سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه سرماخوردگی را سریع درمان کنیم؟

مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۴ نشان می‌دهد که مصرف ۱۵ میلی لیتر از این عصاره اقطی چهار بار در روز می‌تواند نشانه‌های آنفلوانزا را تا حد زیادی کاهش دهد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛در این مقاله قصد داریم به نکاتی بپردازیم که استفاده از آن به شما کمک می‌کند سلامت تر باشید و خود را از شر بیماری‌هایی همچون سرماخوردگی و آنفلونزا دور نگه دارید. پس همراه ما باشید.بر اساس گفته‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها؛ هر ساله بزرگسالان دو یا سه بار با بیماری سرماخوردگی دست و پنجه نرم می‌کنند.بیشتر افراد تلاش می‌کنند خود را با واکسن آنفلوآنزا در امان نگه دارند.

علاوه بر شستن دست و صورت (با صابون و به مدت ۲۰ ثانیه)، کارهای دیگری نیز وجود دارد که می‌توان از آن برای پیشگیری از ابتلا به بیماری استفاده کرد. حتی اگر در فصل سرد سال دچار بیماری شدید، باز هم می‌توانید دوره آن را کوتاه تر کنید.


بیشتر بخوانید:این بیماری خطرناک علائمی همانند سرماخوردگی دارد! 


موجودات زنده ای که به ناراحتی سیستم گوارش کمک می‌کند و باعث بهبود آن می‌شود می‌تواند شما را از شر سرماخوردگی در امان نگه دارد.

مطالعه ای که در سال ۲۰۱۱ انجام شده است این موضوع را به خوبی پشتیبانی می‌کند. دانشمندان دریافته اند افرادی که پروبیوتیک‌ها را از طریق مکمل یا غذاهای تخمیر شده(همچون ماست، کفیر و کیمچی) مصرف می‌کنند؛ ۱۲ درصد عفونت دستگاه تنفسی فوقانی کمتری خواهند داشت.عفونت دستگاه تنفسی فوقانی، نوعی بیماری است که در اثر عفونت حاد قسمت بالایی دستگاه تنفسی به وجود می‌آید و قسمت‌هایی همچون بینی، سینوس‌ها، حلق و حنجره را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد.

کمی پنجره‌ها را باز کنید:

سپری کردن تمام روز در یک فضای بسته و به همراه افرادی که مبتلا به سرماخوردگی یا آنفلونزا هستند موجب بیماری می‌شود. اینکه اجازه دهید کمی هوای تازه وارد اتاق شود و در آن جریان داشته باشد بسیار مفید خواهد بود. اگر امکان باز کردن پنجره‌ها را ندارید خودتان در هوای آزاد قدم بزنید.

قارچ بخورید:

مطالعه جدیدی که در مجله American College of Nutrition منتشر شده است نشان می‌دهد که قارج سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. افرادی که روزانه قارچ می‌خوردند تعداد سلول‌های T بیشتر و عفونت کمتری داشته اند.

از افرادی که عطسه می‌کنند دوری کنید:

حتما شما نیز دوست ندارید رفتار بی ادبانه ای داشته باشید اما به خاطر داشته باشید که دوری کردن از این افراد ضروری است. میکروب‌ها از طرق ذرات عطسه منتقل می‌شوند و مسافت ۶ متری را طی می‌کنند.اگر فردی که در کنارتان نشسته است عطسه کرد یا سرفه نمود از او عذرخواهی کنید و فاصله بگیرید. تنها چیزی که باید بگویید این است: متاسفم ولی من خیلی زود سرما می‌خورم .

لب‌های خود را لمس نکنید:

سعی کنید از لمس کردن لب‌های خود با دست و زبان خودداری کنید. افراد به طور متوسط بیشتر از سه بار در ساعت لب‌های خود را لمس می‌کنند. این عادت را کنار بگذارید و مراقب دست‌های خود باشید.

خواب منظمی داشته باشید:

اگر می‌خواهید بدن سالمی داشته باشید باید خواب شبانه شما به اندازه کافی باشد. چرت زدن روزانه نیز مزایای خاص خود را دارد. مطالعه ای که در مجله Archives of Internal Medicine منتشر شده است نشان می‌دهد افرادی که خواب شبانه آن‌ها کمتر از ۷ ساعت است سه برابر بیشتر از سایر افراد در معرض سرماخوردگی و آنفلونزا قرار می‌گیرند.

بینی خود را شستشو دهید:

سعی کنید در فصل‌های سرد سال این عادت را داشته باشید. زمان خواب بینی خود را با آب جوشیده و نمک شستشو دهید (البته آب نباید داغ باشد و مقدار نمک بسیار کم باشد). شما می‌توانید از محلول‌های موجود در بازار نیز استفاده کنید.اینکار به شما کمک می‌کند ذرات ویروسی را از مسیر هوایی خود پاکسازی کنید.

