ساعدی بیان کرد: با توجه به اینکه در سالهای گذشته کشورمان تحریمهای سختی را پشت سر گذاشته، یکسری راهها را با واسطه و بدون واسطه داشتیم که در فروش نفت نقش به سزایی داشتند؛ اما این بار باید در جهت شفاف سازی، نظارتی بر شیوه و روند فروش نفت صورت بگیرد که وزیر نفت گامهایی در جهت مطالعه و بررسی، تبیین راههای احتمالی بر حسب مقتضیات زمان برداشته است.
عضو کمیسیون انرژی گفت: نفت ما که باید به فروش برسد و مقابله با تحریم ها باید به شیوههای جدیدی انجام شود تا بتوانیم نفت را به عرصه بین الملل برسانیم که دوستان ما در وزارت نفت و همچنین مرکز پژوهشهای مجلس و کلیه افرادی که در این عرصه واقعا در بعد علمی و پژوهشی صاحب نظر هستند، چند ایده را به دولت ارائه دادند و ان شاءالله بهترین راهها را انتخاب میکنند.
نماینده مردم هویزه افزود: آن چیزی که مجلس بر روی آن تاکید دارد، سنجیده عمل کردن دولت در مقابل تحریم ها است و هم اینکه امر نظارت بر این موضوع باید در چارچوب نهادهای نظارتی و هم سو با سالم سازی و شفاف سازی ریز و کلان باشد.
ساعدی با اشاره به مقدار فروش نفت در ماههای اخیر، اظهار کرد: فروش نفت خام در سال 97 به خصوص در سه ماهه اول، همان روند گذشته خود را ادامه داده است که طبق آن کشورمان حدود 3 میلیون بشکه نفت را در روز به فروش میرساند و مشکلی در این موضوع احساس نمیشود.
وی افزود: اما آثار تحریم که در حال حاضر وارد بازار نفت شده و یک حبابهایی ایجاد کرده است مهم تلقی نمیشود و میتوانیم بگوییم با توجه به اینکه ترامپ و کشورهای تحریم کننده قیل و قال میکنند، تا این لحظه روند قابل قبولی در بحث فروش نفت داشتیم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس بیان کرد: جامعه بین الملل و کنشهای سیاسی اگر بخواهند ایران را تحریم کنند، قیمت نفت بالا خواهد رفت و مشکلاتی برای بازار نفت در عرصه منطقهای و بین الملل ایجاد میشود.
وی اضافه کرد: قیمت نفت با توجه به تحریم ها بیشتر خواهد شد، اما بستگی به شرایط زمانی دارد و همان طور که رئیسجمهور گفت اگر قرار شود که نفت کشورمان به فروش نرسد بقیه کشورها هم به آسانی نفت خود را به فروش نخواهند رساند و قطعا اقتصاد وابسته به نفت را در تمام جهان وابسته به خود خواهد کرد.
انتهای پیام/