سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در هفته ششم بارداری چه تغییراتی در بدن رخ می‌دهد؟

در این مطلب با تغییرات بدن و زندگی طی هفتۀ ششم بارداری، عوارض شایع، مراقبت پزشکی، خودمراقبتی‌ها و علائمی آشنا می‌شوید که در صورت وجود آن‌ها باید با پزشک خود تماس بگیرید.

  به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در هفتۀ ششم بارداری متوجه تغییراتی در بدنتان خواهید شد. اگرچه دیگران هنوز نمی‌توانند این اتفاق را تشخیص دهند،اما رحم شما در حال رشد است. در این مطلب با تغییرات بدن و زندگی طی هفتۀ ششم بارداری، عوارض شایع، مراقبت پزشکی، خودمراقبتی‌ها و علائمی آشنا می‌شوید که در صورت وجود آنها باید با پزشک خود تماس بگیرید.

تغییرات بدن و زندگی شما
رشد رحم ممکن است به مثانۀ شما فشار وارد کند و باعث شود تعداد دفعات بیشتری به دستشویی بروید. افزایش جریان خون در کلیه‌ها نیز منجر به تکرر ادرار بیشتر می‌شود. پستان‌های شما شروع به تورم می‌کند و ممکن است دردناک شود. حلقۀ رنگین دور نوک پستان‌ها نیز تیره‌تر و بزرگ‌تر می‌شود. ممکن است پروژسترون اضافی و سایر هورمون‌ها باعث شود که احساس خستگی، درد، حالت تهوع و بدخلقی کنید. صبور باشید و با این واقعیت‌های بدنتان مقابله نکنید.

این دوره ممکن است برای بسیاری زنان از نظر احساسی دورۀ خوشایندی باشد، زیرا واقعیت بارداری در حال تثبیت است. دورۀ قاعدگی شما چند هفته به تعویق افتاده و بارداری شما تأیید شده است، اما احتمال دارد همچنان هر بار که به دستشویی می‌روید قدری احساس نگرانی کنید یا هنوز هم امکان دارد نگران سقط جنین باشید. این یک نگرانی مشترک، به خصوص در ۱۲ هفتۀ اول یا سه ماهۀ اول بارداری است.

شاید مشتاق باشید که این خبر را به همه اعلام کنید، اما به خاطر احتمال سقط تردید داشته باشید. با همسر خود در مورد زمان مناسب اعلام این خبر صحبت کنید. ترشح بیش از حد هورمون‌ها در دوران بارداری باعث می‌شود زود خسته شوید و عاطفی‌تر و حساس‌تر از حد معمول خواهید بود. برخی زنان نیز تغییرات احساسی چندان متفاوتی با حالت طبیعی ندارند. به خاطر داشته باشید که بسیاری از خانم‌ها در سه ماهۀ دوم بارداری احساس بهتری دارند.


بیشتر بخوانید:صدای قلب جنین از چه زمانی شنیده می‌شود؟


عوارض شایع بارداری در هفتۀ ششم

پس از تجربه علائم بارداری در این هفته نیز به احتمال زیاد همان عوارض هفته پنجم بارداری را با میزان بیشتری احساس خواهید کرد. حالت تهوع بیشتر، حساسیت بیشتر به بو و همچنین احساس کمبود انرژی و خواهید داشت که در مورد تمام زنان باردار به یک میزان نخواهد بود. عوارض شایع بارداری در هفته ششم بارداری برای بیشتر زنان شامل موارد زیر است:

· حالت تهوع بارداری
· خستگی
· سردرد
· تکرر ادرار
· حساسیت پستان‌ها
· تغییرات خلق‌وخو

مراقبت پزشکی هفتۀ ششم
مراقبت‌های دوران بارداری برای شما و کودکتان مهم است. اگر هنوز ملاقاتی با پزشک نداشته‌اید، اکنون زمان آن است که تاریخ اولین ملاقات بارداری با پزشک را مشخص کنید. برخی از پزشکان تمایل دارند ملاقات در هفتۀ ششم بارداری انجام شود. برخی دیگر نیز ترجیح می‌دهند تا هفته هشتم بارداری صبر کنند. در هر صورت با پزشک خود تماس بگیرید و نظر او را در رابطه با شروع معاینات سه ماهۀ اول بارداری خود جویا شوید. با رشد سریع لولۀ عصبی در چند روز گذشته که آغاز سیستم عصبی مرکزی است، مصرف فولیک اسید برای جلوگیری از نقص ستون فقرات حیاتی خواهد بود. پزشک این مکمل و همچنین سایر ویتامین‌های دوران بارداری را برای شما تجویز خواهد کرد و شما باید زیر نظر پزشکتان به استفاده از آنها ادامه دهید.