قرص روی بخورید:

به محض اینکه احساس کردید حالتان خوب نیست روی بخورید. البته اگر قصد دارید از مکمل‌های حاوی روی استفاده کنید بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت نمایید. روی یک ماده معدنی ضروری و حیاتی برای سلول‌های سیستم ایمنی بدن است.

مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۳ نشان می‌دهد که مصرف روی می‌تواند نشانه‌های سرماخوردگی را تا حد زیادی کاهش دهد و از طول دوره بکاهد. نویسندگان مطالعه پیشنهاد کرده اند افراد روزانه ۷۵ میلی گرم روی مصرف کنند. از مواد غذایی حاوی روی بهره مند شوید.

روی علاوه بر اینکه می‌تواند طول دوره سرماخوردگی را کاهش دهد، به ترمیم زخم نیز کمک می‌کند و از بروز عفونت‌های غیر قابل کنترل پیشگیری می‌کند.

از طب فشاری استفاده کنید:

نقطه‌ی فشاری در وسط سینه شما وجود دارد. ضربه زدن‌های آرام در این ناحیه می‌تواند غده تیموس(فعالیت شناخته آن بالغ کردن لنفوسیت تی (T-Lymphocyte)است که سلول‌های حیاتی برای دستگاه ایمنی بدن هستند) را تحریک کند و سلول‌های T بیشتری برای مبارزه با پاتوژن‌ها ایجاد نماید.

مایعات بیشتری بخورید:

مایعات، مخاطی که در طول بیماری ایجاد می‌شود را کمترمی‌کند و آن را نازک‌تر می‌سازد. زمانی که مخاط پر شده با میکروب نازک تر می‌شود از بین بردن آن بسیار ساده تر و آسان تر خواهد بود. متخصصان پیشنهاد می‌کنند حداقل دو لیتر آب در روز نوشیده شود.

فکر می‌کنید به آنفلوانزا مبتلا شده‌اید؟ از داروی مناسب استفاده کنید

داروی تامیفلو (Tamiflu) اگر در طول ۴۸ ساعت بعد از بروز نشانه‌ها مصرف شود، می‌تواند از تکثیر ویروس جلوگیری کند و طول بیماری را تا حد زیادی کاهش دهد. تامیفلو دارویی است که برای درمان آنفلوانزا و پیشگیری از گسترش آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به خاطر داشته باشید که نباید این دارو را به صورت خودسرانه مصرف کنید. اگر فکر می‌کنید به آنفلوانزا مبتلا شده اید به یک پزشک مراجعه کنید و از او بخواهید این موضوع را تشخیص دهد.

عصاره اقطی را امتحان کنید:

این عصاره معمولا از توت های کوچک سیاه تهیه می‌شود و درمانی برای عفونت‌های ویروسی است. اگر به صورت غلیظ شده باشد، موا مغذی توت باعث تسکین بیشتر درد خواهد شد.

مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۴ نشان می‌دهد که مصرف ۱۵ میلی لیتر از این عصاره چهار بار در روز می‌تواند نشانه‌های آنفلوانزا را تا حد زیادی کاهش دهد.

استفاده از پروبیوتیک‌ها را فراموش نکنید:

مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۲ دو گروه از دانشجویانی که از سرماخوردگی رنج می‌بردند را مورد بررسی قرار داده است. گروهی که از مکمل‌های حاوی پروبیوتیک با لاکتوباسیلوس رامنوسوس استفاده کرده بودند دو روز زودتر درمان یافتند و نشانه‌های کمتری داشتند.

مرطوب کننده هوا را در منزل خود داشته باشید:

هوای خشک در منزل می‌تواند درد گلو را بیشتر کند و سرفه را تشدید نماید. مرطوب کننده‌ها با پر کردن رطوبت در هوایی که نفس می‌کشید باعث بهبود این نشانه‌ها می‌شود و گلودرد را کمتر می‌نماید.

کاری سبز سفارش دهید:

اینکه فلفل تند چیلی و سایر ادویه جات می‌تواند به پاکسازی سینوس‌ها کمک کند درست است. این گونه موارد باعث آبریزش بینی می‌شوند و آن را پاکسازی می‌کنند. همین امر باعث تسکین موقت آن می‌شود. علم نیز این نظریه را پشتیبانی می‌کند.

مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۱ نشان می‌دهد که اسپری مخصوص بینی که از مواد شیمیایی حاوی کپسایسین (ماده فعال در فلفل) ساخته شده است می‌تواند احتقان را بهبود ببخشد.
روغن ضروری را استشمام کنید:

چندین بار در روز، از روغن گیاهانی همچون آویشن و اکالیپتوس استفاده کنید. چند قطره از این روغن‌ها را به آب جوش اضافه کنید و بوی بخار آن را استشمام کنید. بوی شبیه منتول می‌تواند مسیر هوایی شما را باز کند. همچنین این روغن‌ها دارای خواص ضد میکروبی هستند و می‌توانند به شما کمک کنند.

