وی افزود: در هر مرگ مغزی یک تا هشت مورد از اعضای بدن و یک تا ۵۰ نسج و بافت بدن قابلیت اهدا دارند.
نایب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: روزانه بین هفت تا ۱۰ نفر از بیماران در انتظار پیوند به دلیل نرسیدن عضو جان خود را از دست میدهند درحالی که هر مورد مرگ مغزی میتواند یک تا هشت بیمار نیازمند پیوند را از مرگ نجات دهد.
قبادی اظهار داشت: با توجه به اینکه سالانه سه هزار نفر از بیماران به دلیل دریافت نکردن اعضا و انجام نشدن پیوند جان خود را از دست میدهند ضروری است فرهنگ سازی در این زمینه بیش از پیش مورد توجه همگان قرار گیرد.
وی تصریح کرد: هم اینک ۳۰ مرکز اهدای عضو و ۲۴ مرکز شناسایی برای اهدای عضو در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور فعالیت دارند.
نایب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان با اشاره به وضعیت پیوند اعضاء در سیستان و بلوچستان گفت: در این استان سالانه حدود ۸۰ مرگ مغزی با قابلیت اهدای عضو رخ میدهد که متاسفانه هیچ اهدایی انجام نمیشود.
وی افزود: با برنامه ریزی انجام شده قرار است بعد از برگزاری این دوره آموزشی ویژه کادر بهداشتی و درمانی و مسئولان دست اندرکار فرهنگی و علما، مرکز اهدای عضو نیز در سیستان و بلوچستان راه اندازی شود.
نخستین پیوند قرنیه، کلیه، روده، قلب و کبد به ترتیب در سالهای ۱۳۱۴، ۱۳۴۷، ۱۳۷۱، ۱۳۷۲ و ۱۳۷۲ در کشور انجام شده است.
هم اینک پیوند قرنیه در ۵۵ مرکز، پیوند کلیه در ۳۰ مرکز، پیوند قلب در هشت مرکز، پیوند ریه در ۲ مرکز، پیوند مغز استخوان در ۶ مرکز، پیوند کبد در ۶ مرکز و پیوند پانکراس در یک مرکز درمانی انجام میشود و ۷۸ بانک نسوج در کشور فعال است.
افرادی که میخواهند جزو اهدا کنندگان عضو باشند میتوانند با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی www.muq.ac.ir در بخش «ثبت نام از متقاضیان اهدای عضو پس از مرگ» ثبت نام کرده و کارت ویژه اهدای عضو دریافت کنند.
انتهای پیام/ع