز هویتش را فاش نکرده‌اند پرداخت می‌کند! در فاصله فقط چند هفته ۳۵ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی چپاول می‌شود! عده‌ای با ثبت شرکت‌های صوری در برخی کشورها، برای خرید خارجی با ارز دولتی سند‌سازی می‌کنند! آن دیگری 10500 گوشی تلفن همراه به نام کسی که مدتها قبل از دنیا رفته است وارد می‌کند! فلان مدیر، به تروریست‌های اقتصادی اجازه می‌دهد با کارت بازرگانی یک خانم روستایی و فقیر، ۶۰۰ دستگاه اتومبیل لوکس و گرانقیمت بنز و پورشه وارد کند! و...

باز هم تصور کنید که اگر در کشور ما نیز مانند برخی دیگر از کشورها، ممنوعیت مسئولان و فرزندان آنها از فعالیت‌های اقتصادی به قانون تبدیل می‌شد و دستگاه‌های اطلاعاتی و نظارتی با حساسیت بر اجرای آن نظارت می‌کردند، اینگونه اتفاقات پلشت رخ می‌داد؟!

از کسانی که عقربه قطب‌نمای خود را روی آمریکا تنظیم کرده‌اند این پرسش در میان است که چرا در نمونه‌های مورد ‌اشاره از آمریکا تقلید نمی‌کنند؟! کاش در این زمینه هم کمی آمریکایی بودند!

۳- حضرت امیر علیه‌السلام در مقایسه برخی از سپاهیان سست عهد خود با سپاه معاویه به نکته عبرت‌انگیزی اشاره کرده و می‌فرمایند:
«ای کسانی که به تن حاضرید و به خرد غایب! هر یک از شما را عقیدتی دیگر است.فرمانروایانتان گرفتار شمایند. فرمانروای شما، خدا را اطاعت می‏کند و شما نافرمانی‏اش می‏کنید. فرمانروای آنان، خدا را نافرمانی می‏کند و ایشان سر بر خطِ فرمانش دارند. دلم می‌خواهد معاویه با من معامله‌ای از نوع صرافان کند، به دینار و درهم. ده تن از شما را بستاند و یک تن از مردان خود را به من دهد» (خطبه ۹۷ نهج‌البلاغه).

به یقین و همانگونه که از ادامه کلام امیرالمومنین پیداست، منظور حضرت این نبوده است که ده تن از یاران خود را به دشمن بدهد و یک تن از دشمنان کینه‌توز را به درون سپاه خود جای دهد! بلکه حضرتش پایداری آنان با وجود باطل بودن راهشان و سستی برخی از سپاهیان خویش در راه حق را نشانه رفته‌اند. یعنی از سپاه خود می‌خواهد که پایداری را از آنان بیاموزند و نه نستجیر بالله، راه باطل را. یعنی دقیقا درسی که باید در عمل به قانون«تعارض منافع» از دشمن بیاموزیم و آن را در مسیر نظام الهی جمهوری اسلامی به کار بگیریم و نه چون آمریکا در تحکیم حکومت استکباری.

4- حالا به این سه نمونه توجه کنید؛
اول: مرحوم علامه حلّی، از مراجع گرانقدر و دانشمندان بلندآوازه جهان اسلام است که نام و آوازه و آثار آن بزرگوار همچنان بر تارک حوزه‌های علمیه می‌درخشد، از ایشان درباره آب چاه و این که آیا بعد از تماس ظرف نجس با آن، کماکان پاک خواهد بود یا نه؟ فتوا خواستند و آن فقیه بزرگوار و با تقوا، پاسخ را به بعد موکول کرد و در این فاصله فرمود تا چاه آبی را که در خانه ایشان بود با خاک پر کنند. وقتی از ایشان، علت را جویا شدند، در پاسخ گفت؛ بیم آن داشتم که وجود این چاه در خانه‌ام، و نفعی که از آن می‌برم، در صدور حکم دخالت کند و نظر فقهی و فتوایم را بی‌آن که متوجه باشم به سویی بکشاند که نفع شخصی خویش را در آن می‌بینم!

