وی با اشاره به این که برخی معتقدند تهران کمترین میزان توسعهیافتگی را دارد چرا که چندین شهرک چند ده هزار نفری در اطراف تهران وجود دارد که معضلات و مشکلاتی را هم دارد، معتقد است نظام حاکم بر برنامهریزی کشور ظالم است.
وزیر کشور با بیان این که تهران با وجود این که بخش عمده منابع کشور در آن وجود دارد اما از معضلاتی رنج میبرد که به نحوی دیگر در سیستان و بلوچستان و اصفهان هم وجود دارد، یادآوری کرد: این حاصل از همان نظام برنامهریزی، مالی و بانکی کشور است، در حوزه عدالت و زیرساختها اقدامات زیادی انجام شده است و کسی نمیتواند ادعا کند در خصوص برق، آب، گاز، مخابرات و جاده عدم توازن و عدالت فاحش وجود دارد.
وی با بیان این که ساختار اجازه نمیدهد تا حرکات عظیم برای اصلاح وضعیت موجود انجام شود، بیان کرد: توجهی به مناطق نداریم، اختیاراتی به مسؤولان کشور در حوزه بودجه و برنامهریزی داده شده که حاضر نیستند به این راحتی از اختیارات بگذرند.
رحمانی فضلی با بیان این که مشکلات اقتصادی تبدیل به معضلات امنیتی خواهد شد اگر به آنها توجه نشود، مطرح کرد: حوزه اقتصاد و امنیت به هم پیوسته هستند، سیستان و بلوچستان امکانات کمتر از اصفهان ندارد اما هر کدام امکانات متفاوتی دارند.
وی با بیان این که جنگ و تحریم باعث شده تا جراحیهای بزرگ اقتصادی انجام نشود، یادآوری کرد: باید به مناطق اعتماد کرد، در حوزههای امنیتی به مناطق اختیار دادیم و اختیارات شورای عالی امنیت ملی به شورای تأمین استان واگذار شده است اما در حوزه اقتصادی و مالی هنوز اختیارات را به مناطق خود واگذار نکردیم.
وزیر کشور به خاطرهای از مهدی جمالینژاد اشاره کرد و گفت: در سفری به اصفهان، شهردار پیشین به من گفت که سرقت در اصفهان زیاد است و به من اجازه دهید تا با مردم صحبت کرده تا مقداری به قیمت بنزین اضافه کنیم تا منابع خرید دوربینهای نظارتی تأمین شود و بعد از خرید هم به مردم اعلام میکنیم که طرح تمام شد و قیمت بنزین به قیمت قبلی خود بازگشت، چرا ما نباید چنین اختیاراتی را به مدیران مناطق بدهیم.
وی با بیان این که مردم و دولت سوریه از ما درخواست کمک کردند و ما بنا به وظیفه خود به آنها کمک کردیم چرا که اگر آتشی که به خانه همسایه افتاده را خاموش نکنیم این آتش به خانه خودمان سرایت میکند، ادامه داد: آمریکاییها بگویند 2 هزار کیلومتر این طرف دنیا آمدهاند که چه کنند؟
رحمانی فضلی افزود: در نوسانات اخیر ارزی برخی 10 برابر ظرفیت خود ثبت سفارش کردند، برخی هم ارز دولتی گرفتند اما کالا وارد نکردند یا کالا را با فاکتورهای جعلی وارد کردند، برخی هم کالای با ارز دولتی را به قیمت آزاد فروختند یا این که احتکار کردند.
وی با بیان این که در شرایط فعلی همه باید ابزار نظارتی داشته باشند و با کمک یکدیگر مشکلات را حل کنیم، عنوان کرد: استان اصفهان قدرت اداره خود را به بهترین نحو دارد و میتواند معین 2 استان دیگر هم باشد، خراسان رضوی و فارس هم میتوانند معین استانهای دیگر باشند اما باید از این نظام برنامهریزی رها شویم و به سمت نظام برنامهریزی منطقهای حرکت کنیم.
وزیر کشور در ادامه گفت: همه سوار یک کشتی هستیم و باید بدانیم دشمن به دنبال چه چیزی است، دشمن در 3 حوزه علیه ایران فعالیت میکند یکی حوزه نظامی است که بنا به گفته رهبر معظم انقلاب جنگ نخواهد شد و این رفتارها تنها به منظور ایجاد رعب و وحشت است، تحریم اقتصادی حوزه دوم است که به واسطه آن حوزه سوم یعنی اعتراضات را فعال کرده و کشور را به آشوب بکشند، اما مردم امنیت را اصل میدانند و از نقشههای دشمن آگاه هستند.
وی با بیان این که در آشوبهای دی ماه بیش از 120 شهر درگیر شدند در حالی که در وقایع مردادماه تنها 23 شهر دچار آشوب شدند و این نشان میدهد که مردم نسبت به توطئه دشمن آگاه شدند، در پایان گفت: رهبر انقلاب بارها و حتی قبل از انقلاب نسبت به کاهش وابستگی به نفت تذکر دادند اما به این تذکرات توجه جدی نداشتیم.
رحمانی فضلی در پایان گفت: باید مردم را امیدوار کرد و همه در صحنه بمانیم، مصرفکننده و تولیدکننده باید یکدیگر را ملاقات کنند و این دیدار در بستر بورس محقق خواهد شد، پرچم اصفهان به هر طرف به اهتزاز در آید مردم دیگر استانها نیز همان روند را پیگیری خواهند کرد.
انتهای پیام/م