وی ادامه داد: واکسن آنفولانزای سه ظرفیتی فاقد توانایی ایمنسازی افراد در برابر نوع B است از این رو در آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی از واکسن آنفولانزای 4 ظرفیتی استفاده میشود.
مردانی بیان کرد: افراد زیر 5 سال و بیمارانی که دچار آنفولانزای نوع A و B میشوند 10 درصد از مرگهای بیمارستانی این بیماری را تشکیل میدهند و سال گذشته 3 تا 5 میلیون نفر به دلیل این بیماری بستری شده که از این تعداد 290 تا 650 هزار نفر فوت کردهاند.
عضو کمیته کشوری آنفولانزا با اشاره به اینکه بیشتر موارد فوت ناشی از عارضه آنفولانزا در اواخر پاییز و زمستان رخ میدهد، افزود: مرگ و میر بیماران در فصل پاییز و زمستان ارتباطی مستقیم با بیماری آنفولانزا دارد، بیماری آنفولانزا مانند کوهی یخی است که بیشتر مرگ و میرهای مربوط به آن در زیر این کوه یخی مخفی است، از این رو به سرعت متوجه بروز بیماری نخواهیم شد.
وی تأکید کرد: این بیماری عوارضی جبران ناپذیر دارد که یکی از شایع ترین موارد به مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک و مقاومت میکروبی ناشی از عارضه آنفولانزا مربوط می شود. در حالی که بیماری آنفولانزا نیازمند مصرف آنتی بیوتیک نیست.
عضو کمیته کشوری آنفولانزا با اشاره به اینکه سال گذشته 500 میلیون نفر به بیماری آنفولانزا مبتلا شدهاند، گفت: واکسن جدید آنفولانزا از نوع سه ظرفیتی بوده که با اضافه شدن سوش (یاماگاتا) تبدیل به واکسن 4 ظرفیتی شده است. زنان حامله و کودکان خردسال باید این واکسن را تزریق کنند.
انتهای پیام /