سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

گرانى گوشت و مرغ به دليل افزايش قيمت نهاده هاى دامى!/ نماينده مجلس: واردات نهاده هاى دامى با دلار ٣٧٠٠ تومانی انجام شده است

انحصار در واردات نهاده های دامی افزایش چشمگیر قیمت گوشت،مرغ،تخم مرغ و در نهایت کاهش قدرت خرید خانوار در بازار را به همراه داشته است‌.

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، چند ماهی است که انحصار واردات نهاده‌های دامی با واکنش متعدد نمایندگان مجلس رو به روست چرا که واردات این محصول توسط دو نفر نه تنها زمینه را برای وقوع برخی فسادها و رانت‌ها فراهم کرده بلکه بعلت افزایش قیمت گوشت، مرغ و تخم مرغ در بازار موجب کاهش قدرت خرید خانوار نیز شده است.


بیشتر بخوانید: کنجاله سویا 70 درصد گران شد/ همچنان واردات سویا و ذرت در انحصار 2 نفر!


بسیاری از مسئولان بر این باورند که نرخ کنونی نهاده‌های دامی بر مبنای ارز مبادله‌ای است، بنابراین از وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی امر انتظار می‌رود هر چه سریعتر گزارشی از میزان ارز اختصاص یافته و قیمت نهاده‌های موجود در بازار به کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ارائه دهد تا متخلفان به مراجع قضایی معرفی شوند البته نا گفته نماند که در سایه غفلت مسئولان ذی ربط برخی افراد با در دست گرفتن بازار و گران فروشی، سودهای هنگفتی را به جیب زده اند و این امر منجر به رشد غیر طبیعی نهاده‌های دام و طیور از ابتدای سال در بازار شده است.

گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در ابتدای تیر ماه به بررسی موضوع واردات نهاده‌های دامی توسط دو نفر پرداخت و اکنون در جهت اطلاع رسانی به مردم به سراغ مسئولان ذی ربط  رفته ایم تا از آخرین وضعیت مقابله با واردات سودجویانه و منفعت گرایانه این افراد با خبر شویم.

تمام نهاده‌های دامی در انحصار دونفر با ارز 3 هزار و 700 تومان وارد شده است

عباس پاپی زاده عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با انتقاد از انحصار صورت گرفته در واردات نهاده‌های دامی،‌ اظهار کرد: نوسان نرخ ارز از ابتدای فروردین ماه بهانه‌ای شد تا واردکنندگان قیمت نهاده‌های دامی را به طور چشم گیری افزایش دهند.

وی افزود: اگرچه وزارت جهاد کشاورزی اعلام می‌کند که واردات نهاده‌ها با ارز دولتی 4 هزار و 200 تومانی صورت می‌گیرد اما آخرین بررسی‌ها نشان می‌دهد که تاکنون تمامی نهاده‌های دامی همانند سال گذشته با ارز 3 هزار و 700 تومان وارد شده است. با این وجود قیمت نهاده‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبل در بازار نباید تفاوتی داشته باشد.

به گفته پاپی زاده نوسان نرخ ارز و عدم نظارت در سطح بازار بهانه‌ای شد تا قیمت نهاده‌های دامی دستخوش تغییر و تحولاتی قرار گیرد که این امر به زیان تولیدکننده و مصرف‌کننده تمام می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه واردات نهاده‌های دامی انحصارا توسط دو نفر انجام می‌شود، بیان کرد: با وجود آنکه وزارت صنعت ، معدن و تجارت؛ واردات نهاده‌های دامی توسط افراد انگشت شمار را تأیید کرده است، اما وزیر جهاد کشاورزی پاسخ قانع کننده‌ای در این زمینه نداده است در حالی که بر اساس قانون، تمرکز واردات و صادرات انواع محصولات کشاورزی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است.