دوم: رهبر معظم انقلاب فرزندان خود را با تاکید از هرگونه فعالیت تجاری و اقتصادی منع کرده‌اند. حضرت ایشان به فرزندان خویش فرموده‌اند از آنجا که شما منتسب به من هستید حق هیچگونه فعالیت اقتصادی ندارید. رهبر معظم انقلاب این شرط را برای کسانی که در حلقه اول وصلت با خانواده ایشان قرار می‌گیرند نیز لازم دانسته‌اند. در این میان نکته درس‌آموز دیگری نیز هست که از یکسو نشانه حساسیت حضرتش نسبت فعالیت اقتصادی فرزندان و از سوی دیگر اصرار ایشان بر اجرای عدالت است. حضرت آقا به فرزندان خود فرموده‌اند چنانچه قصد داشتید وارد فعالیت‌های اقتصادی بشوید، به مسئولان ثبت احوال می‌گویم نام مرا از شناسنامه شما حذف کنند.

سوم: نمونه‌ای از پایبندی افراد مومن و انقلابی به فرهنگ یادشده است.
سال‌های اول انقلاب بود، یکی از برادران سپاه در پی آن بود که خودروی پدرش را بفروشد. می‌گفت خودروی سالم و رو‌به‌راهی است و ترجیح می‌دهم به برادران همکارم در سپاه فروخته شود. بر و بچه‌ها چند روزی می‌آمدند و می‌رفتند. صبح یکی از روزهای چهارشنبه بود که برادری برای خرید خودرو به وی مراجعه کرد اما، برادری که قصد فروش خودروی پدرش را داشت از مراجعه‌کننده پوزش خواست و گفت؛ از فروش منصرف شده‌ام! با تعجب پرسیدم؛ چرا؟! به جای پاسخ تلکس محرمانه خبرگزاری را نشانم داد که در آن آمده بود قرار است از روز شنبه بنزین کوپنی شود و گفت؛ با کوپنی شدن بنزین قیمت خودرو‌ها به شدت کاهش پیدا می‌کند و توضیح داد؛ این خبر، امانت نظام است که به علت جایگاه و مسئولیتمان در اختیار ما قرار گرفته است. حق ندارم از این خبر به نفع خود استفاده کنم. پیشانی‌اش را بوسیدم.

این نمونه‌ها نه فقط کم‌شمار نیستند بلکه در میان فرزندان انقلاب به فراوانی وجود دارد. کسانی که برای حفاظت از اسلام و انقلاب و دفاع از جان و مال و ناموس مردم وطنشان همه وجود خود را در طبق اخلاص می‌گذارند و به آوردگاه خون و آتش و دود می‌روند، به یقین منافع مردم کشورشان را با منافع خود تاخت نمی‌زنند. همین‌ها شایسته برعهده گرفتن مسئولیت‌ها هستند و نه فلان مرفه بی‌دردی که سر در آخور دنیا دارد و... بگذریم!

