در همین راستا رضا مسائلی مشاور وزیر و مدیرکل اداره تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره نحوه تخصیص ارز دولتی به تجهيزات و ملزومات پزشکى گفت: علیرغم همه سختیهایی که با آن روبرو هستیم، تلاش کردهایم در تخصیص ارز سليقه محور نباشیم و معیارهای مشخصی برای تخصیص ارز به ملزومات و تجهیزات پزشکی وجود داشته باشد، همچنین معیارهایی که تعیین میشود اجرایی کنیم و همه اين موارد، راهبرد ما در تخصیص ارز به ملزومات و تجهیزات پزشکی است.
مسائلی درباره تخصیص ارز دولتى به پروتزهای مورد استفاده در برخی جراحیها مانند پروتز سينه گفت: به دلیل اینکه سرطان سینه اولین علت مرگ و میر بانوان است، به همین دلیل پروتز سینه در زمره ملزومات پزشکی قرار گرفته است که ارز دولتی به آن تخصیص پیدا میکند.
وى گفت: اين سه نوع پروتز که واردات آنها مشمول دريافت ارز دولتى مى شود، در جراحى هاى زیبایی نیز استفاده میشوند اما سیاست ما بر این اساس است که به کمک این پروتزها، امید به زندگی بیماران سرطانی دچار اختلال نشود.
مشاور وزیر و مدیرکل اداره تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت افزود: به منظور آنکه این پروتزها در جراحیهای زیبایی و غیرضروری استفاده نشود از سامانه توزیعى که در وزارت بهداشت وجود دارد و در دوران تحریمهای گذشته ایجاد شده است، استفاده مى کنيم و در توزیع پروتزها نظارت کافی داريم، با استفاده از اين سيستم توزيع، این پروتزها فقط در اختیار مراکزی قرار گیرد که اندیکاسیونهای مربوطه را برای درمان موارد ضروری داشته باشند.
مشاور وزیر و مدیرکل اداره تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه با تخصیص ارز دولتی، قیمت پروتزها افزایش پیدا نمیکند و نیاز بیماران سرطانی تأمین میشود، گفت: باید تلاش کنیم از طریق سیستم توزیع وزارت بهداشت بر مصرف پروتزها که ارز دولتی به آنها اختصاص پیدا کرده است، نظارت کافی داشته باشیم.
مسائلی در پاسخ به اين سوال که چرا به دستگاههای شتاب دهنده خطی ارز دولتی تخصیص نیافته است؟ گفت: وزارت بهداشت در زمینه دستگاههای شتاب دهنده خطی که در حوزه رادیوتراپی و درمان بیماران سرطانی مورد استفاده قرار میگیرد برنامه وسیعی دارد.
وی از تولید دستگاه شتاب دهنده خطی در کشور خبر داد و گفت: توليد دستگاه شتاب دهنده خطى مراحل پایانی خود را طی میکند، همچنين هیئت امنای صرفهجویی ارزی وزارت بهداشت برنامهریزیهای لازم را انجام داده است تا به واردات دستگاههای شتاب دهنده خطی ارز بانکی اختصاص پیدا کند و ارز مورد نیاز این دستگاهها به طور متمرکز از طریق هیئت امنای صرفهجویی ارزی تأمین میشود.
مسائلی در پاسخ به این سوال که برخی محصولات مانند نوعی ماسک که مشابه تولید داخل آن در بازار وجود دارد، چرا در لیست دریافت ارز دولتی قرار گرفته است، گفت: سیاست وزارت بهداشت در تخصیص ارز دولتی این است که اگر محصول تولید داخل در کشور وجود داشته باشد و شرکت تولیدکننده توان تأمین نیاز بازار را داشته باشد، به آن محصول برای واردات ارز اختصاص پیدا نمیکند.
مشاور وزیر و مدیرکل اداره تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت ادامه داد: ماسکی که در لیست ارز دولتی قرار گرفته است، ماسک رادیوتراپی است و معمولی نیست و محصول مشابه تولید داخل آن در بازار وجود ندارد.
انتهای پیام/
اما پروتز زیبایی میارن و میگن ملزومات زندگیه
از طرف دیگه
دستگاه رو به بهانه تلاش برای تولید در داخل نیاوردن
اما
دارن برنامه ریزی میکنن که ارز بدن و بیارن
خب
کی میارن؟
وقتی که تولید داخل موفقیت آمیز شد برای شکستن کمر نخبگان و مهندسین ، ارز هم جور میشه و صدها دستگاه وارد میشه
.
.