وی ادامه داد:‌ با توجه به آنکه واردات نهاده‌های دامی توسط افراد معدود و خاص صورت می‌گیرد، به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده‌ایم به جای ثبت سفارش کالا،ایجاد انحصار و کنترل قیمت بازار توسط افراد خاص،‌ با فعال کردن تشکل‌های بخش کشاورزی و واردات نهاده‌ها توسط اعضای این تشکل‌ها به موضوع انحصار واردات به نهاده‌های دامی خاتمه دهد.

به گفته وی براساس پیگیری‌های صورت گرفته قرار است ،وزیر جهاد کشاورزی  گزارشی جامع از میزان ارز اختصاص یافته به واردات انواع نهاده‌های دامی و قیمت‌های موجود در بازار به کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ارائه دهد تا بر اساس آن تصمیم گیری‌های لازم اتخاذ شده و متخلفان به مراجع قضایی معرفی شوند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامس در پایان درباره تأثیر انحصار در واردات نهاده‌های دامی بر قیمت محصولات پروتئینی، تصریح کرد: ایجاد انحصار در واردات نهاده‌های دامی افزایش هزینه‌های تولید و نوسان شدید قیمت گوشت، مرغ، تخم مرغ را به همراه داشته است به طوری که مصرف آن در سبد خانوار کاهش یافته است ، با ادامه این روند، تولید کنندگان زیادی از چرخه تولید خارج می‌شوند.


بیشتر بخوانید: تخلفاتی در واردات محصولات کشاورزی/ چرا نهاده های دامی ارز دولتی گرفتند ولی گوشت گران شد؟


قیمت نهاده‌های دامی بر مبنای ارز مبادله‌ای نیست

علیرضا عزیزالهی مدیر عامل اتحادیه دامداران ایران در گفت و گو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با انتقاد از موضوع اینکه قیمت نهاده‌های دامی بر مبنای ارز مبادله‌ای نیست، اظهار کرد: در ابتدای سال قیمت نهاده‌های دامی افزایش چشم گیری داشته و این موضوع بر قیمت تمام شده تولید تأثیر گذار بوده است.

وی افزود: علی‌رغم اختصاص ارز 4 هزار و 200 تومانی به واردات نهاده‌های دامی اما قیمت‌های موجود در بازار بر مبنای این امر نیست  به همین خاطر انتظار می‌رود مسئولان ذی ربط با اعمال نظارت‌های بیشتر از سودجویی افراد متخلف جلوگیری کنند.

عزیزالهی با اشاره به دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز و مرغ در روزهای اخیر، گفت:‌ نامتوازنی عرضه و تقاضا و افزایش هزینه‌های تولید موجب شده است تا قیمت گوشت قرمز و مرغ با نوسانات چشم گیری در بازار رو به رو شوند و تا زمانی که عرضه و تقاضا با یکدیگر بالانس نشوند دلیلی بر کاهش قیمت وجود نخواهد داشت.

این مقام مسئول از افزایش 70 تا 80 درصدی قیمت اقلام علوفه‌ای در بازار خبر داد و گفت: از ابتدای سال تاکنون قیمت اقلام علوفه‌ای همچون یونجه، سبوس و کاه 70 تا 80 درصد، ذرت 22، جو 28 و کنجاله سویا 30 درصد در بازار افزایش داشته است. این موضوع قیمت تمام شده شیر، تخم مرغ،‌ گوشت قرمز و مرغ را تحت تأثیر خود قرار داده است.

وی  قیمت شیر در بازار را با وجود نرخ کنونی نهاده‌های دامی و هزینه نیروی انسانی منطقی دانست و گفت: البته قیمت گوشت قرمز تا حدودی غیرمنطقی است چرا که بخشی از نیاز کشور از طریق واردات تأمین می‌شود. تأخیر در واردات و کاهش عرضه نسبت به واردات دلیل اصلی این افزایش غیر منطقی قیمت در بازار به شمار می‌رود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا موضوع انحصار در واردات نهاده‌های دامی را تأیید می‌کنید، بیان کرد: بنده اظهار نظری راجع به این موضوع نمی‌کنم چرا که واردکنندگان بر اساس مقررات دولت مکلف به واردات هستند و هرگاه خارج از این چارچوب وارداتی صورت گیرد، مسئولان ذی ربط باید با متخلفان برخورد کنند.

