وی افزود: البته شرایط کشور و با توجه به نظرسنجیهایی که صورت گرفته بود، علیرغم اینکه برخی در کشور فشار میآوردند که ایران هم باید از برجام خارج شود، مجموعه نظام به استناد همان نظرسنجیها که در واقع احترام به رأی مردم بود، تصمیم گرفت که در برجام بماند و برای تأمین حقوق کشورمان از طریق اروپا به مذاکره بپردازیم.
وکیلی تصریح کرد: نپذیرفتن مذاکره با اروپا برای ایران چیزی را به ارمغان نمیآورد، بلکه شاید شرایط را بدتر میکرد.
نماینده مردم تهران بیان کرد: در صورت عدم پذیرش مذاکره ایران با اروپا، آمریکا مشروعیت پیدا میکرد. شاید به دلیل توانایی و تأثیر اقتصادی که آمریکاییها در اقتصاد جهان دارند، از مذاکره با اروپا چیز زیادی بدست نیاوریم، اما شاید خارج شدن از برجام و بستن باب مذاکره با اروپا شرایط ایران را بدتر میکرد.
وکیلی با اشاره به اینکه مذاکره با اروپا بر روی چه مسائلی است، اظهار کرد: در موضوعات مختلفی در حال مذاکره هستیم؛ همانطورکه اشتراکات زیادی در این مذاکره داریم، به همان مقدار نیز اختلافات زیادی هم داریم.
وی افزود: هرکدام از کشورهای اروپایی در مقابل پایبندی ایران تعهدی را پذیرفتهاند، اروپاییها متعهد شدند در شرایطی که ایران پایبند به مذاکره بماند، بسته بیاثر کردن تحریمی آمریکا را ارائه بدهند. عملیاتی کردن این بسته نیازمند یک گفتوگوی مستمر است.
نماینده مردم تهران بیان کرد: گفتگوهای انتقادی بین ایران و اروپا همواره بوده است، ما همواره به برخی از سیاستهای اروپا در تبعیت پذیری از آمریکا انتقاد داشتیم.
وکیلی تصریح کرد: ایران نسبت به میزان حمایتی که اروپاییها از اسرائیل دارند انتقاد دارد و آنها هم در زمینه موشکی ایران انتقاد داشته اند.
نماینده مردم تهران تاکید کرد: سیاستهای موشکی جزئی از سیاستهای دفاعی ایران است و سیاستهای دفاعی کشور قابل مذاکره نیست، به صورت طبیعی یکی از محورها توان موشکی است و اصل مذاکره برای حفظ چارچوب برجام است.
انتهای پیام/