منبع: روزنامه کیهان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۰۹ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
احسنت......واقعا کمی هم آمریکایی باشید!!!
ناشناس
۰۷:۵۲ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
درود بر شریعتمداری
محمد
۱۸:۱۸ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
اگر نگاهی به رفتار این روزهای نفوذیهای غربگرا در حوزه های اقتصادی ایران بیاندازید که منجر به بازار اشفته سکه و ارز و گرانی سرسام آور کالاها شد متوجه خواهید شد پیاده نظام دشمن با دستهای پنهان خود در صدد تسلیم نمودن نظام در برابر خواسته ها و تهدیدات امریکاست که یک راه بیشتر برای نظام باقی نمانده اینکه تسلیم خواسته های امریکا شویم و برجامهای دیگری را بپذیریم اینکه در سالروز کودتای 28 مرداد 1332 امریکا ماموریتی جدید علیه ایران براه میاندازد دقیقا حامل این پیام است که مسیر سیاستش همان مسیر سیاستهای قبلی برای سرنگونی نظام است اما مسئولین نظام و مردم هوشیارند ولی باید دست عناصر نفوذی از بدنه نظام کوتاه شود
ناشناس
۱۷:۳۵ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
مرگ بر آمریکا
سیاوش فرزین
۱۷:۳۳ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
آقای شریعتمداری کارش خوب است.
ناشناس
۱۷:۳۲ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
آقای شریعت مداری به وظیفه ای که دارن خوب عمل می کنند خدانگهدارشان
ناشناس
۱۶:۲۷ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
اقای شریعتمداری این اوضاع نتیجه برهم خوردن همان برجامیست که فرمودید بی خاصیته حالا که نیست شمابفرمایید معجزه کنید
اصغر
۱۵:۲۴ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
آقای حسین آقا ، شما که هستید.و
ناشناس
۱۶:۴۳ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
درود بر شریعتمداری
ناشناس
۱۵:۲۲ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
جناب شریعمتداری سالهاست که حرف می زنید؛ یکبار وارد گود شوید و ایده های مارایی خود را در صحنه محقق کنید
ناشناس
۱۵:۲۷ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
چکار کند ؟
مثلا بیاد آجر بیاندازد طبقه دهم ؟
ناشناس
۱۵:۲۰ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
خداوندمتعال شما رو خیر بده که ملتو بحقوق شون اگاه میکنید. ازشما و امثال شما تقاضا دارم که بیشتر مردمو بحقوقشان اگاه و وظائف مسئولینو به اونا تذکر بدید .تا شاید کشور ما قبل از اینکه درفساد تباهی که بوجود امدن غرق شه. بطرف نجات حرکت کنه...
ناشناس
۱۵:۱۴ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
ما با اتحاد هم باید مشکلات را کنار بزنیم
حسین
۱۵:۰۷ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
همین الان نام فلان وزیر را در سایت ثبت شرکت ها وارد کنید نام ده ها شرکت متعلق به او ظاهر می شو د. پس چرا اورا برکنار نمیکنند؟ همینطور وزیری که در دوره قبل بود و ده ها شرکت داشت!
ناشناس
۱۵:۲۸ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
کی باید وزیر رو برکنار کند ؟ آقای شریعتمداری؟
ناشناس
۱۴:۳۷ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
درود بر حاج حسین
ناشناس
۱۴:۳۷ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
درود بر حاج حسین
ناشناس
۱۴:۳۳ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
اه از دل من سوحته دل بر امد
ناشناس
۱۳:۵۸ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
متاسفانه فاصله زیادی بین مردم و ژنهای خوب ایجاد شده شک نکنید اگر اتفاقی برای مملکت پیش بیاید چمدانهای آنان آماده برای فرار از کشور هستن
حسن
۱۳:۳۲ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
مقاله ای پر مغز و متین است .
فراموش نکنیم اه همه وظیفه انسانی داریم .
ناشناس
۱۳:۱۸ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
وقتی که بین خوانندگان عادی این مقاله اینطور مخالف پیدا میکنه، ببین بین مدیران چه مخالفتی ایجاد کرده
ناشناس
۱۲:۴۴ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
ایول داری دمت گرم حرف دل ما را زدی
ناشناس
۱۲:۴۴ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