مدیر عامل اتحادیه دامداران با اشاره به اینکه امکان پیش بینی قیمت نهاده‌های دامی در بازار وجود ندارد، گفت: بازار به قدری نامشخص است که نمی‌توان نسبت به آینده آن پیش بینی خاصی داشت به همین خاطر انتظار می‌رود دولت تصمیمات مهمی را اتخاذ کند تا نوسان ارز مبادله‌ای و آزاد شرایط قیمت‌ها را تحت تأثیر خود قرار ندهد.

محاسبه کالاهای مانده در انبار بر مبنای ارز 4 هزار و 200 تومان قانون تجارت است

محمد یوسفی رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی در گفت و گو با خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی، با انتقاد از نوسان شدید قیمت نهاده‌های دامی در بازار،‌ اظهار کرد: از ابتدای سال قیمت ذرت و کنجاله سویا ناشی از نوسان نرخ جهانی نهاده‌های دامی و تأخیر در ثبت سفارش‌ها حدود 30 درصد در بازار افزایش یافته است.

وی افزود: نوسان نرخ نهاده‌ها در ماه‌های اخیر موجب شد تا وارد کنندگان کالاهای موجود در انبار را بر مبنای ارز 4 هزار و 200 تومان محاسبه و به بازار عرضه کنند چرا که این امر عرف تجارت است و واردکنندگان نمی‌توانند به زیان کالای خود را به بازار عرضه کنند.

یوسفی با تکذیب بحث انحصار در واردات نهاده‌های دامی، ‌گفت: در شرایط کنونی، ثبت سفارش واردات کالاها به معاونت بازرگانی وزارت خانه واگذار شده است  با این وجود انحصاری در واردات وجود ندارد زیرا افرادی که از توان مالی و مهارت کافی در این زمینه برخوردارند،‌ می‌توانند اقدام به واردات کنند.

رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی در پاسخ به این سوال که آیا محاسبه کالاهای مانده در انبار از سال گذشته بر مبنای ارز 4 هزار و 200 تومان تخلف محسوب نمی‌شود،‌ تصریح کرد: این امر قانون تجارت است و تنها سازمان حمایت باید در این زمینه ورود کند تا وارد کنندگان کالای خود را با سودهای غیر متعارف در بازار عرضه نکنند اما از آنها نمی‌توان انتظار داشت که از جیب خود به تولید کننده و مصرف کننده یارانه پرداخت کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۴:۰۷ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
هر کی باعث این گرونی هاست خدا ازش نگذره، کمر قشر پایین جامعه داره زیر این فشارها میشکنه...چرا باید اینجوری تو فقر زندگی کنیم...الان هر کی نون حلال میبره خونه سفره اش خالیه ولی اون دلال ها و رانت خوارها و اون دار و دسته ها نونشون تو روغنه...
ناشناس
۱۷:۱۷ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
با این همه گرونی ها باید چکار کنیم ؟
ناشناس
۱۷:۱۴ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
لطفا مسئولان رسیدگی کنند
ناشناس
۱۷:۱۳ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
خدا خودش به فریادمون برسه
ناشناس
۱۷:۱۲ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
خواهشا یک فکری به حال این گرونی ها بکنید
ناشناس
۱۶:۳۹ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
گرانی مثل گربه هر طور ولش کنی چاردست و پا میاد پایین نهاده ها گرون میشه گوشت گرون میشه گوشت چرا گرون شد نهاده گرون شد نهاده چرا گرون چون گوست گرون شد گور یکی یکیشون
ناشناس
۱۶:۲۳ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
با این حجم گرونی ها زندگی غیر قابل تحمل شده
نا شناس
۱۶:۲۲ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
راسته که میگن سیر از گرسنا خبر ندا ره
دونان چو گلیم خویش بردند
گویند چه غم گر همه عالم مردند
ناشناس
۱۵:۵۶ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
تاکی گرانی؟؟!!!قبلا هم علت گرانی محصولات دامی هم همین بود؟!!همه چیز چندبرابر شده وحقوق ۱۰تا۱۵درصد زیاد شده؟؟!
!
محمد
۱۵:۱۳ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
اقا یه سوال همه چیز گران شد چرا گندم رو از کشاورز بیچاره به قیمت پارسال خریدن یعنی هیچ تورمی نداشتن تازه هنوز پولشون رو هم ندادن اونم از ماهیگیرهای چینی که اخرش قبول کردن چینی هستن
ناشناس
۱۴:۴۶ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
من خواهش میکنم به حرفهای وزرا و دولت خوب گوش بدن خود دولتی ها گفتن واردات خوراک دام با ارز 3700 انجام میشه یعنی گوشت و مرغ و لبنیات بای از سال قبل هم ارزانتر باشد خوب امروز میگن گرونی گوشت و مرغ بخااطر نهادهای خوراک دام هست
ناشناس
۱۴:۲۷ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
آیاحقوق کارمندان هم پابه پای گرانی افزایش می یابد؟اگرنه چرا؟بااین همه گرانی کارمندچکارکند؟لطفانظربدهید
ناشناس
۱۴:۵۵ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
بعضی کارمندان سرماه حقوق و آخرسال عیدی و پاداش دریافت میکنند ما که کارگر ساختمانی هستیم چکار باید کنیم
بنده خدا
۱۴:۲۵ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
خوراک دام یک مورد بسیار پر سود است چون 100 درصد ان وارداتی است. دلالان و رانتهای مختلف حتی قاچاق و صادرات مجدد ان به کشورهای همسایه در ان نهفته است پس کنترول ان سخت است.
حامد
۱۴:۲۰ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
شما پیدا کنید اونی که پرتقال را می فروشد!!!؟؟؟؟
ناشناس
۱۴:۲۰ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
حداقل حقوقها را با افزایش قیمت همسان کنید
ناشناس
۱۴:۲۰ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
خواهشا به فکر قشر ضعیف و متوسط باشین اینقدر کالاها را گرون نکنید
حامد
۱۴:۲۰ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