خودمراقبتی طی هفتۀ ششم
برخی از خانم‌ها شکایت دارند که ویتامین‌های دوران بارداری که پزشک برایشان تجویز کرده است، موجب ایجاد ناراحتی در شکم آنها می‌شود. اگر شما چنین تجربه‌ای داشته‌اید، ممکن است بخواهید ویتامین‌ها را با غذا یا هنگام شب و قبل از رفتن به رختخواب مصرف کنید. اگر همچنان در تحمل ویتامین‌های دوران بارداری مشکل دارید، پیش از متوقف کردن کامل آنها حتماً با پزشک خود مشورت کنید. عادت‌های خوب پیش از زایمان را نیز کنار نگذارید. اگر ورزش می‌کنید بدانید که نیازی به متوقف کردن تمرینات ورزشی یا محدود کردن فعالیت‌هایتان نیست، مگر این که خودتان بخواهید.

در واقع، ادامه دادن فعالیت‌ها کمک خواهد کرد که بدن شما با استرس ناشی از حمل وزن اضافه کنار بیاید. لازم است بسیاری از لذت‌های کاذب معمول را نیز ترک کنید. سیگار کشیدن، نوشیدن الکل یا مصرف مواد مخدر طی دوران بارداری در دستۀ رفتارهای پرخطر است. کودکتان مرحله‌ا‌ی حساس از رشد را در هفته‌ی ششم می‌گذراند، در نتیجه زمان ترک این عادت‌ها فرا رسیده است. برای ترک دخانیات و پرهیز از مصرف الکل با جدیت اقدام کنید. مصرف سیگار خطر ابتلا به سقط جنین و سایر عوارض بارداری را افزایش می‌دهد. همچنین خطر ابتلای کودک به وزن کم هنگام تولد را نیز افزایش می‌دهد. اگر شما سیگار یا قلیان مصرف می‌کنید، در مورد برنامه‌های ترک سیگار با پزشک خود مشورت کنید.

برای کاهش سردرد سعی کنید از دارو استفاده نکنید و از درمان ساده‌ای مانند دراز کشیدن، خوردن غذای سالم، افزایش مصرف مایعات یا یک دوش آب گرم مناسب کمک بگیرید. از وان آب داغ و سونا نیز پرهیز کنید، زیرا هر دو مورد می‌تواند خطر ابتلا به سقط جنین و ناهنجاری‌های جنین را افزایش دهد. به‌طورکلی از انجام فعالیت‌هایی که منجر به افزایش درجه حرارت بدن شما به بالای ۳۹ درجۀ سانتیگراد می‌شود، خودداری کنید. ماساژ سر و پوست سر نیز می‌تواند برای کم کردن از میزان سردرد بسیار مؤثر باشد.

خوب غذا بخورید، زیرا خوردن غذاهای حاوی مواد مغذی در طول بارداری بسیار مهم است. اگر دچار بیماری صبحگاهی هستید، غذاهایی مصرف کنید که حالت تهوع شما را افزایش نمی‌دهد.

مقدار زیادی آب بنوشید. در این دوران نسبت به دورۀ پیش از بارداری به آب بیشتری نیاز دارید. خانم‌های باردار باید روزانه حداقل هشت تا ۱۲ لیوان آب بنوشند. از دست دادن آب بدن می‌تواند منجر به عوارض جدی بارداری شود. اگر حفظ آب بدن برایتان دشوار است، آب یک عدد لیموی تازه را به آب آشامیدنی خود اضافه کنید و سعی کنید برای کم کردن از میزان تکرر ادرار، در طول روز آب بنوشید و در ساعات پایانی روز مایعات کمتری مصرف کنید.

همچنین تهوع و استفراغ ممکن است منجر به کاهش وزن شود، بنابراین اگر در هفتۀ ششم بارداری کاهش وزن داشتید، نباید نگران باشید، زیرا شما در هفته‌های پیش رو برای افزایش وزن و سایز بدن زمان زیادی خواهید داشت. برای بهبود حساسیت پستان‌ها نیز به فکر استفاده از سوتین‌هایی راحت‌تر باشید.

علائم نیازمند مراجعه به پزشک در هفتۀ ششم
طی هفتۀ ششم، اگر به موردی برخوردید که باعث نگرانی شما شد، بهتر است با پزشکتان صحبت کنید. در صورت بروز هر یک از نشانه‌های زیر در هفتۀ ششم، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید:
· خونریزی واژینال یا لکه‌بینی
· خروج بافت از واژن
· انقباض شدید پایین شکم
· درد شدید یا حساسیت در ناحیۀ شکم یا لگن
· نبض ضعیف، تپش قلب یا غش
· درد شانه‌ها

منبع:تبیان

انتهای پیام/

هرآنچه که درباره هفته ششم بارداری باید بدانید

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.