زمانی که مریض هستید؛ ورزش‌های سنگین انجام ندهید:

انجام تمرینات سبک ممکن است مشکلی ایجاد نکند اما زمانی که به سختی سرما خورده‌اید بهتر است از انجام تمرینات سخت و سنگین خودداری کنید. بدن شما برای مبارزه با ویروس به انرژی نیاز دارد. پس انرژی خود را با ورزش‌های سنگین کم نکنید.
از محلول گرم آب و نمک استفاده کنید:

این ترفند بسیار موثر است. نمک به کشتن پاتوژن‌ها کمک می‌کند. پوشش گلو با محلول نمک (یک دوم قاشق چایخوری نمک در یک پیمانه آب گرم) می‌تواند التهاب را کاهش دهد. همین امر به کاهش میکروب‌ها نیز کمک می‌کند.
خوردن سوپ داغ را فراموش نکنید:

سوپ مرغ یکی از غذاهای قدیمی است که طرفداران زیادی دارد. این غذای خوشمزه کارهای زیادی برای بدن انجام می‌دهد. سوپ داغ به باز شدن مسیرهای هوایی کمک می‌کند و باعث تنفس بهتر می‌شود. اما این همه ماجرا نیست.

مطالعه ای که در مجله Chest منتشر شده است نشان می‌دهد که سوپ مرغ خاصیتی دارد که حرکت سلول‌های سفید مبارزه کننده با عفونت را کندتر می‌کند. هر چقدر حرکت این سلول‌ها آهسته باشد، زمان بیشتری برای مبارزه سپری می‌شود.

یک قاشق غذاخوری عسل بخورید:

بیشتر متخصصان بر این باورند که عسل خاصیت ضد میکروبی دارد. این ماده می‌تواند گلو را پوشش دهد و از درد آن بکاهد.

بستنی یخی می‌تواند موثر باشد:

اگر گلوی شما درد می‌کند و بلعیدن غذا دشوار شده است، می‌توانید از بستنی یخی استفاده کنید. خوردن بستنی یخی می‌تواند به طور موقت ناحیه مورد نظر را بی حس کند.

نحوه خوابیدن خود را اصلاح کنید:

زمانی که به پشت می‌خوابید؛ مخاط در حفرات سینوسی جمع می‌شوند و همین امر منجر به ایجاد عفونت یا سینوزیت مزمن می‌شود. در عوض سعی کنید با زاویه ۴۵ درجه‌ای بخوابید.

منبع: مجله سلامت

انتهای پیام/

۲۲ راه پیشگیری از آنفلوانزا و درمان سریع سرماخوردگی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
رها
۱۶:۴۸ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
من خوب نشدم باید چیکار کنم که خوب بشم
ناشناس
۱۰:۰۴ ۲۴ فروردين ۱۴۰۰
من سرما خوردم چی بخورم خوب بشم
سرماخورده
۲۳:۰۲ ۰۶ فروردين ۱۴۰۰
سرما خوردم دکتر رایگان نیاز دارم
غزل
۱۶:۳۵ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
از دیروز ساعت ۵گلوم سوخت وقتی اب دهانمو قروت میدادم
صبح که بیدار شدم ابریزش بینی کردم و عطسه گلومم میسوزه وقتی اب دهانمو قروت میدم لطفا کمکم کنید
نفس
۲۱:۴۱ ۱۵ دی ۱۳۹۹
من سرما خوردم میخوام از ی دکتر توهمین سایت که میگن مشاوره رایگان بگیرم
سارا
۲۳:۴۷ ۰۹ آذر ۱۳۹۹
باید توجه داشته باشیم که از کرونا محافظت کنیم دست هایمان را بشوییم و ماسک بگذاریم لطفا رعایت کنید
فاطمه
۱۵:۵۵ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
نمی تونم بخوابم
ناشناس
۱۵:۱۲ ۲۰ اسفند ۱۳۹۸
الان نمیشه خونه رو رطوبتی کرد چون کرونا رو به خودش جذب میکنه
به حرحال ممنون
حسین
۲۲:۱۳ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
خوب شدم ممنون
مرضیه
۱۸:۵۸ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
خو
ب نشدم ولی ممنونم
هلیا
۱۸:۴۹ ۲۳ شهريور ۱۳۹۸
خوردن بستنی برای سرماخوردگی مضر نیست چکار باید کرد
Aysoda
۱۴:۳۵ ۲۹ فروردين ۱۳۹۸
از مطالب استفاده کردم ولی خوب نشدم به هر حال ممنون