شما پیدا کنید اونی که پرتقال را می فروشد!!!؟؟؟؟
ناشنناس
۱۴:۱۷ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
مردم توان مقابله با این همه گرونی ها را ندارند
ناشناس
۱۴:۰۵ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
گرونی ها لحظه ای شده نمیدونم باید چکار کرد ؟!
رضا
۱۳:۳۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
آقای جهرمی که وزیری جوان هم هست و انتظار میرود بی تجربه باشد....پشت گیوه هایش را کشید و بطور جدی با مفاسد بازار موبایل از مبادی ورودی....تا چک کردن توسط مشتری را پیاده کرد و توانست قاچاق موبایل را به چالش بکشد و با این مفسده مبارزه کند چرا؟؟؟؟ چون میخواست که مبارزه کند....چون حرف وعملش یکی بود....چون به دنبال منافع اقوام و آشنایان و دارودسته خاصی نبود....وقتی وزیری وامدار کسی نباشد شجاعت مبارزه را هم دارد... ولی اگر وزیر خودش در باتلاق لجن و گل رودروایستی ...باندبازی .....مانند درازگوش گیر کرده باشد چگونه میتواند با مفسدین فی الارض ...مفسدین اقتصادی....و هر نام دیگری و هر کلاه شرعی دیگری که بر سر موضوع مبارزه گذاشته شود از این میدان و مبارزه با فاسدان بیرون بیاید؟ کافیست آفایان اراده کنند بصورت واقعی و واقعاً بخواهند که مبارزه کنند و در این نیت مبارزه قربة الی الله باشند.....و نترس و شجاع از فرمایشات مقام عظمای ولایت پیروی کنند نه این وآن....
ناشناس
۱۴:۵۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
جناب ، ایشون مثلا چکار کرده . موبایل 1200000 الان شده 3000000 دستش درد نکنه
ناشناس
۰۵:۵۸ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷
ریجستری که اومد به بازار موبایلها هم مثل صنعت خودرو شدن میگن فقط ما وارد کننده ایم ما سازنده ایم پس قیمت میبریم بالا شما حق دخالت نداری میخری بخر نمیخری نخر جنسمه گرون میکنم مثل اون اقای وزیر صنعت و معدن و تجارت تا حرف از گرانی خودرو میزنن جوری پشت ایرانخودرو ایستاده انگار مالک و سهامدارشونه
ناشناس
۱۳:۳۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
چرا باید گوشت اینقدر گرون بشه در صورتی که از ارز دولتی استفاده شده ؟
ناشناس
۱۳:۳۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
دلار دولتی شده 3700 تومان ؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۳:۳۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
باید نظارت ها بیشتر بشه تا اینقدر شاهد این همه گرونی غیر منطقی نباشیم
ناشناس
۱۳:۳۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
ما که با گوشت خداحافظی کردیم چون اصلا توان خریدش را نداریم
ناشناس
۱۳:۳۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
همیشه در ماه ذی الحجه قیمت گوشت افزایش پیدا میکنه
سیامک
۱۷:۰۰ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
این افزایش قیمت با اون افزایش قیمتی که شما میفرمایید یک کمی تفاوت داره حاج اقا
عید قربان پیشاپیش مبارک
ناشناس
۱۳:۳۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
تا کی باید شاهد گرونی ها باشیم
ناشناس
۱۳:۳۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
آقای جهرمی که وزیری جوان هم هست و انتظار میرود بی تجربه باشد....پشت گیوه هایش را کشید و بطور جدی با مفاسد بازار موبایل از مبادی ورودی....تا چک کردن توسط مشتری را پیاده کرد و توانست قاچاق موبایل را به چالش بکشد و با این مفسده مبارزه کند چرا؟؟؟؟ چون میخواست که مبارزه کند....چون حرف وعملش یکی بود....چون به دنبال منافع اقوام و آشنایان و دارودسته خاصی نبود....وقتی وزیری وامدار کسی نباشد شجاعت مبارزه را هم دارد...
ناشناس
۱۳:۲۴ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
باید نظارت ها بیشتر بشه
سیامک
۱۳:۲۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
متاسفانه تقریبا ۹۰٪ اجناس چه داخلی و چه خارجی حدود دو الی پنج برابر گرون شده.
فکر کنم آقایون باید یه کار جدی انجام بدن در اسرع وقت