خیلی عالی بود درود بر شریعتمداری
ناشناس
۱۲:۴۴ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
دمت گرم با متن جالبت میزنی وسط خال خدا حفظت کنه
رضا
۱۲:۳۳ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
عالی بود
خليلي
۱۲:۲۵ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
خداياااااااا به فرياد ملت ما برس
ناشناس
۱۲:۰۶ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا
ناشناس
۱۵:۲۹ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
جانت به قربانم ! یس !
حالا نه پس کی ؟
ناشناس
۱۱:۴۹ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
فاصله طبقاتی خیلی زیاد شده مرفین قشرهای پایین دستی را درک نمیکنند
ناشناس
۱۱:۴۸ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
زندگی های لوکس و لاکچری دیگه فرصتی برای قشر ضعیف و متوسط باقی نمیگذاره کی الان گرونی ها را لمس میکنه ؟!
ناشناس
۱۱:۴۸ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
مسئولی ک کارخانه دار باشه،دیگه به فکر کارگر نیست که،همش به ضرر کارگر کار میکنه
ناشناس
۱۱:۴۱ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
ای خدا......بعضی ها از شدت دارا بودن برای سگ و گربه هاشون جشن تولد میلیونی میگیرن و به جای انسان حیوان و به فرزندی میگیرن بعضی ها هم هستن اگه یارانه شون قطع بشه زندگی شون قطع میشه لعنت خدا بر دزدان و غارتگران بیت المال
ناشناس
۱۱:۳۸ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
درود بر آقای شریعتمداری
ناشناس
۱۱:۳۶ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
ما هم در وضعیت پیش امده مقصریم مردم و مسئولان الان نیز میتونند با کمک هم از این شرایط بحرانی عبور کنند
ناشناس
۱۵:۲۰ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
تقصیر مردم عادی چیه؟
ناشناس
۱۵:۲۹ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
بله من هم با شما موافقم
ناشناس
۱۱:۲۷ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
درود بر شما.مرحبا.احسنت.خدا را شکر که کسانی هم پیدا می‌شوند که حرف حساب بزنن.آهای مدیران - آقازاده ها - ژن های برتر به خودتون بیایید.البته دست آدمای منفعت طلب باید از سمتشون کوتاه بشه.کاش میشد این قانون در مجلس ما هم تصویب بشه. البته خیلی جنبه های مثبت دیگه هم هست که باید ازشون یاد بگیریم.
ناشناس
۱۱:۲۵ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
آمریکا شیطان بزرگ است باید از آنها دوری کرد
ناشناس
۱۱:۲۰ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
همه ی افراد مؤثر و انقلابی که میتوانستند کشور را بهتر از این اداره کنند ترورشدند
ناشناس
۱۱:۱۹ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
با بی تدبیری مدیران کارمند و کارگر را با خاک یکسان کردند 70 درصد جامعه مگر در خواب ببینند ماشین و خانه متوسط داشتن را خسارتی که 60 میلیون ایرانی با درامد متوسط زدند مگر حق الناس نیست؟ 10 میلیون بقیه شامل تجار و مدیران از این افزایش ها سود کردند چون هم اموال دارن هم دلار و طلا چه بهتر از این که با تدبیر همین قشر ثروتشان 20 برابر شد طی یکسال
ناشناس
۱۱:۱۷ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
بنظر حقیر تمام این گرانی وبسته های گاز انبری وبالا نگهداشتن ارز وهیاهو منافقین وبهایی ها در گوشه گوشه کشور در عدم تمکین به ولایت مسعولین باست ولا غیر
ناشناس
۱۱:۱۱ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
صحبتهای ایشون،ارایه نظربنده رادربخش کوتای ۲۸مرداد،تأیید کرد؟!!!""
ناشناس
۱۱:۰۶ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
ما در این انقالاب مردانی مانند رجائی - بهشتی - مطهری - و...... داشتیم که الگوی خوبی برای مدیران هستند
ناشناس
۱۵:۲۳ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
چرا از کسانی که رفتند اسم میبرید.نمونه بارز الان رهبر عزیزمان هستند.کاش همه مثل ایشان بودند.
ناشناس
۱۱:۰۶ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
