" تیر نود و چهار گفتم آیتالله خامنهای معمار بزرگ گرفتن تضمین امنیتی ایرانست. تجربه_برجام و روند اتفاقات سه سال گذشته در این نگاه مطمئن ترم کرد. تازه میفهمم آیت الله خامنهای برای حفظ کلیت توان دفاعی-امنیتی ایران (موشکی، حزبالله، حشد عراق، جلوگیری از سقوط سوریه، نپذیرفتن برجام دو و سه) چه فشار قلدرانه و سنگینی بمدت بیست و نه سال نه فقط از غرب که از غربگرایان داخل نظام تحمل کرده.
چه کسی یکسال پیش باور میکرد که غربگرایان نظام برای مذاکره با ترامپ هم فشار اورند و جو روانی بسازند؟ یا حتی پس از شکست برجام، ادغام گرایان نئولیبرال ایرانی بجای عقب نشینی، رفتار تهاجمی اتخاذ کنند؟ دیدن ولع و شهوت بیپایان تسلیم-گرایان، تازه کار سخت و مسیر ناهموار بیست و نه ساله رهبر ایران را مشخص میکند.
آیت الله خامنهای هم میتوانست مثل بزرگان استحاله یافته و لیبرال شدهی نظام، روی محبوبیت سرمایه گذاری کند و کشور را در مسیر مطالبات کوتاه مدت و فریبنده بیاندازد. اما او حتی به قیمت دشنام و شعار و گاه از دست دادن محبوبیت، گفت مجبوریم مقاومت کنیم و تسلیم خلع سلاح نشد تا امنیت ملی ایران در این منطقه آتش زده تضمین و بستر و زیرساخت دفاعی برای منافع ملی و اقتصادی درازمدت ما ایجاد شود. رفتاری که از نظر من نشانه شجاعت سیاسی است.
این مصاحبه تقریبا پایان همکاریم با بیبیسی مدعی آزادی بیان بود. خارج از بیبیسی هم، آغاز بایکوت و حذف از بسیاری محافل سیاسی و روشنفکرانه و بعدها حتی دوستانه و خانوادگی شد. همینطور آغازی بر از دست دادن روابط کاری و همینطور درآمد حاصل از مشاوره و تحلیل مسائل مرتبط با ایران.
این سه سال زوایایی از نگاهم تغییر کرده که خوانندگان این صفحه با این تغییرات آشنا هستند. همچنان هم تحلیلم از آیتالله خامنهای تحلیلی عرفی در مقام یک رهبر سیاسی است و هرگز جانمازی آب نکشیدهام. اوایل باور نمیکردم تفسیری ساده درباره واقعگرایی سیاست خارجی رهبر ایران (انهم وقتی هنوز در مسایل داخلی نگاهم به شدت منتقدانه و عملا اپوزیسیونی بود) چنین هزینهای داشته باشد. اما همین برخورد خصمانه مدعیان رواداری در عمل مهمترین قطب نما و راهنمایم شد.
بسیاری از منظر دلسوزی گفتند حرفهایم درباره امنیت ملی و یا در نقد اپوزیسیون ایران ستیز را بدون اشاره به آیت الله خامنهای بزنم. همین تجربیات چشمم را به فضای سنگینی که علیه او ساختهاند باز کرد. حالا بعد از سه سال، برغم بعضی انتقادات، خامنهای برای من، نام مقاومت علیه امپریالیسم است و علت اصلی هجمه سنگین علیه او هم سرسختیش در مبارزه با استعمار "
گفتنی است؛ علی علیزاده تحلیلگر سیاسی است. او در گذشته به عنوان تحلیلگر مسائل روز ایران در شبکه بیبیسی فارسی فعالیت داشت. علیزاده در چند بار حضور خود در برنامههای این شبکه به دفاع از نظام جمهوری اسلامی ایران پرداخت، اما سخنان او باب میل گردانندگان این شبکه نبود. همین امر سبب شد تا او دیگر در هیچ کدام از برنامههای این شبکه حضور نداشته باشد.
همچنین در ادامه نمونهای از برخی اظهارات علی علیزاده در شبکه بیبیسی را مشاهده میکنید:
انتهای پیام/