اگه به موقع و درست اقدام نکنید وضعیت هر روز بدتر خواهد شد
ناشناس
۱۲:۵۴ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
چطور ممكنه دون كيلويي ١٢٠٠ تومن بدن مرغداريا و اونا مرغو كيلويي ٦٠٠٠ تومن بفروشن ؟
ناشناس
۱۲:۵۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
خدا کمک کنه
ناشناس
۱۲:۰۷ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
چرا بفکر مردم نیستین خسته شدیم دیگ
مهرداد
۱۱:۰۹ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
فقط مد شده که برای هر افزایش قیمتی یه واژه شیک وپیک گذاشته میشه مثل نهاده های دامی یا حامل های انرژی ویا ... ، خدا خیرتون بده ، کاسبی که نیست هرروز هم به بهانه هاب مختلف گرونی میشه ، آّب تودلتون هم تکون نمیخوره .
ناشناس
۱۱:۰۰ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
اون دو حفر چی
مفسر فی الارصند یا نه
حتما پشتشون گرمه
کارمند
۱۰:۵۸ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
با درود؛ احتراما به هر دلیلی درست یا غلط ، حال که شده پس ارزش ریالی دریافت کننده گانی مثل ما کارکنان دولت و یا کارگران و کسبه خرد در این جر زرگری چه می شود ؟ لطفا صورت مسئله را پاک نکیند و توپ را به زمین هم نفرستید بفکر بالا بردن حقوق و مزایا و یا ارزش ریالی ما حقوق بگیران باشید. بدرود
ناشناس
۱۰:۵۰ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
چه خبر هست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۰:۳۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
تمامي اجناس چه خارج چه توليد داخل بيشتر از 80 درصد افزايش يافته است
ناشناس
۱۰:۱۸ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
کاش از ترکیه یاد بگیریم
ناشناس
۱۰:۰۵ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
من الان ۳ ماهه گوشت نخریدم هی میگم ارزون میشه ارزون‌ میشه این چیزا برا خارجیاس ما خیلی بدبخت تر از این حرفا شدیم حسرت یه جوجه تو پارک ب دلمون میمونه کجان اینا که من مبناش ۴۲۰۰ تومنیه مبناش ۸۰۰۰ تومنیه
ناشناس
۰۹:۳۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
چرا قیمت مرغ باید 12500 و گوشت 50000 مرغ گوشت باشد
مردم توانایی خرید ندارند... خواهشن رسیدگی کنید و حرف مردم رو به گوشی حقوق بگیر های مملکت برسانید که از حال و روز مردم بدبخت خبر ندارن .
مردم
۰۹:۱۹ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
بخدا قسم اگر مردم هر چیز تأکید میکنم هر چیز که گران شود برای مدت محدود نخرند و تحریمش کنند مطمئن باشند که حتی از قیمتی که بوده هم پایینتر خواهد آمد،ولی متأسفانه ما(ایرانی ها) به محض گرانی هر چیز برای خریدش از ترس گران شدن هجوم میبریم،خب پس هر چه تقاضا بیشتر و فروش بیشتر در کنارش سوء استفاده و دلالی بیشتر دلالان با این وضعیت عدم مدیریت و نظارت مسئولین،پس تا وقتی که خود مردم به خودشان رحم نکنند انتظاری از کس دیگری نیست، ای کاش ما هم مثل مردم بیشتر کشورها خودمان به فکر خودمان باشیم،چرا که در اینگونه موارد همه ضررها هم متوجه خودمانست،به امید اون روز
ناشناس
۱۵:۳۲ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
ببخشید مردم اینا رو نخرند چی بخورن از گرسنگی نمیمیرن؟اونایی که گرون میکنن می دونن مردم مجبورن بخرن.
ناشناس
۱۸:۳۸ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
با کمال احترام در پاسخ به دوستی که گفتن مردم نخرند چی بخورن:آره مردم اگه چند قلم مثل نان و امثال آن نخرن حق با شماست ولی من از شما میپرسم آیا همه چیز خوردن است و آیا با حداقل دوماه نخوردن گوشتی که مدت انقضایش هم محدود هست آیا واقعا می‌میرید و آیا واقعا فقط همه چیز خوردن است و تنها چیزهای خوراکی گران شده اصلا لوازم مصرفی مثل یخچال،فرش،خودرو،آهن آلات و خیلی چیزهای دیگه به نظرتون گرون نیست،پس دوست عزیز بهتره همه چیزو از بالا نگاه نکنید.
ناشناس
۰۸:۴۷ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
گراني يكي از عوامل مدیریت ضعیف است
ناشناس
۰۸:۳۳ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
مرغ کیلویی پنجاه هزار تومان هم بشود کسی را نباید سرزنش کرد جز خودمان خودمان...
محمد
۰۸:۳۰ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
من یک کشاورز هستم افزایش قیمت گندم 00% چون تنها خریدار محصول ما دولت هست پول گندم هم باید مثل گداها بگیریم هر دو ماه چند درصد، همش میگن حمایت از تولید کننده حالا من تولید کننده هستم یا خودرو ساز!!!!
ناشناس
۰۷:۳۷ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
من دادمدارم جو خریدم از تعاونی کیلویی 1600تمن. اخه چرا دارید ریشه دامداری رو میخشکونید و به کشور صدمه میزنید. حمایت نکردن شما برابر با نابودیه دام و در نتیحه محتاج شدن کشور به محصولات دامیه.
ناشناس
۰۷:۳۴ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
ما که خیلی وقته به خاطر گرونی نمیتونیم گوشت بخریم
ناشناس
۰۷:۳۳ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
گرانی گوشت که بخاطر نهاده های دامی است گرانی سایر چیزها که همه چیز گران شده است بخاطر چیست ؟