وی، کمبود اتفاقهای فرهنگی هنری در جامعه را یکی از دلایل افزایش آسیبهای اجتماعی دانست و افزود: با ایجاد فستیوالها، کارناوالها، تئاترهای خیابانی و اتفاقهای هنری است که میتوان آمار آسیبهای جدی اجتماعی را کاهش داد.
آفرینی کودکان کار، متکدیان، متجاهرین و معتادان را جامعه مخاطب این مرکز دانست و گفت: این اداره، هم در امر پیشگیری و هم در بحث جمعآوری و ساماندهی این افراد ورود میکند و تلاش بر این است که از رویکردهای قهری و سلبی پرهیز شود.
رئیس اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی شهرداری شیراز بابیان اینکه در کنار حوزه اجرا باید به مباحث علمی در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی توجه جدی کرد، تصریح کرد: کارکنان اداره آسیبهای اجتماعی باید مخاطب آثار مکتوب در حوزههای روانشناسی و مدیریت آسیبهای اجتماعی باشند تا بتوان درروند کاهش این آسیبها نتیجه مطلوبتری کسب کرد.
آفرینی بابیان اینکه درزمینهی کاهش آسیبهای اجتماعی باید حساسیت اجتماعی ایجاد کنیم، ادامه داد: با برگزاری رویدادهای فرهنگی و کتابخوانی میتوان توجه قشر روشنفکر را به این موضوع جلب کرد که در این راه برگزاری نشستهای کتابخوان در حوزه مدیریت آسیب اجتماعی و روانشناسی تأثیر بسزایی دارد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس بابیان اینکه فعالیت در حوزههای اجتماعی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از وظایف کتابخانههای عمومی است، گفت: در حال حاضر مقوله آسیبهای اجتماعی مهمترین معضل جامعه بهحساب میآید و همبستگی دستگاههای دولتی و فرهنگی برای مقابله با این بحران با استفاده از فرهنگ و هنر ضروری است.
روحالله منوچهری تصریح کرد: در حال حاضر ۲۳۱ کتابخانه عمومی در استان فارس فعالیت دارند که بخشی از این کتابخانهها بهویژه در شهرستان شیراز در مناطق حاشیهای آسیبپذیر واقعشده است.
وی افزود: پارسال نیز ۱۰ کتابخانه عمومی بهصورت همزمان در شیراز به بهرهبرداری رسید که این کتابخانهها بیشتر در مناطق پرخطر و حاشیه شیراز واقعشده که با فعالیتهای فرهنگی که در کتابخانههای عمومی صورت گرفته، توانستهایم بخشی از افراد این مناطق بهویژه کودکان و بانوان را به کتابخانهها جذب کنیم.
این مقام مسؤول بابیان اینکه با آمادگی کامل منابع کتابخانههای عمومی را در اختیار کارکنان مقابله با آسیبهای اجتماعی قرار میدهیم، مطرح کرد: تجهیز کتابخانههای عمومی به منابع در حوزه آسیبهای اجتماعی، انتشار ویژهبرنامه این چند کتاب با عنوان «بازیابی اجتماعی»، برگزاری دورههای آموزشی برای والدین کودکان و برگزاری نشستهای با این موضوع از اقدامات این نهاد فرهنگی در حوزه آسیبهای اجتماعی است.
این تفاهم نامه همکاری در موضوعاتی همچون برگزاری برنامههای آموزشی و تربیتی، برپایی نمایشگاهها و مسابقات کتابخوانی، راهاندازی کتابخانه مشارکتی با موضوع آسیبهای اجتماعی در اداره پیشگیری و سامان دهی آسیب دیدگان اجتماعی شهرداری شیراز و پذیرش و عضویت رایگان افراد آسیب دیده و کودکان کار در کتابخانههای عمومی، همکاری مددجویان در انجام خدمات فرهنگی همچون تولید کتاب گویا برای نابینایان و... به امضا رسید.
انتهای پیام/ر