جناب آقای شریعتمداری مگر در قانون اساسی تصویب نشد؟ که : "قبل از تصدی مسئولان دارائی خود را ثبت وضبط کرده تحویل دهند و وقتی کرسی مسئولیت را ترک کردند دوباره ثبت وضبط کنند و تحویل دهند تا مغایرتها مورد بررسی قرار گیرد" اینکه خوب است ما فقط نوشتیم تا در قانون اساسی چنین قانونی را داشته باشیم ولی آنها که شما گواه و مثال آورده اید مو به مو به این قانون نوشته ولی بدون عمل عملی ما عمل میکنند...ما نه در قانون کم و کسری داریم و نه در قوانین فقهی در این زمینه کم وکسری داریم...فقط اراده ی قوی و تقوای اینکار در مسئولان نیست
ناشناس
۱۰:۵۹ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
گیریم که تمام دشمنان نابود شدند،ما برای ارائه چهره واقعی اسلام چه چیزی را باید صادر کنیم!؟
ناشناس
۱۹:۳۹ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
دمت گرم همیشه نکاتت بجاست اما کو گوش شنوا
نرگس
۱۰:۱۴ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
آقای شریعتمداری کارشناس اقتصاد ،جبهه و جنگ ،مسائل دینی و مذهبی،فرهنگی و اجتماعی،کارشناس امور بین الملل،تحلیلگر مسائل روزدنیا،و......................!؟ و تنها ایشان درک درستی از همه مسائل دارند و بقیه! ای کاش
ناشناس
۱۱:۳۸ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
احتمالا شما هم مثل فلان آقا زاده چوپان هستید که بهتون بر خورده؟
ناشناس
۱۱:۳۹ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
ایشان مسوول کشور که نیستند در رابطه با مسوولیت خود حرف بزنند ایشان روزنامه نگارند و نظر خود را بیان میکنند خواه مراد دل شما باشد خواه نباشد !
ناشناس
۱۵:۳۰ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
نرگس خانم !
اگر ایرادی به حرف ایشان است مطرح کنید !
ناشناس
۱۰:۰۵ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
وخداوند بسیارخشمگین میشود ازکسانی که حرف وعملش متفاوت باشد قران کریم
ناشناس
۱۰:۰۲ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
باید یه چنین قوانینی در ایران هم باشه
ناشناس
۰۹:۵۷ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
از یه طرف هم ما باید در انتخاب مدیران دقت کنیم
ناشناس
۰۹:۵۷ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
چرا همه چیز گرون شده و ارزون نمیشه ؟
ناشناس
۰۹:۵۷ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
ما باید از تحریم ها برای ایجاد فرصت های بهتر استفاده کنیم
ناشناس
۰۹:۴۷ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
یه عده جانشونو برای این کشور و انقلاب دادن و یه عده مفسد اقتصادی هم مثل زالو افتادن به غارت و چپاول خدا ازشون نگذره
ناشناس
۰۹:۵۴ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
گل گفتی.
ناشناس
۰۹:۳۳ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
متن خيلي زيبا بود ممنون
ناشناس
۰۹:۲۵ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
خدا پشت و پناهتون باشه آقای شریعتمداری
ناشناس
۰۹:۲۵ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
ما باید برای رشد اقتصادی تلاش کنیم
ناشناس
۰۹:۲۵ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
با سلام و ادب و تحسین مدیر مسئول روزنامه کیهان؛ باید در مورد بسیاری از مسئولین کشور بگویم: سم بکم و هم لا یبصرون...
ناشناس
۱۵:۳۲ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
صم بکم عمی فهم لا یبصرون
ناشناس
۰۹:۰۲ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
ان شاء الله که قوانین بلاد کفر را درامور اقتصادی در کشور جاری وساری کنیم . اون وقت مسئولان فقط از درآمدهای سرشارشان مالیات بدهند کشور اداره می شود.
ناشناس
۱۴:۳۹ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
باید یک راهکار اساسی برای رفع بحران در نظر بگیریم
ناشناس
۰۸:۵۴ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
عالي ... كاش بفهمن و عمل كنند
ناشناس
۰۹:۱۶ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
آری کاش گوش شنوایی باشد افراد دلسوز و خدومی سالها دارند از لزوم اجرای این طرح صحبت میکنند
ناشناس
۰۸:۳۶ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
درود بر آقای شریعتمداری
ناشناس
۰۸:۳۳ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
احسنت کاش کسی میشنیدوعمل میکرد کاش.....